Aiskrim fazlina.com yang ohsem!!






Ok sempena bulan promosi Mealshake yang bakal berakhir ni..saya nak share dengan anda resipi homemade ice cream saya..kali ni saya ubah sedikit resipi asal ..tambah Mealshake..hehe


Bahan-bahan

2 cawan Susu low fat ( saya suka jenama Mary gold)
1 cawan serbuk susu tepung ( ada yang guna serbuk coffe mate)
3 sudu makan gula
1 sudu teh perisa vanilla
2 sudu makan serbuk Mealshake
1 sudu ovellete (pastikan yang halal)

** kalau takde ovallete pun takpe ..caranya ..bila dah sejam sejuk  bekukan ..keluarkan dan blend lagi sehingga 3 kali ..pastu terus bekukan sehingga la dalam 5 jam


Cara buat

Satukan 2 cawan susu low fat dan 1 cawan serbuk susu tepung serta kesemua bahan ke dalam blender atau mixer.

Blend sampai adunan jadi gebu dan tuangkan ke dalam bekas.Sejuk bekukan semalaman

Hidangkan dengan hirisan kacang badam panggang dan ikut kreativit masing-masing..selamat mencuba =)


Nak dapatkan Mealshake untuk minuman seisi keluarga ?
Boleh hubungi saya ya =)

Nak tahu apa itu MEALSHAKE dengan lebih lanjut ? KLIK SINI ye 




Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...


FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012




Comments

Popular Posts