Monday, 30 June 2014

Alhamdulillah ..Jun yang cemerlang

Alhamdulillah..segala puji dan syukur kepada Allah

4 hari menjelang closing .. Dua dari anak buah ASC saya memberitahu bahawa mereka cuba untuk fight untuk rank Supervisor bulan ni.

Perasaan saya ketika itu bercampur baur ..kecut perut .. Doa berterusan disusuli sokat hajat mohon Allah permudahkan laluan mereka.Dan akhirnya menjelang pukul 11 malam...team kami closing dengan 2 new supervisor dan seorang effective Supervisor.

Walaupun agak sedikit sedih kerana salah seorang dari supervisor ASC terpaksa rehat sebentar ..saya doakan agar Supervisor Intan Shahirah akan kembali semula ke arena.

Trivia Jun 2014

>> NC 2014
>> Handphone masuk baldi semasa lagi 4 hari menjelang closing ..no whatsapping until closing day
>> Baby Fayyad warded

Semoga team ASC akan terus konsistant kekalkan kecemerlangan setiap bulan .Bersedia untuk gempur bulan Julai pula

Percaya sebelum berjaya


Posted via Blogaway

Saturday, 28 June 2014

Ramadhan Karim !



Assalamualaikum wb , alhamdulillah ..kita bakal berpuasa pada Ahad iaitu hari esok.Bagaimana persiapan untuk berpuasa ..dah rancang menu sahur nak makan apa ?

Antara tips menu sahur yang saya syorkan ialah hidangan yang ada serat dan mengandungi protein agar kita akan rasa kenyang di siang hari dan bertenaga.Pengambilan makanan jenis bersup juga sangat di galakkan untuk memastikan badan kita mengandungi air yang secukupnya agar kekal bertenaga.Tambah plak skang ni fenomena El Nino kan ,wajib ambil cecair yang mencukupi.

Tak suka makan nasi ketika bersahur? ahaks ..saya la tu orang nya .. biasanya untuk sahur saya amalkan minuman kesihatan ESP SHAKLEE yang mengandungi protein di bancuh bersama minuman PERFORMANCE DRINK SHAKLEE ..  dan paling utama .. buah kurma 5 biji  untuk ibu yang menyusukan baby seperti saya ..ALHAMDULILLAH ... rasa cergas dan bertenaga dan kurang dahaga ..sampai lepas Asar pun  masih lagi rasa cergas .. cuba lah kalau tak percaya :)

Di kesempatan ini , saya ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAQ buat semua pengunjung anjungceria.blogspot.com










Alhamdulillah ..Testimoni pengguna PERFORMANCE DRINK SHAKLEE


Testimoni set puasa Mighty Gem Shaklee




HARGA RUNCIT
ESP                                        RM 150.00
PERFORMANCE DRINK           RM  82.50

TOTAL UNTUK SET MIGHTY GEM  RM 232.50
Mengapa BAYAR LEBIH ? JOM JOIN AHLI  UNTUK DAPATKAN 20% hingga 30% DISKAUN dan nikmati pelbagai tawaran yang istimewa.
                                           







Iklan Mealshake

risau anak

Wednesday, 18 June 2014

NATIONAL CONFERENCE 2014 - SUNWAY




Hehe .. alhamdulillah ..baru berkesempatan nak update blog tercinta saya ni dengan event NATIONAL CONFERENCE 2014 yang kami g hari tu.Alhamdulillah .. NC 2014 ni rezeki saya dapat 2 awards .. 

 
                                                     

1.CAR BONUS ACHIEVER
2.BUSINESS GROWTH

Ini pengalaman pertama saya g NC ni , almaklumla baru buat bisnes Shaklee  ni Jun tahun lepas ..kiranye dah nak ujung-ujung cycle.Tapi takpe la , better late than never kan ..hihi
Terima kasih banyak-banyak kat Encik suami yang sangat sangat sporting tolong jaga anak sepanjang NC berlangsung.Lagipun kat level atas ,Shaklee ada sediakan room untuk aktiviti kanak-kanak.Macam macam aktiviti untuk mereka .. aktiviti coloring .. ada clown .. eh macam macam la ..pastu kat situ ada skrin boleh tengok event yang berlaku dalam hall.

Moment paling best dapat jumpa gang gang se group.Tahun ni untuk AKADEMI SIHAT CERIA ,saya seorang je.Harapan saya NC tahun depan dapat naik stage dengan anak-anak SHAKLEE saya.

Oh ye , best sangat dapat LUNCHEON treat dari MASTER IFFAH & MASTER FIRDAUS di Atrium.Paling happy tengok anak-anak dan encik suami makan dengan berselera sekali..

Mesti ada yang tertanya tanya NC tu apa.. gini ..National Conference ni event besar yang SHAKLEE anjurkan setiap tahun untuk meraikan achiever-achiver (distributor2 yang cemerlang)  .. best kan?Dulu masa belum buat bisnes ni ,saya tengok je kawan letak gambar kat FB ..tapi tak tau pun apa dia event ni.Bila dah join baru saya tahu dan berharap sangat NC tahun 2015 ,saya terpilih lagi untuk jadi jemputan ke NC bersama anak-anak team ASC saya.

Dah terlanjur ke KL ni , sempat juga bawak suami dan anak-anak jalan-jalan g tengok UITM Shah Alam ..tempat saya belajar dulu ..pastu g jalan2 merata KL.Yang best nya , duit belanja jalan-jalan ni saya gune bonus Shaklee yang saya dapat.ALHAMDULILLAH !! Sambil jalan-jalan ni ,dalam masa yang sama merehatkan minda untuk the next battle plak.Jemputla tengok gambar-gambar ni ye :) 


En suami jadi mr Mom hari tu..TQ sayang !
                                            

Aktiviti untuk anak-anak di level 4
Bergambar dengan MR ROGER BARNET ..CEO SHAKLEE
                                           

Saya dan my lil koala bear ..memang tak dapat di pisahkan ..hehe
   


BERSAMA MASTER IFFAH ANNUAR

BERSAMA GANG2 SURIJUNIOR :)

US <3

bERSAMA MASTER FARIHAH BT ABU KASSIM

BIJAKSIHAT + SURIJUNIOR





Bersama produk terbaru Shaklee ..PHYTOCOL ST'


My luvs ..my push factors






BERSAMA MASTER SHERIZA ..huh dapat jugak bergambar dengan K.Cherry

Master Farihah AbunKassim n family..nanny Shaklee saya

Glittering dinner..chinese cuisine








Saturday, 14 June 2014

Day 1 : Mungkinkah Allah hantar sesuatu untuk ku?

Morning check .. setiap report Fayyad positive ..alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..nikmat besar buat seorang ibu bila melihat anak sihat.Terima kasih buat barisan Doktor yang sangat berdedikasi .. penyayang dan ikhlas dalam menjalankan amanah.

Satu sudut ..terdengar tangisan kecil seorang ibu yang ku kira mungkin sekitar 40an umurnya.Anaknya di uji dengan demam panas dan terkini result darah putih melebihi darah merah.Dalam perbualan telefon .. terdengar keluhan jiwa

....anak anak dah nak sekolah..xde siapa nk uruskan...suami pula demam...terpaksa ambil cuti lama sikit...

Allah ..ini baru kisah seorang ibu ..ada 3 lagi ibu di sini..Mungkinkah Allah ingin aku belajar sesuatu?

Wad Melor 5D

Semoga cepat sembuh baby Fayyad

Hari ni check in di HSBA .. baby Fayyad mengalami muntah2. Masuk hari ni dah hari ke lima Fayyad kene muntah2 ni tapi x demam dan xde cirit birit.

Kesian baby ummi ni .. makan n minum apa pun keluar.Tapi still super active ..habis 1 wad ni dia tawaf ..ummi pulak yang letih...hehe ..

Harap2 esok dapat balik sebab tengok jiran2 kat bilik ni kbanyakan nya demam panas..Ya Allah..lindungi lah anaknda dari penyakit penyakit yang tidak di ingini.

Wednesday, 4 June 2014

Supplement untuk berpuasa



Inilah mighty 3 gem kegemaran saya. Gabungan Meal shakes, ESP dan Performance Drink.

»» Sering LETIH, LESU dan TIDAK BERTENAGA ketika PUASA?
»» Risau TIDAK BERMAYA ketika PUASA kerana anda MENGANDUNG atau MENYUSUKAN ANAK?
Jom dapatkan SET ini sebagai persediaan ketika PUASA nanti!
Jom kita tengok fungsi-fungsi SET PUASA ini…gandingan produk TERLARIS di bulan PUASA!!!

✿ ESP ✿ – Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. Malah, sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Tidakkah anda mahu tampil jelita di pagi AidilFitri nanti?

✿ Performance Drink ✿ – Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Setelah berbuka pula, Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. Rasa Oren yang menyegarkan!

✿ Meal Shakes ✿ – Multivitamin & multimineral, yang dilengkapi dengan sedikit protein & fiber. Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pelbagai jenis vitamin/ suplemen di sepanjang bulan Ramadhan ini. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan anda berasa kurang lapar lebih lama. Hanya bancuhkan dengan segelas susu rendah lemak, dan anda boleh kongsikan khasiatnya seisi keluarga!

Ibu-ibu menyusu & mengandung juga boleh mengambil ketiga-tiga produk ini dengan selamat.

✔✔ Terlambat bangun sahur?
Jangan risau. Secawan bancuhan ESP+PD, ditambah dengan beberapa biji kurma akan membantu anda kekal bertenaga sepanjang hari, dan tidak mengganggu jadual “work-and-pump” anda seharian.


Mahu dapatkan set MIGHTY GEM ni boleh hubungi saya ya dan dapatkan tawaran dan hadiah istimewa =)

Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...



FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **






VITAMIN UNTUK KULIT CANTIK & SIHAT



Ramai antara kita yang guna bermacam-macam skincare product tempek kat muka.Tahukah anda dengan pengambilan supplement juga dapat membantu kita dapatkan kulit wajah yang sihat dan berseri ? Jemput tonton Vlog Supermom Hadhatina ni ye :)



     HARGA
VITAMIN E  -                                                    RM149.00
VITAMIN B COMPLEX -                                RM53.70
VITAMIN C -                                                     RM92.50
GLA COMPLEX -                                             RM91.20

Vitamin E tu dalam 1 botol ada 120 biji  ..untuk  4 bulan
Vitamin B Complex pula dalam tu pun ada 120 biji ..juga untuk 4 bulan
Vitamin C pula ada 180 biji ... untuk 6 bulan
GLA Complex je ada 90 biji softgel ..untuk sebulan makan

Perlu amik semua ni ke ??
Eh tak perlu , bergantung pada keadaan kulit ,kesihatan dan budget anda.
Hubungi saya untuk maklumat lanjut ya .. :)

Mengapa BAYAR LEBIH ? JOM JOIN AHLI  UNTUK DAPATKAN 20% hingga 30% DISKAUN dan nikmati pelbagai tawaran yang istimewa.







KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)

♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873
♥Email : supermomfazlina@gmail.com


Setakat ni dulu dari saya .. Nantikan entri yang akan datang...














VITAMIN E COMPLEX yang OHSEM !



Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Berdasarkan kajian,vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit. Ianya larut lemak yang disimpan di dalam organ tubuh seperti hati, jantung, kelenjar pituitari, testis, uterus, darah dan otot. Namun, yang menariknya vitamin E ini ialah, 60-70% darinya akan disingkirkan dari tubuh setiap hari (tidak semua disimpan dalam badan) dan ia tidak menjadi toksik seperti vitamin A

Vitamin E dikira dalam unit IU (international units) yakni 1 IU bersamaan 1mg. Vitamin E terdiri dari 8 komponen dalam 2 kelas utama : tocopherols dan tocotrinols yang terdiri dari komponen2, alpha, beta, gamma dan delta. Vitamin E yang lengkap sepatutnya mengandungi kesemua 8 komponen tersebut. Alpha tocopherols adalah komponen yang paling aktif, malah IU dikira berdasarla alpha-tocopherols.  

Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok.


Khasiat Vitamin E :

  1. ·  Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.  
  2.    Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic payudara
  3. ·  Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
  4. ·  Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
  5. ·  Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.
  6. ·  Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
  7. ·  Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  8. ·  Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
  9. ·  Merendahkan kadar kolesterol.
  10. ·  Membantu mencegah kanser.
  11. ·  Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
  12. ·  Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E.


Sumber makanan Vitamin E: minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum
Kekurangan vitamin E boleh menyebabkan: Mudah radang,penuaan kulit sebelum masa,rambut gugur,anemia

Vitamin E Complex Shaklee special nya ada GRAPE SEED EXTRACT

EERKK APA TU?
Jom kita baca apa kelebihan grape seed extract (ekstrak biji anggur)..
  • Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol
  • Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan50 kali lebih baik daripada vitamin C .. dlm erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan  dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul ..
  • Melambatkan penuaan.
  • Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.


Tips  utk memilih Vitamin E yang terbaik di pasaran adalah:
1. Pilih Vitamin E yg bersumber semulajadi ( boleh lihat pada label.. ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia)
2. Cari perkataan mixed tocopherol dlm label
3.Pilih Vit E yg berserta selenium

Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan


Mengapa perlu pilih jenama Shaklee sebab ia memenuhi garis panduan di atas:

Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli
Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate
Vitamin E Shaklee lengkap dengan Selenium [as selenium yeast]*

Cadangan pengambilan

Untuk penjagaan kesihatan ; 1 kapsul sehari ( selepas makan )
Untuk anti penuaan dan sistem reproduktif ; 1 kapsul sehari , 1 kapsul setiap kali
Menentang kanser dan mengurangkan parut ; 2 kali sehari , 2 kapsul setiap kali










KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)

♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873
♥Email : supermomfazlina@gmail.com


Setakat ni dulu dari saya .. Nantikan entri yang akan datang...


Sunday, 1 June 2014

Acacia Gum = Al-Manna ada dalam MEALSHAKE ?



Pernah dengar MANNA Was Salwa? 

Sejenis tumbuhan yang diturunkan untuk memberi rasa kenyang. 

Al-Manna ada di dalam Meal Shakes, sumber prebiotik(makanan probiotik iaitu bakteria baik) semulajadi menjadikan usus SIHAT.

*Makin kagum dengan Shaklee. Lepas kaji satu-satu TERBONGKAR.







Beginilah cara Acacia Gum (gum arabic, juga dikenali sebagai al-Manna) dihasilkan. Acacia gum adalah sejenis dietary fiber, yang juga memberi kesan prebiotik dan sangat bermanfaat untuk kesihatan kita.

Acacia gum terdapat dalam Meal Shakes, jadi kalau anak-anak (BUKAN BAYI!) yang mengalami sembelit, boleh cuba ambil Meal Shakes. Dewasa pun boleh










KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)

♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873
♥Email : supermomfazlina@gmail.com


Setakat ni dulu dari saya .. Nantikan entri yang akan datang...



Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.