Thursday, 17 July 2014

Peugot putih & stereng lock

Saya pasti isu ni dah pun diketahui umum
Sehingga ke akar umbi dia aib kan

Sudah-sudahlah ..
Berhenti mencaci..
Berhenti menghina ..
Jangan di panjang-panjangkan
Jika kita jaga aib orang
InshaAllah ..Allah akan jaga aib kita

Wallahu°alam

Posted via Blogaway


Posted via Blogaway

[Exclusive] Al-Qassam Nasyeed Video by Hijjaz

Tuesday, 15 July 2014

Nak berhenti merokok lain plak jadi nya





Time sahur tadi , saja la tanya hubby pasal kawan dia yang beli VIVIX dengan kami bulan lepas.Yelah kan,nak tau gak kesan nya ..ok ke .. ada effect apa-apa ke ..

Hubby ;Ummi nak tau apa dah jadi ?
Me : angguk-angguk sambil memboolatkan mata tanda nak tahu sangat

Hubby citer  , anak-anak murid semua tanya kenapa kawan dia tu nampak muda .. cikgu-cikgu pun pakat tanya awat nampak lain , awet muda - jawab en suami.

' Dah tu , abi sendiri tengok dia memang nampak muda ke ?' - saya plak bertanya dengan nada sungguh-sungguh nak tau

'Aah la ummi , nampak lain muka dia .... berseri-seri  .. isk nampak lain la kulit dia  .. cuma bab rokok tu dia belum boleh berhenti terus ,tapi dalam sehari tu dah kurang la tak macam dulu ..kalau dulu sehari tu berpuluh batang ..skang sehari tu dalam 2-3 batang ... -cerita en hubby saya pula

Nanti saya cuba usaha dapatkan gambar kawan sekolah  hubby saya untuk di tepek kat sini ye.Sebenarnya , Cikgu tu amik VIVIX sebab nak berhenti merokok .. tapi lain plak jadinya .. ha terus awet muda.

Tetiba teringat kat Kak Nadia , customer kami tahun lepas yang juga cerita benda yang sama .. asalnya dia beli Vivix untuk makan tapi sebab kan dia BF anak ,dia bagi la suami makan.Lepas 2 minggu ,suami dia nampak lain ..nampak kulit makin glowing ..terus dia tak bagi suami dia makan dah ..suh tunggu baby dia wean off ..baru amik VIVIX berjemaah.

OK ni pula ada video testimoni daripada ENCIK HAZRIN yang pada asalnya ambil VIVIX untuk kesihatan jantung tapi MAGIC .. dapat bantu habit merokok beliau



Kalau tak dapat tengok boleh  tengok di youtube klik link ni ye http://www.youtube.com/watch?v=63y35enT9XI
Haaa .. begitulah ceritanya tentang VIVIX ..Anda nak cuba sirap ajaib ni ? Jom baca tentang VIVIX di SINI


Harga sebotol RM 495 , boleh tahan dalam 2 bulan

Mengapa BAYAR LEBIH ? JOM JOIN AHLI  UNTUK DAPATKAN 20% hingga 30% DISKAUN dan nikmati pelbagai tawaran yang istimewa.





Best ke buat bisnes SHAKLEE ni ?



Terharu dengar luahan anak Shaklee saya yang baru tak sampai 3 bulan ..bonus Shaklee dah cecah hampir RM2k sebulan.

"Raya kali ni x pening kpala dah mcm sebelum ni .. Tq lin sbb x jemu2 guide Faie (bukan nama sebenar)

Alhamdulillah .. Memang ini matlamat sy , bantu orang sihat ,bantu orang jana income .. 

Bisnes sebelum ni,saya hanya mampu bagi komisyen atas jualan kat agen dropship cuma 3% hingga 5% je.

Tapi dengan bisnes Shaklee ..bukan setakat komisyen dari 5% sehingga 21% je ..dapat untung runcit lagi 20% hingga 30% ..dan banyak lagi peluang untuk bina empayar perniagaan anda tanpa perlu melibatkan modal yang besar.

Duduk diam je duit masuk???
Oho ..dalam bisnes Shaklee takde istilah duduk diam je duit masuk TAPI bekerja kat rumah je duit masuk



+ Tak perlu rushing rushing nak siap2 g office
+ Tak yah stress cari parking
+ Duit petrol jimat sebab x perlu keluar ,order customer ..Shaklee yang post kan
+ Duit makan save sebab leh masak kat rumah
+ Time freedom
+ Cukup masa duit masuk leh bayar ptptn ke ..bil2 letrik ke
+ Peluang naik pangkat tiap-tiap bulan
+ Kalau anak sakit , x yah susah hati nak mintak MC kat boss
+ Paling best .. Kita tentukan sendiri berapa bonus kita nak



Syok ke Best ?

Eh mestilah best .. kalau tidak takdela sampai saya terpaksa rehatkan bisnes saya yang lain.
Berminat nak bekerja dari rumah JOM sertai family AKADEMI SIHAT CERIA hari ini :)

Nak tahu cara nya klik  NAK JOIN




Sunday, 13 July 2014

Wow !! Rahsia CEO Shaklee Corporation





Sangat teruja bila baca blog Master Sheriza a.k.a Kak Chery.Master Chery ni pangkat moyang Shaklee saya.

Ok berbalik pada tajuk besar di atas ..antara Rahsia CEO Shaklee Corporation ialah


  1. kena senyum 24jam..senyum yang ikhlas dari hati... (dalam apa jua situasi dan perasaan hati...penat ke,sakit ke, hati banjir ker)
  2. pandang dari sudut positif apa jua sekali yang jadi dalam hidup
  3. terima idea2 dari orang lain..tak rendahkan pandangan orang lain...tak borak gosip2 murahan...lebih sukakan idea2 untuk membangun..Jarang dia cakap pasal diri sendiri.Most of the time dia cerita tentang orang lain (keluarga besar Shaklee)
  4. Jaga kesihatan..sayangi diri sendiri  (makan vitamin,exercise)
  5.  Sayang keluarga
  6. Ada visi,dream big,jangka masa panjang



Friday, 11 July 2014

Tips mop lantai yang berkesan ???





Siapa kat sini suka mop lantai ??

Krik..krik.. Mop lantai adalah antara kerja rumah yang paling saya suka.Apatah lagi ada anak-anak kecik ni kan , ada je makanan ke minuman tumpah ke ..saya plak jenis tak leh rasa melekit pijak lantai ni ..rasanya dalam sehari sejam sekalimada la mop lantai..kalau tak larat pun ..mop bahagian yang affected je.

Oh ye, saya ada beberapa tips yang ingin saya kongsikan bersama anda tentang bagaimana nak dapatkan hasil mop yang berkesan.

Pertama sekali ,sapu dulu lantai ... Kalu ada rambut,Koyak koyak surat khabar dan letak kat kawasan yang ada rambut tu..sapu sekali..nanti rambut tu akan melekat kat newspaper tu.

Dah bersih , guna air panas..campur sedikit air sejuk .. tuang cuka ..celup mop ..ada lagi satu petua..guna dettol dan air panas.. Kalau takde ... Guna pencuci lantai yang sedia ada tapi jangan letak banyak tau..skit je unless memang u ols nak mop berkali kali.

Masa nak mop tu,pastikan rambut mop tu kembangkan..dan mulakan dengan kawasan bilik  dulu..kemudian ruang tamu dan last sekali dapur.Eh kenapa dapur last sekali?? Sebab dapur la kawasan yang paling berminyak.Macam saya,untuk dapur saya guna kayu mop yang berasingan.

Masa nak mop tu bukak kipas semaksimum yang mungkin jangan sampai tercabut bilah udah.hehe..dan mop secara mengundur means anda memang takkan pijak dah kawasan tu.Kalau boleh tukar air baldi tu sekerap yang mungkin.

Oh ye , bagi yang ada baby especially yang suka tolong mommy lap lantai tu..saya syorkan anda guna pencuci lantai organik ye..yang diperbuat dari bahan semulajadi.Sebab,in case baby suka masukan tangan dalam mulut..inshaAllah tak la bahaya....




Saya guna Basic H ..Dah setahun lebih pun tak habis-habis lagi sebab untuk 1 baldi guna 2 hingga 3 titik je ..kalau ikut pengiraan..sebulan kos nya dalam RM2 je ..jimat ke murah?? Hehe...bahan-bahanya diperbuat dari jagung dan kelapa.Basic H ni untuk cuci sink..stove (dapur masak) pun boleh .. kalau saya cakap sure u ols tak caya ,apa kata try order dan alami sendiri MAGIC nya ..klik je link kat bawah ni

Macam-macam kegunaan tau..nak wat basuh kereta pun boleh.Kalau berminat nak dapatkan Basic H ni ,
Eh terlebih panjang pulak celoteh saya hari ni ,nantikan entry saya yang akan datang ye :)

 Nak beli online ,klik je sini ..Terima kasih






Thursday, 10 July 2014

Hatiku di Gaza


UNIC - Qunut Nazilah [OFFICIAL VIDEO]: http://youtu.be/QdXfM7WmH28Qunut Nazilah


Kenapa mesti waktu ini?
Di saat umat Islam sedang berpuasa

Jutaan terima kasih buat brother Hamzah Deirawi ..sahabat maya saya yang tak pernah culas melaporkan berita keadaan disana.Walaupun tiap kali ingin buka message yang beliau hantar,tiap kali itu tangan menggigil..tak kuat untuk membaca keadaan di sana.

Tragedi pertama
Seorang remaja lelaki yang berusia 15 tahun diculik oleh tentera Zionis laknatullah dan kemudianya diseksa.Ketika itu beliau sedang dalam perjalanan ke masjid untuk menunaikan solat Subuh?

Kegilaan apakah ini puak zionis ???

Tragedi kedua
Seorang ayah yang dalam perjalanan untuk beli barang makanan buat keluarga dilanggar oleh truck puak zionis laknatullah

Kegilaan apakah ini wahai iblis yang bertopengkan manusia?

Seluruh dunia meluat dan mengutuk kamu ..Nantikan saja tentera-tentera Muhammad saw dan tentera-tentera Allah datang menghantar kalian semua terus ke neraka jahim!!

Israel tak heran dengan demonstrasi atau apa saja kempen yang kita lakukan tapi mereka takut kalau ekonomi mereka JATUH !!!
Ayuh kita JATUH kan ..kita SUNGKURKAN EKONOMI ..kita LUMPUHKAN EKONOMI ISRAEL !!



Thursday, 3 July 2014

Cinch Energy Tea Mix Shaklee memang power !



Ini cerita semalam , sebelum ke masjid untuk solat terawih , mr hubby minta saya buatkan secawan CINCH ENERGY TEA MIX .Teh ni favourite drink suami saya ,kata beliau minum ni tak ngantuk ,boleh fokus ..yelah mana tidaknya ..dalam Cinch Energy Tea Mix tu mengandungi teh hijau,teh putih dan teh merah yang mampu boost 4 x kadar metabolism tubuh badan kita ..memang sangat sesuai untuk mereka yang nak travel ke atau nak stay up tengah malam ataupun untuk pelajar atau pekerja yang ngantuk dalam kelas atau ketika bekerja.

Ok sambung balik cerita ,dek kerana agak 'kengantukan' selepas minum ais selepas berbuka puasa ,saya pun buatlah secawan untuk minum.Akibatnya ??? SEHINGGA HARI INI saya tak boleh tidur .. jadinya untuk orang yang INSOMNIA seperti saya tak digalakkan untuk ambil TEH AJAIB ni sebelum tidur ..naya la tak tidur sampai esok hari.

                                  


JOM TENGOK APA FUNGSI DAN KHASIATNYA ! 

Antara fungsi ekstrak utama Cinch Energy Tea Mix ini ialah:

1.MATCHA GREEN TEA- antioksida yang sangat tinggi- energy booster- metabolisme booster- bakar kalori up to 4 x ganda

2. TAURINA - menggalakkan metabolisme- lebih bertenaga- larutkan lemak- membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3. WHITE TEA- membakar lemak – lemak berlebihan- menghalang penghasilan sel lemak yang tak perlu- meningkatkan metabolisme

4. ROOIBOS RED TEA
- melarutkan lemak- meningkatkan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak- agen detox yang kuat

Mari kita tengok apa fungsi setiap bahan-bahan nya.

1. Matcha Green Tea Powder -
Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan.

2. Red Tea Extract - Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat. Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Ia merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor daripada merebak.

3. White Tea Extract - Juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4. Rooibos Red Tea Extract
Tumbuhan unik yang berasal dari Afrika Selatan, kaya dengan sebatian polifenol - antioksidan.







Lagi yang menarik tentang CINCH TEA ENERGY MIX ini
----------------------------------------------------------------------------------
INSHA ALLAH ..Selamat dan merupakan penggalak tenaga semulajadi

-Ditambah dengan taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan

- Pilihan alternatif terbaik menggantikan kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh

-TANPA GLUTEN , TIADA PERASA TIRUAN , PEWARNA dan BAHAN PEMANIS dan HALAL



Berminat nak order  ? Harga sekotak RM 131.00 ( 28 SACHET )

Mengapa BAYAR LEBIH ? JOM JOIN AHLI  UNTUK DAPATKAN 20% hingga 30% DISKAUN dan nikmati pelbagai tawaran yang istimewa.















Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.