Sunday, 22 December 2013

Cinch Shake Mix


Ini antara produk kesihatan SHAKLEE yang laris .. kalau di tanya perisa apa yang sedap ..hurmmm... komen saya ... setiap perisa ni ada peminat yang tersendiri.


Perisa Coklat
=========
Perisa ni yang paling mendapat sambutan sehingga saya 'terpaksa' restock beberapa kali setiap bulan


Perisa Coffe Latte
============

Ini perisa Cinch Shake Mix kegemaran saya .. rasa kopi dan tentunya sedap .. :)


Perisa Vanilla
===========

Perisa Vanilla ni pun saya suka ... bau nya wangi dan betul-betul memikat selera.ngee
Tapi ada yang tak begitu gemar perisa ni tapi yang pasti setiap perisa ada peminat masing-masing.


APA ITU CINCH SHAKE MIX ?
========================
Faedah Utama Cinch Shake Mix Shaklee

Cinch memberi faedah seperti mengambil makanan, tetapi rasanya seperti menikmati pencuci mulut. Antara faedah utama Cinch Shake Mix Shaklee ialah:
  • Indeks glisemik - 22, sesuai untuk penghidap kencing manis.
  • Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protin dipertingkatkan dengan leucine asid amino.
  • Diperkasa dengan leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan.
  • 24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa puas dan kenyang.
  • Tinggi kandungan serat - 6gm serat setiap hidangan
  • Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting.
  • Penggunaan soya bebas GMO.
  • Tiada perasa tiruan, warna dan pemanis.


Dan macam2 keluhan lagi yang mungkin terjadi pada diri anda. Kenapa tak kurus2 walau dah diet, dah control makan, dah bersenam dan mcm2 lagi yg dah buat. Ha mungkin anda tertinggal 1 benda penting barangkali iaitu kelebihan protein untuk kurus. 

Salah seorang penyelidik utama dalam bidang diet, Donald, Ph.D.6, dari University of Illinois, telah menerbitkan banyak kertas mengenai fungsi protin untuk kurus. Beliau telah mendapati bahawa protein yang tinggi, makanan yang kaya leucine, dalam kombinasi dengan karbohidrat yang lebih rendah (150 gram atau 600 kalori setiap hari) adalah berkesan untuk menyokong berat badan, metabolisme gula dalam darah, dan pelbagai faktor-faktor yang memberi kesan kepada kesihatan kardiovaskular.

Ceritanya macam ni la lebih kurang. Semasa proses nk kurus, berat badan akan berkurangan. Dalam kes ini kita juga boleh kehilangan jisim otot dan tulang. Namun dengan kehadiran Leucine, ia memberi isyarat kepada otot agar menghalang kehilangan otot semasa pengurangan berat badan. Ini bermakna jika mengamalkan diet protein yang tinggi, berat yang hilang kebanyakannya lemak, bukannya otot. Manakala mereka yang mengamalkan diet dengan karbohidrat yang tinggi pula otot yang lebih banyak hilang bukan lemak.


Leucine berkomunikasi secara langsung dengan insulin, mengarahkan ia untuk bekerja dengan cekap dalam otot. Kelebihan leucine bukan sahaja membantu mengekalkan jisim otot, tetapi juga membantu otot menggunakan glukosa sebagai bahan api, seterusnya menyokong fungsi insulin sihat.

Mengapa Protein Jadi Penting?

Apa yang terjadi semasa pembakaran tenaga dalam badan adalah 1stly kita guna karbohidrat, selepas itu protein, dan seterusnya simpanan2 lemak untuk tenaga kita. Proses pembakaran lemak sangat memerlukan kehadiran protein dan karbohidrat. Jika nutrien ini tidak termasuk dalam diet uolss, badan uolss akan memecahkan tisu badan tanpa lemak, saya ulang tanpa lemak (pointnya di sIni bukan lemak yg terbakar) untuk protein, dan menukar ke karbohidrat untuk tenaga.

Tanpa keseimbangan nutrien yg mencukupi dalam diet uolls, metabolisme uolls tidak akan mempunyai stamina yang diperlukan untuk membakar lemak dengan berkesan.
Moral of the story, jangan abaikan kepentingan protin untuk kurus! Ha sebab tu shaklee ade menawarkan set shape up yang antaranya termasuklah CINCH SHAKE MIX SHAKLEE.

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan. 
•    Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
•    Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
•    Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan






No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.