Thursday, 28 May 2015

SET KESIHATAN SENDI SHAKLEE

Tak lama lagi cuti sekolah , biasanya cuti sekolah ni warga kota ambil peluang ni untuk balik kampung menziarahi ibu dan ayah.

Biasanya  bila bertanya khabar , yang lazim kita dengar ialah sakit lutut , sakit sendi , tak boleh solat seperti biasa.Apa kata kita hadiahkan set kesihatan sendi Shaklee ni kepada kedua ibu dan ayah kita.Moga-moga ,dengan izin ALLAH ..jika sebelum ni mereka terpaksa solat duduk ..selepas ambil supplemnt ni mereka dapat beribadah dengan sempurna ..tambah plak tak lama lagi Ramadhan bakal menjelma kan ..nak solat terawih pun best je 

Set ni juga antara set yang paling kerap customer order , sampaikan terpaksa buat stok di rumah.Bukan warga emas je yang ada masalah sakit sendi ni tau , orang muda pun ada terutama sekali yang aktif bersukan dan juga para ibu.

Apa yang ada dalam SET KESIHATAN SENDI SHAKLEE ni ?




Kaedah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat

Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepad sendi dalam tiga(3) cara :
(i) menyokong keselesaan sendi
(ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
(iii) meningkatkan kesan kusyen

Kaedah 2 : Mengurangkan inflamasi

Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. omeg- juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.

Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. 

Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat


Ostematrix Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. 

Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.


Pencegahan awal boleh menjadikan kita sihat pada masa akan datang. Sama ada kita penghidap sakit sendi atau pun tidak, adalah penting  mendapatkan nutrisi sendi seiring dengan peningkatan usia. Kesihatan yang sihat bukan untuk diabaikan!

Ingin dapatkan set supplement untuk kesihatan sendi ni boleh hubungi saya ye =)


Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...





FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **



No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.