Sunday, 19 October 2014

Sepetang di Opening play day Tadika ABS



Semalam hujan lebat sangat , mula nya macam nak cancel je plan nak g open play day Tadika ABS kat Tasik Jitra tu.Tapi bila semangat  tu membuak-buak ,alasan telah pun kalah.hehehe

Akhirnya kami pergi juga ke Tasik Jitra petang tu walaupun dalam keadaan hujan lebat.Alhamdulillah best sangat tau ,tak menyesal datang bawak anak-anak.Ini kali pertama saya pergi ke event seumpama ini.



1. Stesyen permainan 3-6 tahun untuk dipilih dan disertai. Kanak-kanak diajar berlumba-lumba dan bukan bersaing. Siapa yang berusaha lebih dan sertai semua permainan di stesyen sehingga habis akan dapat hadiah dan bukannya hanya no. 1,2,3 sahaja.2. Ada Tuan Badut Md Smile yang bijak menghibur dengan pelbagai bentuk belon, chicken dance dan silap mata.3. Ada Tuan Nasrul Lagendaseni yang bijak seni kreatif. Serlahkan bakat dengan bimbingan insan seni.
4. Dapat tahu lebih lanjut tentang Teknik Nabi yang boleh diamalkan di rumah bagi mendorong anak secara berterusan. Tidak perlu membebel panjang, anak sendiri akan terdorong dan berlumba-lumba membuat kebaikan.
5. Ada ReeVo, minuman Malt Coklat yang menjadi sebutan ramai di FB. Rasa sendiri dan nilaikan.
4. Dapat tahu lebih lanjut tentang Teknik Nabi yang boleh diamalkan di rumah bagi mendorong anak secara berterusan. Tidak perlu membebel panjang, anak sendiri akan terdorong dan berlumba-lumba membuat kebaikan.5. Ada ReeVo, minuman Malt Coklat yang menjadi sebutan ramai di FB. Rasa sendiri dan nilaikan.


Masa sampai tu,ada banyak stesyen tau ,ada kiosk mewarna ..kios sains .. eh macam-macam lah ..MR CLOWN pun ada ..kat sini juga ada minuman Reevo diberi secara PERCUMA.Dapatlah saya rembat 2 plastik tanpa perlu beli secara online .hehe

Balqis , anak saya yang kedua tu suka sangat sebab dapat mewarna ,pensil warna pun banyak.Fawwaz lebih suka aktiviti fizikal ,seronok sangat dia dapat ramai kenalan baru.Fayyad pula ,adehh semua station dia explore ..bukan tu je ..saya sampai terpaksa kejar dia sana sini sebab takut jatuh ..tebing pentas sangat tinggi ..dahla pakai jubah ..dah tak hairan dah apa orang nak kata ..kih kih kih . siapa kata pakai jubah membataskan pergerakan kan =)






Saya agak tertarik dengan Kelab Usahawan ARAF yang ada dalam silibus tadika ABS ni ,kecil-kecil lag anak-anak dah diperkenalkan dengan dunia usahawan.Tak sabar rasanya  nak tunggu anak-anak naik sekolah nanti.




Anda berminat nak tahu dengan lebih lanjut mengenai Tadik ABS ni ? Boleh layari TADIKA ABS



Oh ye , jika anda tercari-cari supplement tambahan untuk menyokong nutrisi tambahan permata hati anda ,saya sangat syorkan set VITAMIN KANAK-KANAK ni.Tambah pula kalau dah masuk tadika kan , kene bantu anak untuk tingkatkan sistem daya ketahanan badan agar boleh belajar dengan sihat,ceria dan bertenaga 



Berminat untuk dapatkan supplement untuk permata hati anda ? 
Hubungi saya segera ye  (^_^)



Sehingga berjumpa lagi di entry akan datang ... Terima kasih





FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012





No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.