Monday, 11 August 2014

Petua nak dapatkan anak lelaki dan perempuan?




Tersenyum lebar tatkala baca coretan sahabat saya di FB ni ..semuanya kuasa Allah tapi mana la nak tau kan kut ni tips orang veteran..kikikiki

Credit to Anisah Husna,empunya cerita ni..bacalah ye

[ANAK LELAKI vs ANAK PEREMPUAN]

Hari nie suami saya diberi cuti sebab sekolah takda air. Makanya, pagi nie gigih la kami ke Klinik Kesihatan Bandar Jengka. Bukan sebab check up pregnen saya, tapi sebab nak makan roti canai kat kantin klinik ni. Hahhaha

Dah selesai makan roti canai, tengah kami nak habiskan minuman, ada seorang pakcik tua menyapa kami.

Sambil memandang Tsuwaibah, pakcik tu tanya, "Anak sulung ke ni?"
Kami pon mengangguk dan mengiyakan.
Pakcik tu berkata lagi, "Ada lagi sorang dalam perut tu kan. Anak perempuan jugak. Betul tak?"
Kami pun senyum ja. Ye la kot pompuan. Sebab scan, dokter kate pompuan.

Lepas tu terus pakcik tu ajak suami sy duduk disebelah dia. Suami pon pergi la. Apa lagi, pakcik tu pon turunkan ilmu n beri petua la. Hahaha.

Pakcik tu tanya suami, selalu tidur belah kiri kan. Tu sebab dapat anak pompuan. Kalau anak laki, suami kena tidur belah kanan.
Pakcik tu kata, anak dier berderet 5 org pompuan, lepas tu baru dpt 3 org laki. Pakcik tu just berkongsi pengalaman dia. sebelum nie slalu tido belah kiri isteri, tu sebab dapat anak pompuan. Tukar tempat, dpt anak laki.
-----------------------
Anak laki ke anak pompuan ke, semuanya rezeki dari Allah. Tapi, mcm betul jugak la teori pakcik tu. Hahaha.

Ibu2 lain mcm mana? Ada yang kebetulan sama tak dengan teori pakcik ni?? Hihi



No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.