Sunday, 11 May 2014

ASC April mengulangi lagi episod huru hara seperti di bulan Februari




Pagi ni baru berkesempatan untuk menelek  GE untuk performance April.Tanyalah mana-mana SID pun , APRIL adalah bulan cabaran bagi kami .. takde cabaran tak best la ye tak ?

ALHAMDULILLAH .. dalam kekalutan yang melanda .. team ASC closing dengan cemerlang sekali ..TAHNIAH2 buat 2 orang leaders SUPERVISOR kami iaitu SUPERVISOR INTAN SYAHIRAH & SUPERVISOR SOFIAH yang sekali lagi berjaya EFEKTIF .. empayar mereka pun semakin membesar dan ramai anak-anak yang mula grow dan develop.

ASC members yang lain pun hebat hebat performance masing-masing baik yang senior mahu pun freshies ..yang freshies terus shoot stage 3 dan 4 terus ..Masha Allah tabarakallah !!

Oh ye ,bagi kawan-kawan yang  belum lagi join Shaklee .. Marketing plan Shaklee adalah berkonsepkan sistem TRADITIONAL MARKETING ya .. konsep nya sama seperti pasukan marketing yang bukan sahaja bertugas untuk share kebaikan dan khasiat produk kepada semua orang ..kami juga di latih untuk menjadi leader atau pengurus kepada anak-anak buah team masing-masing. Tidak ada istilah head hunting atau orang bawah kerja teruk-teruk ..orang atas kenyang kenyang goyang kaki.Konsep nya sama seperti kita bekerja bahagian pemasaran.


[CONTOH]
Untuk naik rank yang pertama tak memerlukan distributor tu ada leader bawah dia .. kalau personal sales dia qualify ..dia dah boleh naik dah rank pertama.

Untuk  melayakkan seorang distributor tu naik ke rank yang lebih tinggi , syaratnya ialah beliau perlu menghasilkan leader di bawah beliau .maksudnya leader yang naik rank ye...kalau takde leader bawah dia yang naik rank ..maka upline tak akan naik lah sampai bila-bila .. kami bergerak seiring ..dan katalah kalau downline kami berjaya naik rank tapi upline tak buat sales .. bye bye lah upline tu .. downline akan naik tinggalkan upline yang pemalas tu ..

+RANK SENIOR SUPERVISOR PERLUKAN 2 ORANG LEADER KITA NAIK RANK

+RANK COORDINATOR PULA,BILA KITA BERJAYA BANTU 3 ORANG LEADER KITA NAIK RANK

Untuk ketahui qualificaton rank seterusnya boleh hubungi saya ya ..kita borak lebih lanjut :)


Tadikan saya kata kene ada leader bawah kita yang naik rank ,baru kita akan naik rank kan? ha pening dah baca ayat saya ni.Ok tarikk nafas ..sambung baca ..

Untuk naik ke rank ke dua ..ke tiga dan seterusnya , kita kene bantu anak buah kita berjaya naik rank.Nak bantu camne? Adakah bila dia daftar bawah kita , kita kerah je dia buat sales atau biar dia sorang sorang termangu mangu buat bisnes Shaklee sorang-sorang ???

JAWAPAN nye NONE OF ABOVE

COACHING - Kat sini lah kita kene belajar bagaimana nak jadi leader yang berkualiti dan bagus ..bukan main kerah je anak buah buat sales.Kenelah bagi motivasi .. bagi dorongan ..bagi rewards .. buat program insentif kat legasi empayar kita... ikutlah kreativiti  masing-masing nak corak kan perjalanan organisasi kita tu.Selain dari tu , aktiviti rohani pun jadi silibus wajib team kami sebab dunia dan akhirat perlu bergerak seiring. Lepas tu , train anak-anak buah kita supaya sentiasa update diri dengan ilmu samada ilmu produk ..ilmu marketing atau apa saja sebab berurusan dengan kesihatan orang ni bukan perkara main-main.Kita bertanggungjawab dengan apa yang kita cadangkan.

Sebab tu sangat lah penting pilih siapa yang kita nak bernaung tu .. pastu bila dah pilih tu .. jangan la harap kan upline kita seratus peratus .. kene la jugak berusaha.google cari maklumat .. rajin rajin baca tentang kesihatan..kalau ada kawan2 yg bertugas di bidang bidang yang  berkaitan ni ..tanya mereka ..ambil ilmu.. .yang paling penting JANGAN PERNAH GIVE UP .. empayar ROM tak terbina dalam masa sehari kan??

Macam saya  ,saya memilih medium internet untuk sesi coaching dengan anak-anak  buah saya iaitu WHATSAPP dan juga kami ada group FB secret .. kat situ lah kami bertukar-tukar pendapat , bersembang-sembang santai , study marketing dan produk sama-sama , bak kata macam-macam lagi lah.Kami ni dah macam keluarga yang sangat besar .. satu Malaysia lah katakan .. dari Sabah ..Sarawak ..eh semua negeri ada ..alhamdulillah ..terima  kasih atas teknologi yang Allah ciptakan.Syukur sangat kerana dikurniakan family Shaklee yang sangat best ..semoga silaturrahim antara kami terjalin hingga ke syurga dan kesemua nya berjaya naik MASTER satu hari nanti :)





KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)

♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873
♥Email : supermomfazlina@gmail.com

Setakat ni dulu dari saya .. Nantikan entri yang akan datang...




No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.