Friday, 26 September 2014

Best ke tak jadi WAHM ni ?



Best ke tak sebenarnya bergantung pada diri sendiri sebab kita yang design kareer kita kan.Kita yang set mood kita happy ke atau sedih ke ..benci ke tak suka ke ..tapi nasihat saya ..kalau nak down tu sekejap je takpe ..jangan lama-lama sebab ia akan bunuh semangat kita dan ambil masa yang lama untuk pulih semula.
Disiplin sangat penting dan pastikan ada visi dan misi yang nak dicapai ..kalau target takde ..sampai dah tongkat lah kita dok usung barang gi pejabat pos .

Pengalaman saya yang dah 8 tahun jadi WAHM.. Sangat best dan mencabar,sebelum ni saya memgendalikan 3 jenis bisnes iaitu printing , eduwonderland (produk dan barangan pendidikan kanak-kanak ) dan produk kesihatan .Terjebak secara serius dalam bisnes Shaklee ni baru setahun lebih.

Kenapa saya rehatkan bisnes saya yang lain ?
Saya suka gunakan istilah rehat ni sebab satu hari nanti saya akan bangunkan semula bisnes lama saya.Sekarang ni saya sedang berusaga gigih membina empayar dan bantu anak-anak buah saya untuk berjaya bersama-sama dengan saya.Bila dah capai rank tertinggi sekali nanti , inshaAllah ..income pada masa itu yang khabarnya paling sedikit pun RM50K sebulan bolehla dijadikan suntikan modal untuk survival bisnes-bisnes saya yang sedang rehat ni.

Antara sebab lain kenapa saya rehatkan bisnes saya yang lain , bisnes Shaklee ni perlukan fokus dan komitmen yang tinggi sebab memasarkan produk kesihatan ni membabitkan  kesihatann pelanggan.Jadi pengetahuan terhadap produk sangat penting dan perlu follow up pelanggan agar mereka sentiasa brepuas hati dengan servis kita.Dari segi empayar pula ,komitmen yang tinggi diperlukan untuk melahirkan pemimpin-pemimpin (leaders) dari kalangan anak buah saya.Itu lah yang istimewanya bisnes Shaklee ni ..takde istilah teraniaya dan di aniaya .. win win situation ..

Takut takde life??
Ada sebilangan kawan-kawan yang berhajat nak berhenti keje kemudian tanya saya..jadi surirumah ni best ke sebab x keluar meet people kan ..dunia nya kat umah je
Tersenyum kucing saya..hihi
Lor ...kan kita yang design life kita..kita nak life yang camna? Kita yang corakkan dan warnakan life kita 

Time ni National Conference saya dapat award dan dalam gambar ni bersama-sama rakan WAHM SHAKLEE saya

Takde istilah x jumpa orang lah..frankly speak..memangla nampak kami ni macam x berkawan je sebab x keluar rumah..tapi sekarang kan everything on your fingertips..customer2...rakan bisnes..kawan2 blogger... mereka lah kawan2 saya..kawan2 sekolah..seuniversiti ..sekolej yang jauh pun rasa dekat ..malah leh kata every day i meet with different people from different states via online....plus im sooooo happy living blissful with my childrens and family..alhamdulillah
Takde life tu x jadi issue lah sebab kita kan "arkitek " yang design kehidupan kita sendiri 

Training untuk anak-anak buah saya di Jitra

Saya bersama-sama dengan rakan-rakan WAHM yang lain

WAHM Bisnes Shaklee dari kaca mata saya
WAHM bisnes Shaklee ni x ubah macam ketika saya bertugas di department marketing cuma beza nya saya beroperasi hanya di rumah dan berkomunikasi dengan anak-anak buah secara online sahaja.
Dalam bisnes on9 ni kunci nya..do what u love than the money will come..help others so others can help others too..memang best..
Saat paling bermakna bila 4 orang anak buah saya dah pun berjaya menikmati income 4 angka dan kini sedang mengejar peluang2 lain yang ada..anak2 buah yang lain pula sedang menikmati income 3 angka dan dalam perjalanan menuju 4 angka... Jika anda berminat nak sertai team kami dan menjadi sebahagian dari family Shaklee kami ..jangan segan segan hubungi saya di nombor 019 556 0012 atau emai saja ke supermomfazlina@gmail.com

Tanpa keberanian mimpi takkan jadi kenyataan

Sehingga berjumpa lagi di entry akan datang ... Terima kasih





FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.