Saturday, 23 November 2013

SET BERPANTANG & BERSALIN SHAKLEE






Set berpantang Shaklee yang basic terdiri dari Vitalea (multivitamin), Vitamin B-complex, Vitamin C and Zinc complex..yang menariknya dengan set ni kita tak payah dah nak telan pati ikan haruan tu..sebabnya salah satu vitamin dalam set ini iaitu Zinc complex bertindak sebagai pengganti ikan haruan yg memang diakui kaya dengan zinc..ianya bertindak memulihkan luka2 dalaman dan luka jahitan dengan lebih cepat..lepas 2 minggu jer uolls dah boleh bergerak selesa.. jangan tak tau zinc ni jugak membantu menguatkan rambut mommies yer..wanita lepas bersalin mmg runsing dengan masalah rambut gugur dengan banyaknya especially lepas anak dah pandai buat 'buih'..haha  ni kepercayaan org2 tua la yer..sebenarnya rambut gugur lepas bersalin ni terjadi sebab pengaruh hormon dalam badan wanita..




Vitamin B complex yang juga dikenali dengan vitamin anti stress boleh menstabilkan hormon dalam  badan..jadi kita akan jadi lebih tenang, tak mudah marah, tak mudah murung dan boleh atasi masalah meroyan selepas bersalin yang sangat ditakuti oleh para wanita..yerlah dalam pantang ni mommies mudah sangat nak terasa, sensitip kan..dengan sakit luka jahitannya, dengan baby menangisnya, lagi pulak kena bangun berjaga tengah2 malam..tu semua memang boleh mengundang kemurungan...vitamin B complex ini jugak berfungsi menukarkan glukosa  kepada tenaga jadi mommies akan lebih bertenaga dan tak mudah letih..


Vitalea dari Shaklee ni pulak special dan tak sama dengan multivitamin lain yg ada di pasaran sebab ianya dilengkapi dengan iron atau zat besi yang sangat penting untuk pembentukan sel darah merah bagi menggantikan darah yang banyak hilang semasa proses bersalin..pengambilan Vitalea jugak penting sebab semasa pantang banyak makanan yang mommies  tidak boleh makan..jadi untuk menambah tenaga dan menambah khasiat dalam badan Vitalea ni sangat penting..bila vitamin dan mineral  cukup dalam badan barulah mommies semua bertenaga dan wajah pon tak pucat, berseri-seri gitu..yang saya perasan bila ambil Vitalea ni kulit jadi moist jer..mungkin jugak sebab cukup air dalam badan..makan vitamin tanpa pengambilan air yang cukup tak jadik jugak yer mommies..air 2-3liter memang wajib setiap hari..ingat tu.. :) 


Sustained released Vitamin C ni pulak berfungsi untuk memperbaiki tisu-tisu dalaman yang rosak semasa proses bersalin..pada yang tak faham apa itu sustained released atau pelepasan masa ni, ianya bermaksud vitamin C ini dicipta dengan teknologi yg canggih dimana ianya akan dilepaskan sedikit demi sedikit ke dalam badan kita mengikut keperluan demi memastikan badan kita cukup vitamin C justeru meningkatkan antibodi secara konsisten..ia jugak membantu dalam pemulihan luka jahitan..sape tak nak luke cepat sembuh kan..




Oh ye .. sebagai cadangan ..saya turut galakkan ibu2 untuk pengambil ESP untuk membantu menambah tenaga serta OSTEMATRIX untuk membantu mengelakkan kan SEMBELIT






Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. 


Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.

Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

 





OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.

Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. 

Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.ostematrix membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang…

 








Tadi kita dah baca bagaimana setiap vitamin ni membantu Ibu-ibu selepas bersalin untuk rasa sihat dan bertenaga.Jom kita baca apa kata ibu-ibu yang dah pun try set bersalin Shaklee ni =)










Alhamdulillah , best kan set berpantang Shaklee atau set bersalin Shaklee ni.Paling best nya ia boleh di ambil sejurus selepas kita bersalin.Almaklumlah kan, semasa proses berjuang di labour room ,kita kehilangan banyak darah dan tenaga.Badan pun jadi lemah dan tak bertenaga.Waktu malam pula kene berjaga , makan pula banyak yang kene pantang .. jadi dah faham ye kenapa perlu ambil vitamin sejurus selepas bersalin?

BERMINAT  nak dapatkan set bersalin Shaklee ni boleh hubungi saya atau terus order online DISINI


Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...




FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **



No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.