Saturday, 21 September 2013

MENTERI BELIA DAN SUKAN KITA ..YB KJ DI KONTI ERRA :)

VITA C PLUS IS BACK !!! alhamdulillah yeay vita C shaklee yang ohsom ni dah re-stock




GREAT NEWS
=========


Yes!!! Finally Sustained Release Vita-C Plus is back! It'll be available for sales at the end of OCT 2013. We will happily inform you when the stock is ready for sale.


Yeay akhirnya penantian selama setahun , Vita C plus ni dah restock.Apa khasiatnya ?Meh scroll ke bawah ...

SET BERPANTANG + MENYUSU + KURUS SHAKLEE


Dengan SET BERPANTANG + MENYUSU + KURUS SHAKLEE, anda akan merasai suatu pengalaman yang hebat:

 Luka bersalin cepat sembuh
Badan masih cergas dan bertenaga walaupun terpaksa berjaga malam 
Boleh dimakan sebaik sahaja bersalin walaupun anak ada jaundice
Boleh dimakan samaada bersalin secara normal atau ceasaran
Penurunan berat badan yang cepat
Mudah dan selamat untuk dimakan
Mempercepatkan pengeluaran susu, susu badan menjadi pekat dan anak cepat kenyang
Rahim cepat kecut
Anda dapat salurkan nutrisi yang OPTIMUM kepada simanja anda melalui penyusuan
Anti stress atau elak meroyan
Dapat elak masalah sembelit yang sering berlaku kepada ibu-ibu selepas bersalin

Dapatkan segera SET BERPANTANG + MENYUSU + KURUS Shaklee anda sekarang!!! Vitamin yang diformulasikan secara semulajadi dan selamat dimakan.

“Berpantanglah secara moden lebih mudah”

SET KESUBURAN BERSAMA SHAKLEE

“Anda dah lama berkahwin tapi masih belum dikurniakan zuriat?? Tingkatkan peluang untuk hamil bersama SET KESUBURAN SHAKLEE. Usaha dan tawakal Inshaa Allah pasti ada hasilnya. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang sabar”

Mari kita lihat bagaimana set kesuburan Shaklee membantu merawat masalah kesuburan:

Bagaimana GLA dapat meningkatkan peluang untuk hamil?

GLA membantu masalah yang menyumbang kepada ketidakstabilan hormone seperti kitaran haid tidak teratur, keputihan, mengecilkan cyst, mengatasi masalah senggugut, merawat masalah kewanitaan.

GLA membantu menghasilkan lendir yang subur, iaitu lendir yang berwarna putih jernih, nipis dan stretchy. Lendir yang subur dan berkualiti akan memudahkan sperma untuk berenang ke arah tiub fallopio dan bersenyawa dengan sel ovum.

Lendir yang subur dan berkualiti sahaja membolehkan sperma bertahan hingga 5 hari walaupun ovulasi belum bermula. Bila telur mula dihasilkan, sperma boleh berenang ke arah telur dengan selamat tanpa banyak cabaran. Lendir yang tak subur adalah lendir yang tebal, coklat dan kering.

Bagaimana Zinc meningkatkan kesuburan SUAMI?

Zinc membantu menghasilkan sperma yang boleh bertahan hingga 3 hari di dalam tubuh wanita, dan ia juga membantu penghasilan sperma yg byk. Lagi banyak sperma yang dihasilkan, lagi tinggi peluang untuk telur bersenyawa dengan sperma.

Kenapa Vitamin E diperlukan untuk SUAMI dan ISTERI?

VITAMIN E Berfungsi menyuburkan organ reproduks suami dan isteri.

Meningkatkan kelelakian, memekatkan air mani & menghasilkan sperma berkualiti yang sihat, aktif & gagah perkasa!!!



HARGA RUNCIT

VITAMIN E COMPLEX ; RM149.00
GLA COMPLEX ; RM91.00
ZINK COMPLEX ;RM 33.00






DISKAUN 20% UNTUK HARGA  AHLI  


KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)

♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873
♥Email : supermomfazlina@gmail.com

Setakat ni dulu dari saya .. Nantikan entri yang akan datang...


Ada apa dengan ESP SHAKLEE

ADA APA DENGAN ESP???


 Ibu Hamil – ESP menguatkan rahim &membantu perkembangan otot bayi dalam kandungan

 Ingin Hamil – ESP pelihara & pulihara rahim, juga mengatasi masalah kitaran haid dan masalah kewanitaan lain

 Ibu Menyusu – ESP membantu mempercepatkan pengeluaran susu dan pekatkan susu.

 Ingin Kurus – ESP memberikan rasa kekenyangan yang berpanjangan.

 Ingin Sihat – ESP memelihara kesihatan secara menyeluruh

 Ingin Cantik – ESP membuat kulit jadi licin, gebu & cerah

SET KEHAMILAN TRIMESTER 1 + 2&3 BERSAMA SHAKLEE





 Zat yang diperlukan ketika hamil!!!


ASID FOLIK

Asid folic dianggap sebagai makanan otak, ia diperlukan untuk pengeluaran tenaga dan pembentukan sel darah merah. Ia dapat menguatkan imuniti dengan membantu dalam pembentukan yang sesuai dan fungsi sel darah putih. Oleh kerana ia berfungsi sebagai ko enzim dalam sintesis DNA dan RNA, ia penting untuk pecahan dan penyalinan sel yang sihat. Zat ini boleh membantu dalam depresi dan kegelisahan. Asid folic sangat penting dalam kehamilan. Ia membantu mengatur pembentukan sel saraf embrio dan janin yang amat penting untuk tumbesaran yang normal. Asid folic sangat berkesan apabila digabungkan dengan vitamin B12 dan vitamin C. Pengambilan sebanyak 600 mg sehari amat digalakan untuk ibu hamil.

Asid folik menolong mencegah kecacatan tiub saraf seperti spina bifida. Spina bifida terjadi apabila pelindung yang menutupi korda spina bayi tidak menutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal.


Pada 12 minggu yang pertama dalam kehamilan anda, otak dan sistem saraf bayi anda sedang membentuk dan berkembang pesat. Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk mengambil folik asid setiap hari pada masa itu.


ASID LEMAK OMEGA

Omega 3 diketahui merangsang otak. Omega 3 dan DHA sangat diperlukan dalam pembentukan sistem saraf pusat janin. kajian menunjukan gangliosida berpengaruh pada struktur otak terutama fungsi belajar dan mengingat. Kajian menunjukan bayi yang menjalani ujian perkembangan mental mendapat skor yang tinggi apabila ibunya makan telur yang mengandungi banyak omega 3 semasa kehamilan.

PROTEIN

Ketika hamil, badan anda bekerja keras untuk membentuk sel-sel otak bayi. Jadi ia memerlukan tambahan protein. Ibu2 hamil memerlukan protein lebih banyak sewaktu hamil berbanding waktu lain dalam hidup anda. Hal ini penting untuk pertumbuhan jaringan pada janin. Ibu hamil memerlukan 75g protein iaitu lebih 25g berbanding biasa.

ZAT BESI

Zat besi memainkan peranan penting dalam pengangkutan oksigen daripada paru-paru ke tisu. Zat besi bergabung dengan oksigen dalam tisu-tisu yang memerlukan. Ia digunakan dalam pembuatan hemoglobin dan berperanan penting dalam fungsi normal imuniti. Sepanjang kehamilan, penggunaan zat besi akan bertambah 2 kali ganda untuk memenuhi keperluan ibu dan bayi. jika keperluannya tidak dapat dipenuhi, ibu akan cepat penat dan mudah mendapat jangkitan berpenyakit. Risiko melahirkan bayi tidak cukup bulan dan kurang berat turut berlaku. Keperluan zat besi ibu hamil ialah sekitar 27mg sehari.

KALSIUM

Kalsium adalah mineral yang terbanyak terdapat dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Ia diperlukan untuk pembentukan dan bagi mengekalkan tulang yang kuat dan gigi yang sihat. Ia juga untuk pembekuan darah, penghantaran gerak balas saraf dan kontraksi otot. Peranan penting kalsium ialah mencegah penyakit osteoporosis. Sewaktu hamil janin akan mengambil sekitar 25mg - 30mg sehari daripada ibunya. Pengambilan tertinggi ialah pada trimester ketiga kehamilan. Jika bekalan kalsium tidak mencukupi, janin akan mengambil kalsium daripada tulang ibu. Sebab itu, ibu perlu memastikan yang pengambilan sumber kalsiumnya mencukupi untuk menampung keperluannya sekitar 100mg.




Sehingga berjumpa lagi di entry akan datang ... Terima kasih



FAZLINA SAMSUDDIN


Whatsapp/SMS ; 019 556 0012



SET BERPANTANG + MENYUSU + KURUS SHAKLEE,

Dengan SET BERPANTANG + MENYUSU + KURUS SHAKLEE, anda akan merasai suatu pengalaman yang hebat:

i) Luka bersalin cepat sembuh
ii) Badan masih cergas dan bertenaga walaupun terpaksa berjaga malam 
iii) Boleh dimakan sebaik sahaja bersalin walaupun anak ada jaundice
iv) Boleh dimakan samaada bersalin secara normal atau ceasaran
v) Penurunan berat badan yang cepat
vi) Mudah dan selamat untuk dimakan
vii) Mempercepatkan pengeluaran susu, susu badan menjadi pekat dan anak cepat kenyang
viii) Rahim cepat kecut
ix) Anda dapat salurkan nutrisi yang OPTIMUM kepada simanja anda, melalui penyusuan
x) Anti stress atau elak meroyan
xi) Dapat elak masalah sembelit yang sering berlaku kepada ibu-ibu selepas bersalin

Dapatkan segera SET BERPANTANG + MENYUSU + KURUS Shaklee anda sekarang!!! Vitamin yang diformulasikan secara semulajadi dan selamat dimakan.

“Berpantanglah secara moden lebih mudah”





Hubungi saya segera ye  (^_^)


SUPERMOM FAZLINA ,


FB : www.facebook.com/messages/sihatcergasceria

Email :supermomfazlina@gmail.com
No TEL : 019 556 0012



SET SUPPLEMENT BERPANTANG DENGAN SHAKLEE

Semasa berpantang, ada sesetengah makanan yang tidak boleh dijamah oleh ibu. Namun, makanan tersebut perlu diganti dengan makanan yang mengandungi zat yang sama supaya para ibu mendapat diet yang seimbang.

Wanita yang bergelar ibu dinasihatkan supaya mengambil makanan terutama yang mengandungi protein dan zat besi seperti daging tanpa lemak, daging lembu, ayam dan telur. Namun begitu, mengikut tradisi masyarakat melayu banyak hidangan seperti telur dan ayam yang terpaksa ibu berpantang makan. Justeru, pengambilan supplement seperti produk yang dibekalkan oleh Shaklee adalah sangat membantu ibu mendapatkan diet yang seimbang.

Semasa berpantang juga ibu memerlukan tenaga yang mencukupi kerana perlu menjaga anak 24/7 dan dalam masa yang sama ibu sedang mengalami proses penyembuhan luka selepas bersalin.

“Untuk membantu para ibu mendapatkan keperluan zat yang mencukupi, mempercepatkan penyembuhan luka dalaman dan dalam masa yang sama membekalkan sumber tenaga, SET PANTANG + TENAGA Shaklee memenuhi keperluan tersebut”

KURUS CARA SIHAT DENGAN SHAKLEE

Anda ingin kurus dan kekal sihat??? Adakah anda tahu gabungan Omega Guard, Lecithin dan Alfalfa mampu memberikan kesan pelansingan yang hebat dan selamat??? 

Mari kita lihat bagaimana GABUNGAN TERBAIK OMEGA GUARD, LECITHIN DAN ALFALFA bertindak:

Bagaimana anda boleh kurus dengan Omega Guard???

Menurut National Institutes of Health, Supplement Minyak Ikan bukan sahaja dapat mengurangkan kolestrol bagi penghidap Darah Tinggi malahan dapat memecahkan lemak bagi indinvidu yang mengalami masalah berat badan berlebihan. Omega-3 fatty acids atau polyunsaturated fatty acid dijumpai dalam minyak ikan yang mana sangat penting dalam diet harian anda kerana ianya tidak dapat dihasilkan oleh badan.

Omega 3 Fatty Acid yang terkandung dalam OMEGA GUARD SHAKLEE dapat mempengaruhi hormon yang dikenali sebagai LEPTIN iaitu hormon yang signifikan dalam mengawal SELERA MAKAN. Leptin akan menghantar isyarat kepada otak untuk mengawal selera makan sekaligus mengurangkan rasa lapar. Leptin juga meningkatkan KADAR METABOLISME dimana ia menukarkan LEMAK daripada makanan kepada TENAGA. Jika badan kita gagal memberikan respond yang baik kepada Leptin, kita akan berasa cepat lapar dan badan akan menyimpan banyak lemak.

SET KURUS SHAKLEE BERTAMBAH HEBAT APABILA:

 Lecithin: Sebagai agen memecah dan menguraikan lemak. Pengambilan lecithin dapat menghalang obesiti dan mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

 Alfalfa: Dapat menyingkirkan lemak dan kolesterol dan sebagai pengangkut keluar lemak dari badan

Monday, 16 September 2013

ESP - Hot produk Shaklee






1. Apa itu Energizing Soy Protein atau  ESP?
Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

2. Mana yang lebih bagus untuk susu ibu antara ESP dengan Alfalfa? 
Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein TETAPI dalam kuantiti yang sedikit berbanding ESP. Sebenarnya, kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah berbeza kepada setiap individu. Sekiranya anda ada bajet tertentu,  harga Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Paling penting, bagi menjamin keberkesanan dan susu bertambah, kekerapan penyusuan haruslah dalam tempoh setiap 3-4 jam dan tujuannya supaya payudara dapat dikosongkan.

3. Berapa harga satu canister ESP?
Harga ESP bagi Semenanjung ialah RM150. Manakala bagi Sabah dan Sarawak ialah RM155.
(Sila hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa).

4. Berapa lama boleh tahan/digunakan untuk satu canister ESP?
 
Dengan kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari, satu canister ESP boleh bertahan sehingga satu bulan setengah.

5. Siapa yang tidak boleh mengambil ESP? Siapa yang boleh mengambil ESP?
Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.
Sesuai untuk semua lapisan:
1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!
3. Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.

4. Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. WOW…!!!
DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. Pendek kata, anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat. Insha-Allah!

6. Apa rasa ESP sebenarnya? 
ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak gemar atau tak menyukai rasa soya, ada pelbagai resepi ESP lain yang boleh dicuba: Resepi ESP (klik sini)

7. Jika saya ingin order hari ini, bila saya boleh terima?
Insha-Allah, penghantaran mengambil masa 1-4 hari bekerja bergantung kepada kawasan anda.

8. Adakah masih perlu ESP jika saya sudah ambil Alfalfa? 
Boleh. Anda boleh mengambil kedua-duanya sekali jika anda mahu dan berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikan dan kelebihan lain yang baik untuk kesihatan anda.

9. Apakah kebaikan dan kelebihan lain ESP ini?
  • Membantu pembentukan sel-sel baru.
  • Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
  • Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak. Justeru, anda boleh kongsi dengan anak yang berusia  1 tahun ke atas & keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.
Kebaikan ESP 10 SOALAN POPULAR MENGENAI ESP SHAKLEE


BERMINAT NAK DAPATKAN ESP ?
Hubungi saya segera ye  (^_^)


SUPERMOM FAZLINA ,


FB : www.facebook.com/messages/sihatcergasceria

Email :supermomfazlina@gmail.com
No TEL : 019 556 0012

GET CLEAN@ WATER PITCHER SHAKLEE


Nak beli water filter tapi kat pasaran mahal? Paling murah pun rm8++.Takde budget ?

ADA .... Harga bawah RM500..(x sampai pun) malah berkualiti ..syarikat pengeluar memang dah established 50 tahun.so kalu nak beli spare part I.Allah sentiasa ada.

Brand apa?
GET CLEAN @WATER PITCHER SHAKLEE.

Filter air baru seminggu dah tebal betul lapisan lumut color coklat.tak leh bayangkan kalu sesiapa yang rumah x pasang filter air (penapis air).

- Dengan air tu kita masak dan kita minum.

-Kandungan klorin ngan sisa2 bahan kimia dalam air tu pun masuk skali dalam badan.Kalau filter air boleh basuh..kalu dah lepas masuk dalam badan nak tapis cane lagi.kesian perut..usus..dan buah pinggang kita.





KEISTIMEWAAN Get Clean Water Pitcher Shaklee

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.


Dapatkan segera jag filter anda hari ini juga (^_^)



BERMINAT NAK DAPATKAN GET CLEAN@ WATER PITCHER SHAKLEE ini ?
Hubungi saya segera ye  (^_^)


SUPERMOM FAZLINA ,


FB : www.facebook.com/messages/sihatcergasceria

Email :supermomfazlina@gmail.com
No TEL : 019 556 0012

Sunday, 15 September 2013

SET KESUBURAN SHAKLEE




“Anda dah lama berkahwin tapi masih belum dikurniakan zuriat?? Tingkatkan peluang untuk hamil bersama SET KESUBURAN SHAKLEE. Usaha dan tawakal Inshaa Allah pasti ada hasilnya. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang sabar”

Mari kita lihat bagaimana set kesuburuan Shaklee membantu merawat masalah kesuburan:

INSHA ALLAH !! ....
Bagaimana GLA dapat meningkatkan peluang untuk hamil?

✿ GLA membantu masalah yang menyumbang kepada ketidakstabilan hormone seperti kitaran haid tidak teratur, mengecilkan cyst, mengatasi masalah senggugut, merawat masalah kewanitaan.

✿ GLA membantu menghasilkan lendir yang subur, iaitu lendir yang berwarna putih jernih, nipis dan stretchy. Lendir yang subur dan berkualiti akan memudahkan sperma untuk berenang ke arah tiub fallopio dan bersenyawa dengan sel ovum.

✿ Lendir yang subur dan berkualiti sahaja membolehkan sperma bertahan hingga 5 hari walaupun ovulasi belum bermula. Bila telur mula dihasilkan, sperma boleh berenang ke arah telur dengan selamat tanpa banyak cabaran. Lendir yang tak subur adalah lendir yang tebal, coklat dan kering.

Bagaimana Zinc meningkatkan kesuburan SUAMI?

✿ Zinc membantu menghasilkan sperma yang boleh bertahan hingga 3 hari di dalam tubuh wanita, dan ia juga membantu penghasilan sperma yg byk. Lagi banyak sperma yang dihasilkan, lagi tinggi peluang untuk telur bersenyawa dengan sperma.

Kenapa Vitamin E diperlukan untuk SUAMI dan ISTERI?

✿ VITAMIN E Berfungsi menyuburkan organ reproduks suami dan isteri.

✿ Meningkatkan kelelakian, memekatkan air mani & menghasilkan sperma berkualiti yang sihat, aktif & gagah perkasa!!!



 DAPATKAN PEMERIKSAAN TERLEBIH DAHULU DARI DOKTOR
=======================================

Anda di nasihatkan untuk buat pemeriksaan terlebih dahulu dengan Doktor untuk mengenal pasti apakah masalah yang menyebabkan anda sukar hamil.Bila dah dapat tahu , inshaALLAH saya akan suggest supplement yang sesuai mengikut keperluan keadaan dan kesihatan anda :)


+HARGA RUNCIT 

+VITAMIN E COMPLEX : RM149.00 
+GLA COMPLEX :RM92.00
+ZINK COMPLEX :RM33.00


20% potongan untuk HARGA AHLI , ingin jadi ahli ? Hubungi saya ye .. peluang dan ganjaran menarik menanti anda :)







KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)

♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873
♥Email : supermomfazlina@gmail.com

Setakat ni dulu dari saya .. Nantikan entri yang akan datang...

KURUS CARA SIHAT DENGAN SHAKLEE - TESTIMONI



bERMINAT NAK DAPATKAN SET KURUS SIHAT dengan HARGA MENGIKUT BUDGET ANDA??
Hubungi saya segera ye  (^_^)


SUPERMOM FAZLINA ,


FB : www.facebook.com/messages/sihatcergasceria

Email :supermomfazlina@gmail.com
No TEL : 019 556 0012


RAHSIA KECANTIKAN KULIT DENGAN SHAKLEE

American Academy of Dermatology (AAD) telah membuat kajian tentang kegunaan VITAMIN E, VITAMIN C DAN B COMPLEX dalam bidang kecantikan kulit.

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:

✿Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
✿Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
✿Menjaga kelembapan kulit
✿Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

✿Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
✿Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
✿Mencerahkan kulit

Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:

✿Sebagai pelembap
✿Mencegah pigmentasi
✿Melambatkan tanda penuaan
✿Mengubati jerawat

Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:

✿Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
✿Mencegah penuaan
✿Menjadikan kulit lebih kenyal
✿Mencerahkan kulit
✿Menjaga kulit dari sinaran UV
✿Mengurangkan parut jerawat
✿Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
✿Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
✿Menjadikan wajah lebih berseri
✿Bukan itu saja, malah anda akan rasa lebih sihat dan bertenaga kerana gabungan vita C dan Vita E merupakan antioksidan yang hebat untuk melawan radikal bebas dalam tubuh kita. B Complex pula menukarkan makanan kepada tenaga, menjadikan kita lebih bertenaga selepas makan.

Nak tahu rahsia kulit yg mulus? Dapatkan SET VITAMIN KECANTIKAN SHAKLEE mengikut budget anda .. Sesungguhnya kecantikan bermula dari dalam..iNSHA ALLAH


Hubungi saya segera ye  (^_^)


SUPERMOM FAZLINA ,


FB : www.facebook.com/messages/sihatcergasceria

Email :supermomfazlina@gmail.com
No TEL : 019 556 0012

Tuesday, 3 September 2013

SUPPLEMENT KANAK-KANAK

Jom berikan anak2 supplement yang berkhasiat agar mereka membesar dengan sihat..cergas..cerdas dan ceria..sayang anak ibu .. (^_^)




Supplement untuk permata hati anda.Rakan kesihatan si kecil ..moga cerdas minda ..sihat ..dan cergas fizikal ..InshaAllah..


Mealshake

--------------------
1. Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.
Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk anak-anak yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menambah berat badan.

2.
Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut, organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.

*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.

*Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.


5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.



Omega Guard
----------------
Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan perkembangan memori- DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
Penting nya DHA terutama ketika 3 bulan terakhir perkembangan otak semasa dalam kandungan.

Satu hidangan Omege Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HDA.

Omega meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, proriasis, demam , bronkitis, penyakit lelah, hepatitis dan penyakit buah pinggang.

Omega mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan. Sangat bagus untuk pelajar - EPA dan DHA mempunyai keupayaan menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif.


Jangan lupa sertakan sekali dengan doa kepada Allah semoga ikhtiar kita berhasil serta semoga

anak-anak kita terhindar dari sebarang penyakit yang berbahaya dan sebarang perkara yang tidak diingini.



Berminat untuk dapatkan supplement untuk permata hati anda ? 

Hubungi saya segera ye  (^_^)



Sehingga berjumpa lagi di entry akan datang ... Terima kasih





FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

Monday, 2 September 2013

Saya dan SHAKLEE

Saya kenal dengan SHAKLEE ni sebenarnya dah lama.Parent pun memang amek supplement SHAKLEE.Cuma saya yang masa tu kurang pengetahuan tentang supplement atau makanan tambahan ni.

Pada mulanya saya join SHAKLEE sebab ada permintaan dari customer-customer www.eduwonderland.com saya yang bertanyakan produk-produk ni :


  • ada tak jual ESP
  • ada tak jual mealshake
  • ada tak jual alfalfa


Mula-mula saya jawab je takde sebab tapi bila dah kerap sangat yang tanya , saya mula rasa nak join la sebab sayang pulak kan nak lepaskan peluang yang ada ni.Jadinya saya pun sign up la sebagai ahli Shaklee dengan no id
888323


Masa tahun pertama dan kedua tu , saya cuma tahu saya boleh beli dengan harga ahli dan produk yang saya tahu pun cuma ESP ,MEALSHAKE ngan ALFALFA je..saya tak ambil kisah sangat pun pasal bonus ke apa ke.Buku mannual pun saya tak baca :) Masa lahir anak yang ketiga .. saya terdetik nak cuba set cadangan berpantang Shaklee iaitu VITA LEA , VITAMIN C , B COMPLEX dan ZINC.




Set supplement shaklee yang saya ambil ketika berpantang.Cuma time tu saya ambil vita C yang 500gram.



Pengalaman saya ? ... hari ke 4 luka jahitan saya dah sembuh dan saya rasa sangat bertenaga jika nak dibandingkan proses bersalin sebelum ni.Adakalanya saya tertanya -tanya dengan suami ..betulkah saya dah bersalin ni .Kemudian yang paling saya happy , tiada sembelit teruk seperti sebelum ni ..sembelit lah yang paling saya takut sebab sebelum ni saya kene sangat teruk sampai 5 bulan menangis dalam toilet setiap kali nak qada hajat.Keyakinan saya kepada produk SHAKLEE mula bertambah,

Masuk tahun ketiga .. ( betapa ruginye saya kan ) .. baru saya tahu rupanya saya berpeluang untuk dapat pelbagai keistimewaan dalam Shaklee ni termasuk la cash reward , bonus car dan paling menarik berpencen dengan SHAKLEE :)  :) :)  dan kini saya sedang fokus dan dalam perjalanan dalam menuju impian saya untuk berpencen dengan SHAKLEE.Doakan saya ye ..



Salam kasih sayang  ,

SUPERMOM FAZLINA
019 556 0012
supermomfazlina@gmail.com





Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.