Thursday, 3 July 2014

Cinch Energy Tea Mix Shaklee memang power !



Ini cerita semalam , sebelum ke masjid untuk solat terawih , mr hubby minta saya buatkan secawan CINCH ENERGY TEA MIX .Teh ni favourite drink suami saya ,kata beliau minum ni tak ngantuk ,boleh fokus ..yelah mana tidaknya ..dalam Cinch Energy Tea Mix tu mengandungi teh hijau,teh putih dan teh merah yang mampu boost 4 x kadar metabolism tubuh badan kita ..memang sangat sesuai untuk mereka yang nak travel ke atau nak stay up tengah malam ataupun untuk pelajar atau pekerja yang ngantuk dalam kelas atau ketika bekerja.

Ok sambung balik cerita ,dek kerana agak 'kengantukan' selepas minum ais selepas berbuka puasa ,saya pun buatlah secawan untuk minum.Akibatnya ??? SEHINGGA HARI INI saya tak boleh tidur .. jadinya untuk orang yang INSOMNIA seperti saya tak digalakkan untuk ambil TEH AJAIB ni sebelum tidur ..naya la tak tidur sampai esok hari.

                                  


JOM TENGOK APA FUNGSI DAN KHASIATNYA ! 

Antara fungsi ekstrak utama Cinch Energy Tea Mix ini ialah:

1.MATCHA GREEN TEA- antioksida yang sangat tinggi- energy booster- metabolisme booster- bakar kalori up to 4 x ganda

2. TAURINA - menggalakkan metabolisme- lebih bertenaga- larutkan lemak- membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3. WHITE TEA- membakar lemak – lemak berlebihan- menghalang penghasilan sel lemak yang tak perlu- meningkatkan metabolisme

4. ROOIBOS RED TEA
- melarutkan lemak- meningkatkan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak- agen detox yang kuat

Mari kita tengok apa fungsi setiap bahan-bahan nya.

1. Matcha Green Tea Powder -
Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan.

2. Red Tea Extract - Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat. Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Ia merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor daripada merebak.

3. White Tea Extract - Juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4. Rooibos Red Tea Extract
Tumbuhan unik yang berasal dari Afrika Selatan, kaya dengan sebatian polifenol - antioksidan.







Lagi yang menarik tentang CINCH TEA ENERGY MIX ini
----------------------------------------------------------------------------------
INSHA ALLAH ..Selamat dan merupakan penggalak tenaga semulajadi

-Ditambah dengan taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan

- Pilihan alternatif terbaik menggantikan kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh

-TANPA GLUTEN , TIADA PERASA TIRUAN , PEWARNA dan BAHAN PEMANIS dan HALAL



Berminat nak order  ? Harga sekotak RM 131.00 ( 28 SACHET )

Mengapa BAYAR LEBIH ? JOM JOIN AHLI  UNTUK DAPATKAN 20% hingga 30% DISKAUN dan nikmati pelbagai tawaran yang istimewa.















No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.