Thursday, 6 November 2014

SET VITAMIN PENYUSUAN UNTUK IBU YANG HEBAT !



Tahniah ! anda adalah IBU yang HEBAT kerana memilih untuk berikan yang terbaik untuk si manja anda.

Namun , ingin sekali saya ingatkan bahawa penyusuan secara kerap adalah sangat penting bagi memastikan penghasilan susu semakin bertambah.

Kestabilan emosi juga haruslah dititik beratkan kerana emosi juga memainkan peranan yang penting dalam penyusuan.

Anda sentiasa stress ? 
badan mudah letih ? 
tak cukup tidur kerana sepanjang malam baby menangis 
susu sikit?

Saya ada menyediakan rangkaian SET VITAMIN khas untuk ibu yang menyusukan anak.INSHA ALLAH,Set ini membantu agar badan Ibu bertenaga ,dapat  kawal mood dan stress.Bila Ibu bersedia ,inshaAllah proses penyusuan akan berjalan dengan lancar.




Ada ibu yang bertanya pada saya ,baby tak cukup susu..maka terpaksa bagi susu formula. Ini adalah anggaran size perut baby.Sebenarnya takde istilah susu tak cukup untuk baby ..kadangkala baby menangis mungkin kerana tidak selesa(pampers basah/perut kembung) ataupun ingin dibelai manja.

Saya tidak menjanjikan bahawa jika Puan ambil set ni ,MAGIK susu akan melimpah ruah kerana TANPA teknik penyusuan yang betul,ini juga akan menganggu penyusuan bayi anda.

Boleh rujuk di sini tentang tips penyusuan ya =)



Set B - SET PENYUSUAN ASAS 

Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susu ibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. 

 Siapa yg perlukan Set B

1. Ibu yang tiada masalah penyusuan. Bermakna setiap kali pam/ perah hasilnya melebihi 3oz.
2. Ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susuibu.
3. Ibu yang sihat dan mahu kekalkan kesihatan.

Apa yang ada dalam SET PENYUSUAN B  ?

Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai perangsang demi membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.



SET VITAMIN PENYUSUAN E 

Set E lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. 

 SET E  ialah  SET B  ditambah dengan Ostematrix.

Siapa yang perlu set ini? 

1. Ibu yang sering keletihan melampau.
2. Ibu yang alah dengan susu lembu.
3. Ibu yang ada masalah kekurangan kalsium. 
4. Ibu yang stress dengan kerja seharian.
5. Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. 

Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.



SET VITAMIN PENYUSUAN 3M

Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix

Ia menjadi set PALING LARIS . Siapa yang disarankan mendapatkan set ini?

1. Ibu kepada bayi kembar 
2. Ibu yang ingin melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti @ relaktasi. 
3. Ibu yang nak kumpul stok. 
4. Ibu yang mempunyai masalah berat badan anak tidak meningkat tetapi berat badan ibu makin bertambah. 
5. Ibu yang mempunyai masalah hasil perahan lambat atau kurang 1oz digalakkan ikhtiar set ini.

Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

  
Set Eu Four Pack 

Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C dan Ostematrix.

Set ini disarankan kepada:

1. Ibu yang mengandung dan mampu meneruskan penyusuan susuibu. 
2. Ibu yang keletihan.
3. Ibu yang anaknya mempunyai yang alah pada herba.
4. Ibu yang sering mengalami masalah sakit belakang dan cramp.

Jika anda mahu membeli sekali dengan vitamin berpantang, cuma tambahkan Zinc Complex dalam Set vitamin Penyusuan anda. 

Ingin dapatkan set vitamin penyusuan beserta tips cara pengambilan terbaik ?
Jangan ragu-ragu untuk hubungi saya samada di talian whatsapp/telegram FAZLINA 019 556 0012  a atau emailkan ke supermomfazlina@gmail.com

** Setiap belian set vitamin penyusuan ,anda akan diberi JADUAL PAM yang comel khas dari fazlina.com






Apa kata Ibu-ibu hebat ini ..ini adalah sebahagian dari mereka yang dah pun berpuas hati dengan set vitamin penyusuan Shaklee ni :







Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...




FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **



No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.