Tuesday, 28 October 2014

Checklist beg hospital ?






Assalamualaikum dan hye berjumpa lagi kita dalam weblog saya ni www.fazlina.com.Wah ,ramai juga kawan-kawan yang di sahkan hamil dan ada yang tengah menanti hari untuk bersalin.

Yang dah dekat due date tu dah prepare barang mommy dan baby untuk persediaan bersalin ? Bagi yang kandungan dah  7 bulan ,boleh la prepare beg letak siap siap dalam bonet kereta ..bukan apa ..mana lah tahu baby keluar awal kan.



Biasa nya kalau beg baby nak bawa ke hospital ..bawa untuk kegunaan 2 atau 3 hari je.Yang penting baju baby tu cukup ..almaklumla baby ni dengan muntahnya ..dengan bocor pampers nya kan..


  1. Buku pink (buku rekod kehamilan)
  2. Guarantee Letter (GL) - utk yg keje gomen (ni penting sgt)
  3. Kad pengenalan

  1. T-shirt longgar/ ade butang kat depan
  2. Stoking
  3. Kain batik
  4. Sweater
  5. Set mandian (towel, sabun, berus gigi, ubat gigi, pencuci muka, syampu, sikat, bedak etc)
  6. Tuala wanita (utk materniti / heavy flow/ night)
  7. Selipar
  8. Seluar dalam banyak2 sikit 
  9. Nursing bra
  10. Tudung
  11. Breastpump manual + botol
  12. Set penjagaan diri ibu - set berpantang ..KLIK SINI untuk lihat cadangan SET VITAMIN IBU SELEPAS BERSALIN

Baby:
  1. set baju + mitten + booties (saya suka jenis one suit tu je / long romper takyah bawak mitten/booties segala)
  2. Pampers
  3. bedung / selimut hooded
KLIK UNTUK LIHAT IMEJ DENGAN LEBIH BESAR


Di doakan urusan ibu untuk berjihad dipermudahkan Allah.Salam sayang dari saya di www.fazlina.com

Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...


FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.