Monday, 27 July 2015

Beraya bersama Shaklee & Motivation rally 2015


Alhamdulillah , 24 Julai yang lalu ,berkesempatan untuk menghadiri Motivation Rally dan jamuan raya Shaklee.Paling bermakna sekali ,kalau biasanya saya hanya naik stage seorang diri ..tapi kali ini ada dua orang family Shaklee di bawah team saya yang diberi penghargaan atas kejayaan mereka naik pangkat Supervisor.

Benarlah kata leader-leader yang terdahulu bahawa kepuasan dan kebahagiaan yang tak dapat di ungkap dengan kata-kata bila melihat anak-anak didik naik ke pentas menerima recognition.Alhamdulillah .. jemput tengok gambar-gambar yang sempat di snap =)

Raya celebration + Motivation Rally 
Supervisor Nadzirah dan Supervisor Hanani

Bersama kedua family ASC




Wednesday, 22 July 2015

Kita bakor ..kita bakor !



Alhamdulillah , masih berpeluang untuk berkongsi sesuatu dengan anda di bulan Syawal ni. 

musim raya ni kan , sana sini macam-macam juadah yang dihidangkan.Ketupat ..rendang 


..masak lodeh .. segala jenis kek ..biskut raya ..eh eh macam-macam lah yang dah kita 


makan kan.Mana mungkin untuk katakan tidak bila semua dah terhidang depan mata .. 


termasuklah saya ..hehe



Oh ye ..hari ni nak share dengan anda semua 3 produk yang famous terlajak laris musim 


raya ni ..apa lagi kalau bukan  ALFALFA , LECITHIN dan CINCH ENERGY TEA MIX nih =)



1.Alfalfa ni merupakan suplemen yang mempunyai 1001 khasiat, namun apa yang penting untuk musim perayaan ialah peranan alfalfa untuk flush segala lemak dan bahan-bahan yang tidak perlu yang diambil di musim raya. Faham-faham sajalah, mesti ada hidangan rendang, ketupat, lemang, kuah kacang dan aneka kuih raya yang tinggi lemak tinggi gulakan. Sayang sungguh dah puasa sebulan, dah turun 1-2 kg atau lebih, raya ketiga dah naik berat asal. Jadi biar alfalfa bantu buang segala lemak dan toksik tu, jangan biar terkumpul dalam perut kita nan satu.


2.Lecithin ..Yeahhh..Lecithin si pembakar lemak. Sebelum bagi alfalfa bertindak buang lelemak tidak baik itu, kena bagi Lecithin bakar / cairkan dulu lemak tu. Lecithin ni selain membekalkan kolina yang baik untuk otak, juga bertindak sebagai 'fat emulsifier'. Jadi, taklah rasa bersalah sangat untuk makan di hari raya kan. Takkanlah datang rumah orang, bila orang hidang makanan kita nak cakap "Saya diet, tak dapat makan". Kecik hati tuan rumah nanti.


3.Cinch Energy Tea Mix


Cinch Tea ni ialah teh yang super superb. Sebab apa saya kata begitu? Ia adalah gabungan 4 jenis teh. Cinch Tea ni memang sangat-sangat bagus diambil untuk orang yang nak berjaga malam, nak drive, atau nak jalani aktiviti yang padat sepanjang hari. Buntang je mata. Sesuai dengan namanyakan, 'energy boost' adalah peranannya. Nak campur dengan PD dan jadikan lemon tea pun boleh. Oh ya, ia juga bertindak meninggikan kadar metabolisme, jadi siapa minum Cinch Tea susah nak gemuk.

Nak dapatkan ketiga-tiga produk ni ? Boleh hubungi saya seperti yang tertera di bawah ye =)

Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...




FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **

Saturday, 18 July 2015

Adab berkunjung raya

Adab Berkunjung Dalam Islam


Bersempena dengan kedatangan Aidilfitri ini, salah satu adat dalam menyambut kedatangan Aidilfitri adalah amalan berkunjung ke rumah sanak saudara serta sahabat handai. Amalan kunjung mengunjungi adalah suatu amalan yang baik dan amat digalakkan dalam Islam. Walau bagaimanapun, dalam Islam telah menggariskan adab-adab yang perlu kita ikuti untuk mengelakkan kedatangan kita tidak mengganggu tuan rumah. 

Begitu juga dalam adab-adab Melayu. Orang-orang lama selalu menasihati kita untuk mengamalkan adab-adab tertentu sewaktu berkunjung. Di sini, Lady telah membuat "research" berkaitan adab-adab yang digariskan dalam Islam dan adab-adab yang diperturunkan oleh orang-orang lama sebagai ikutan kita.
Meminta Izin Terlebih Dahulu 

Sebelum berkunjung, terlebih dahulu kita perlulah meminta izin daripada tuan rumah. Ini adalah untuk mengelakkan kita mendatangi rumahnya dalam keadaan tuan rumah tidak bersedia untuk menerima tetamu. Lebih baik sebelum berkunjung, kita telah membuat temu janji dahulu. 

Berniat yang Baik
 
Apabila seseorang hendak mengunjungi saudaranya, maka yang wajib dilakukan adalah mengikhlaskan niat semata-mata hanya karena Allah swt..

Rasulullah saw. bersabda, "Bahawasanya seorang laki-laki mengunjungi saudaranya di kampung lain, maka Allah mengutus seorang Malaikat kepadanya dalam perjalanannya. Ketika telah bertemu, Malaikat itu berkata kepadanya 'Kemana engkau hendak pergi?'Ia menjawab, 'Aku ingin mengunjungi saudaraku di kampung ini' Malaikat itu berkata lagi, 'Adakah bagimu satu nikmat yang hendak engkau kejar?' Ia menjawab, 'Tidak, hanya saja aku mencintainya karana Allah' Malaikat itu pun berkata lagi, 'Sesungguhnya aku adalah utusan Allah kepadamu, bahawasanya Allah mencintaimu sebagaimana engkau mencintainya karena Allah'." (HR.Muslim)

Minta Izin Maksimum Tiga Kali

Rasulullah saw. mengajarkan kepada kita bahawa batasan untuk meminta izin untuk bertamu adalah tiga kali. Sebagaimana dalam sabdanya:

Dari Abu Musa Al-Asy’ary radhiallahu’anhu, dia berkata: "Rasulullah saw. bersabda, ‘Minta izin masuk rumah itu tiga kali, jika diizinkan untuk kamu (masuklah) dan jika tidak maka pulanglah!" (HR. Bukhari dan Muslim)

 
Mengucapkan Salam & Minta Izin Masuk 

Firman Allah swt :

“Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu memasuki rumah yang bukan rumahmu sebelum meminta izin dan memberi salam kepada penghuninya. Yang demikian itu lebih baik bagimu, agar kamu (selalu) ingat.” (QS. An-Nuur [24]: 27)

Hadith Nabi Muhammad saw. : 

“Sesungguhnya disyari’atkan minta izin adalah karena untuk menjaga pandangan.” (HR. Bukhari dan Muslim)

Dengan Ketukan Yang Tidak Mengganggu

“Kami di masa Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam mengetuk pintu dengan kuku-kuku.” (HR. Bukhari)
  
Posisi Berdiri Tidak Menghadap Pintu Masuk

“Adalah Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam apabila mendatangi pintu suatu kaum, beliau tidak menghadapkan wajahnya di depan pintu, tetapi berada di sebelah kanan atau kirinya dan mengucapkan assalamu’alaikum… assalamu’alaikum…” (HR. Abu Dawud)

Tidak Mengintip

“Andaikan ada orang melihatmu di rumah tanpa izin, engkau melemparnya dengan batu kecil lalu kamu cungkil matanya, maka tidak ada dosa bagimu.” (HR. Bukhari Kitabul Isti’dzan)

“Dari Anas bin Malik radhiallahu’anhu sesungguhnya ada seorang laki-laki mengintip sebagian kamar Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam, lalu nabi berdiri menuju kepadanya dengan membawa anak panah yang lebar atau beberapa anak panah yang lebar, dan seakan-akan aku melihat beliau menanti peluang ntuk menusuk orang itu.” (HR. Bukhari Kitabul Isti’dzan)

Pulang Kembali Jika Disuruh Pulang

Allah swt. berfirman :

“Jika kamu tidak menemui seorang pun di dalamnya, maka janganlah kamu masuk sebelum kamu mendapat izin. Dan jika dikatakan kepadamu: Kembali (saja)lah, maka hendaklah kamu kembali. Itu bersih bagimu dan Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan.” (QS. An-Nuur [24]: 28)

Menjawab Dengan Nama Jelas Jika Pemilik Rumah Bertanya “Siapa?”

Riwayat dari Jabir ra., dia berkata:

'Aku mendatangi Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam, maka aku mengetuk pintu, lalu beliau bertanya, ‘Siapa?’ Maka Aku menjawab, ‘Saya.’ Lalu beliau bertanya, ‘Saya, saya?’ Sepertinya beliau tidak suka.” (HR. Bukhari dan Muslim)

Tidak Terlalu Sering Berkunjung (ziarah) Hingga Berlebihan 

Janganlah terlalu sering berkunjung (berziarah) agar orang yang dikunjungi tidak menjadi bosan. Rasulullah saw. bersabda :

"Berkunjunglah sesekali atau sekali waktu niscaya kalian akan saling mencintai" (HR. al-Baihaqi, al-Bazzar, dan ath-Thabrani) 

 Memilih Waktu yang Tepat untuk Berkunjung

Hendaknya seorang pengunjung memilih waktu yang tepat ketika berkunjung. Tentu tidak layak seseorang mengunjungi orang lain pada pagi buta, tengah hari ataupun larut malam. Kerana, waktu-waktu itu adalah waktu untuk tidur dan beristirahat, bukan waktu yang tepat untuk berkunjung. Atau waktu-waktu orang yang akan dikunjungi pada saat itu sedang sibuk atau tidak berkenan untuk diganggu. Terkecuali ada kepentingan yang mendesak atau seseorang telah meminta izin atau mengadakan perjanjian sebelumnya untuk berkunjung pada waktu tersebut. 

Menundukkan Pandangan terhadap Privasi Ahli Bait (Anggota Keluarga).  

Apabila seseorang mengunjungi sebuah keluarga di rumah mereka, maka wajib baginya untuk ghadhdhul bashar(menundukkan pandangan) terhadap privasi (hal-hal yang bersifat pribadi) anggota keluarga mereka. Janganlah  mata meliar memerhatikan semua perkara/ perkakasan di dalam rumah tersebut.

"Dia mengetahui pandangan mata yang khianat dan apa yang disembunyikan oleh hati." (QS. Mu'min: 19) 

Hendaknya Seorang Pengunjung Duduk di Tempat yang Telah Diizinkan oleh Tuan Rumah

Apabila tuan rumah menempatkannya di sebuah kamar atau di tempat duduk tertentu, maka janganlah ia berpindah tempat tanpa seizinnya. Sebab boleh jadi tuan rumah menempatkannya di tempat tertentu tersebut dengan tujuan agar privasi atau aurat mereka tidak tersingkap.

Jangan Mengangkat Suara di dalam Rumah

Hendaknya seorang pengunjung tidak mengangkat suara kerana dapat mengganggu orang-orang yang dikunjungi. Dan janganlah mengangkat suara tinggi-tinggi ketika berbicara, berdebat dan lain sebagainya, sehingga orang lain tidak terganggu olehnya. Allah berfirman: "Dan lunakkanlah suaramu"(QS. Luqman: 19)

Jangan Mencuri Dengar atau Mengintai Tuan Rumah

Sebahagian orang memasang kedua telinganya untuk mendengarkan pembicaraan tuan rumah di kamar sebelah atau pembicaraan mereka dengan keluarganya atau pembicaraan kaum hawa dari penghuni rumah tersebut, dan hal-hal lain yang bersifat rahsia. Perbuatan-perbuatan seperti ini tidaklah  layak dilakukan oleh seorang muslim yang berakhlak mulia. Lebih-lebih jika ia berniat buruk atas perbuatanya tersebut, maka hal itu diharamkan.

Tidak Membiarkan Anak-Anaknya Merosak Perkakas di Rumah Orang

Hendaknya seorang pengunjung tidak membiarkan anak-anaknya bermain-main, merosak dan memecahkan perabot, menghancurkan barang-barang, memukul anak tuan rumah, serta menjerit. Kerana semua itu dapat mengganggu dan membuat mereka keberatan dikunjungi.

Tidak Mengimami Tuan Rumah di Rumah Mereka
  
Hal ini berdasarkan sabda Rasulullah saw.:  "Barangsiapa mengunjungi suatu kaum di rumah mereka, maka janganlah ia mengimami mereka, namun hendaknya salah seorang dari mereka (tuan rumah) bertindak sebagai imam". (HR. Ahmad, Abu Daud dan at-Tirmidzi). 

Akan tetapi, apabila mereka mempersilakan dan mengizinkannya disebabkan ilmu, keutamaan atau umurnya, maka ia boleh menjadi imam, menurut sebahagian ahli ilmu.

Tidak Berlama-lama Ketika Berkunjung

Apabila seseorang terbiasa berlama-lama ketika mengunjungi orang lain, maka akan membuat orang yang dikunjungi menjadi bosan, merasa berat, tidak menyukai kunjungannya atau enggan menerima kedatangannya lagi, bahkan bisa jadi dia akan membicarakan tentang keburukan dirinya.

Menyuruh kepada yang Maa'ruf dan Mencegah dari yang Mungkar

Apabila seseorang berkunjung, kemudian melihat kemungkaran di rumah yang ia kunjungi seperti terdapat patung, atau melihat mereka meninggalkan solat, tidak menutup aurat, atau melakukan hal-hal yang melanggar aturan agama, maka wajib atasnya menyeru kepada yang ma'ruf dan mencegah dari yang mungkar sesuai dengan kemampuannya. Janganlah ia merasa malu atau takut untuk melakukannya. Akan tetapi tentunya harus tetap menjaga adab yang baik dengan cara yang penuh hikmah agar boleh diterima oleh tuan rumah.

 Tidak Beranjak Pulang kecuali jika telah Diizinkan oleh Tuan Rumah

Seseorang tidak diperbolehkan beranjak pulang tanpa meminta izin kepada tuan rumah. Atau keluar dari majlis untuk pulang tanpa izin. Rasulullah saw bersabda, "Apabila salah seorang dari kalian mengunjungi saudaranya lalu ia duduk bersamanya, maka janganlah ia bangkit hingga saudaranya tersebut mengizinkannya". (HR. ad-Dailami). 

Mensyukuri (berterima kasih) kepada Tuan Rumah atas Jamuan Mereka
 
Hendaknya seseorang bersyukur atau berterima kasih atas jamuan yang disediakan tuan rumah, khususnya apabila mereka telah menerimanya dengan baik. Sebab barangsiapa tidak berterima kasih sesama manusia, bererti ia tidak bersyukur kepada Allah Taa'la. Seseorang harus membalas kebaikan orang lain kepada dirinya atau paling tidak ia mendoakannya dengan berkata, "Jazaakumullahu Khaira"(semoga Allah Taa'la membalasmu dengan kebaikan atas sambutanmu) dan lain sebagainya dari ucapan-ucapan yang baik. Wallahu A'lam.

Semoga dengan ini, kita semua menjaga adab-adab ketika berkunjung. Jangan sesekali melanggarnya kerana boleh menyebabkan ketidak selesaan pemilik rumah. Walaupun ketika berhari raya, namun kita tetap perlu menjaga tatasusila supaya kedatangan kita tidak menyusahkan mereka. 

Wednesday, 8 July 2015

Project baking 2 :Tart gulung Nenas gebu !



Salam Ramadhan ...
Alhamdulillah ..kali ni bersiaran di rumah bonda dan ayahnda di Ipoh ..ada orang Ipoh di sini ? Sep sikit ..heee

Kebetulan suami di tugaskan pergi kursus di KL , dah alang-alang tu ambil peluang ni untuk balik kampung 4 hari. Apa lagi , bermula lah projek baking kedua ..tapi kali ni lebih meriah sebab buat bersama bonda dan adinda-adinda tersayang.

Sedap sangat tau tart nenas gulung ni ..gebu ..cari di mulut ..milky rasanya ..resipi warisan bonda..

Tart Gulung nenas in da making


Tart nanas gulung yang gebu

Dah boleh masuk dalam balang yeay !!


Buat kuih tapi busines Shaklee tetap berjalan ,pagi tadi singgah ke branch Shaklee amek stok untuk order customer-customer tersayang.Best tau sebab kat sini branch Shaklee dekat , poslaju pun dekat =)

Meh nak share Resipi Tart Gulung ohsem ! 

Bahan-bahan

Bahan Doh Tart

2 cawan tepung gandum
2 sudu besar tepung jagung 
2 1/2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar tepung susu
1 cawan mentega ( saya guna buttercup)
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar gula


Bahan untuk inti jem tart
4 biji nenas muda
21/2 senduk gula pasir
sedikti esen vanilla
Kulit kayu  manis
daun pandan




Cara-cara:

1. Campurkan gula dan butter dalam mangkuk.Adun dan sebatikan hingga lembut dan gula larut.
2. Masukkan telur dan kacau.
3. Masukkan vanilla esen.Kacau dan masukkan tepung gandum dan tepung jagung.
4. Gaul dan doh mestilah lembut untuk di paipkan dalam acuan nester.
5. Masukkan doh dalam acuan.Paipkan atas dulang dengan bentuk gerigi menghala ke dulang.
Panjang agak sejengkal (2-3 inci)
6. Letakkan jem nenas yg dibulatkan tadi di hujung doh.
7. Gulung doh.Sapu telur diatasnya dan bakar pada suhu 160-170 darjah celcius selama 15-20 minit.

Cara masak inti jem :
1.Masak kesemua bahan sehingga menjadi pepejal dengan api perlahan (dlm 50-60 minit).Kacau selalu.
2.Sejukkan dan bentukkan bulat


Selamat mencuba ! 

Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...




FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **

Tuesday, 7 July 2015

PROMO VIVIX KEMBALI LAGI !


VIVIX -VIVIX bakal terbang ke tuan masing-masing esok

Alhamdulillah , yang dinanti telah pun tiba =) 
Promosi Vivix kembali lagi ,berita baik untuk penggemar Vivix di bulan Ramadhan ni.

Sempena promosi VIVIX bulan ni kan , ingin saya  kongsikan pengalaman setelah 6 bulan mengambil VIVIX. Sebelum ni ,saya ada masalah INSOMNIA yang agak teruk , MIGRAIN , rasa LETIH yang amat sangat ..sering lesu ..tak bermaya ..dan MUDAH STRESS ..

Selepas sebulan consume VIVIX , saya mengalami healing crisis .. rasa ngantuk yang teramat sangat ..lepas tu demam nak dekat seminggu juga ..tapi Masha Allah .. amazingly ..bulan kedua tu dah rasa dah kesan nya.

Kesan pertama , pukul 9 malam ..saya dah mula rasa ngantuk dan boleh tidur ..Allahu akbar ..bagi pengidap INSOMNIA seperti saya ..rasa ngantuk ni umpama nikmat yang tak ternilai harganya..Syukur sangat sebab dah jumpa penawar INSOMNIA saya.

Kesan kedua ... kalau dulu ,saya sangat sensitif dengan perubahan mood dan cuaca ..mudah sangat kene MIGRAIN ..tapi sekarang ni ..eh dah lama sangat MIGRAIN tak serang ..Syukur Alhamdulillah !

Kesan ketiga , kulit wajah jadi berseri ..sampai suami tegur saya pakai apa kat muka sebab kulit  muka saya nampak glowing.Masya Allah ..syukur !

Kesan kelima , saya perasan ..bila datang bulan ..saya takde sengugut teruk macam dulu dah ..darah lancar je ..

Ini antara pengalaman saya dan VIVIX ... sempena promo ni ..mestilah dah selamat borong untuk stok diri sendiri ..hehehe

Tak kenal maka tak cinta kan ,jom kenali VIVIX sepintas lalu 





Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
Memperbaiki DNA. 
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi,
bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.
Memperbaiki tenaga sel. 
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel.
Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar.
Vivix membantu mengembalikan keremajaan.
VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.




Berminat nak dapatkan VIVIX ?
Jom dapatkan sekarang , ikhtiar untuk hidup  lebih sihat dan bermakna
Jika anda mempunyai kad kredit / kad debit boleh klik CLICK HERE di bawah =)



Jika ingin buat belian secara transfer bank seperti biasa boleh hubungi saya di maklumat yang tertera di bawah.


Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...




FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **









Sunday, 5 July 2015

Project Biskut semperit Dahlia


Haaa ingat tak hari tu saya citer pasal project baking 1 ..biskut Dahlia semperit.Biskut ni banyak  nostalgia ni ,masa kecik dulu bonda selalu buat biskut ni time raya.Pastu masa kami dah sekolah menengah ,dah tak buat dah sebab time tu femes biskut almond london ngan biskut tart gulung nenas.

Jadi rajin nak buat biskut dahlia ni sebab anak-anak suka betul makan.Kalau nampak kat kedai ada jual,mesti nak beli..so ummi pun buat la ..baru buat satu adunan ...rasanya tak sempat tunggu raya ..dah tinggal suku ..Kene buat lagi la lepas ni ...terima kasih buat encik suami yang tolong isteri dia tekan acu semperit ni ,tangan dah kebas ..mujur la encik suami pro acu kuih semperit ni.Ok ni resipi biskut Semperit Dahlia ni ..sangat sedap !!


BAHAN-BAHANNYA :-)

300 g mentega (SCS atau Anchor atau mentega pilihan)
160 g gula aising (saya guna 140 g)
2 kuning telur
1 camca teh esen vanilla 
240 g tepung gandum*
100 g tepung jagung*
160 g tepung kastard*(*gaul rata dan diayak)
Ceri merah, dipotong kecil untuk hiasan

CARA MEMBUATNYA :-)
  1. Putar mentega dan gula aising hingga berkrim, masukkan kuning telur dan esen vanilla/rose dan putar hingga kembang.
  2. Perlahankan speed, masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga habis. Adunan akan menjadi doh yang lembut dan mudah ditekan.
  3. Masukkan doh ke dalam alat penekan yang dipasang muncung untuk biskut dahlia. Tekan atas dulang pembakar. Buat hingga siap dan hias dengan sepotong kecil ceri. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 175C selama 15 - 20 minit.
  4. Biarkan biskut sejuk sedikit atas dulang pembakar sebelum dialihkan ke atas jaringan. Biar sejuk sebelum disimpan dalam bekas kedap udara..

Selamat mencuba !  =)

Sungguh saya sangat jealous ! YES 2015 !!



Ramai yang tanya kat saya , apa la yang dealer-dealer Shaklee asyik sebut tu ..YES ?

Alhamdulillah  hari ni saya buat entry khas special untuk anda yang berada di  luar sana 

..yang nak tau sangat pasal Program YES  ni ..YES ni stand for YOUNG ENTREPEUNER 


SYSTEM yang Shaklee buka kepada seluruh warga Malaysia dengan syarat belum pernah


 lagi berdaftar sebagai ahli Shaklee. 




Ini lah  yang buat saya  "jealousss" sangat ni tau sebab time kami dulu takde pun project ni


 kenapa jealous ? ha meh saya explain kenapa lah yang saya jealous sesangat nih..

Dengan program YES ini. Ini kerana melalui program YES ini sesiapa saja yang menyertai 

projek Shaklee ini berpeluan menjadi Jutawan dalam masa 13 bulan sahaja sekiranya 


benar-benar FOLLOW dan DUPLICATE system YES ini.



Menerusi program YES ini Shaklee menawarkan 5 insentif hebat untuk semua peserta 

yang telah Daftar Ahli Shaklee bermula May 2015 sehingga October 2015. 



INSENTIF 1: PERCUMA 1 BOTOL VITALEA (HANYA UNTUK AHLI BARU)


Bagi yang mendaftar sebagai ahli Shaklee di antara bulan Mei 2015 hingga Oktober 2015, anda akandiberikan 1 botol Vitalea secara  PERCUMA ! dengan syarat masa nak daftar tu buat belian minima serendah RM30.. 

Inisiatif ini adalah selaras dengan sambutan 100 tahun penciptaan Vitalea.





INSENTIF 2 : YES RANK UP BONUS !


Dengan insentif ini, setiap kali anda naik rank, Shaklee akan bayar anda. Contohnya

Naik rank supervisor, Shaklee bayar RM200

Bulan depan effective supervisor, Shaklee bayar RM500

Begitulah seterusnya, semakin tinggi rank anda naik, semakin banyak Shaklee bayar kepada anda.

INSENTIF 3: 100% ENROLLMENT BONUS

Dengan insentif ini, bonus anda akan digandakan. Contohnya kalau bonus anda dapat RM300, Shaklee akan gandakan jadi RM600. Kalau bonus RM1000 gandakan jadi RM2000.

Syarat bagi insentif ini pula adalah seramai 6 orang enrollment minima dalam sebulan. Di

samping itu, setiap enrollment mesti buat 100 uv. UV adalah nilai point terkumpul bagi 


setiap orang pengedar. Semakin banyak UV semakin banyak bonus yang boleh dijana.

Jadi dengan enrollment sahaja anda boleh dapat bonus minima RM5000 setiap orang.

INSENTIF 3: YES RANK BONUS

Dengan insentif ini, setiap kali anda naik rank, Shaklee akan bayar anda. Contohnya

Naik rank supervisor, Shaklee bayar RM200

Bulan depan effective supervisor (maintain Supervisor ), Shaklee bayar RM500

Begitulah seterusnya, semakin tinggi rank anda naik, semakin banyak Shaklee bayar kepada anda.

INSENTIF 4: YES WELLNESS PACK



                                                      

Pembelian PAKEJ YES yang lebih murah sebanyak 5% diskaun dengan POINTS yg lebih banyak ! =)

INSENTIF 5: MATCHING BONUS

Matching bonus ini untuk ahli baruPendapatan tunai bulanan extra 10% sehingga 50% setiap bulan selama 13 bulan. Jika bonus anda

RM500 hingga RM649, Shaklee akan membayar tambahan sebanyak 10% lagi.

Semakin banyak bonus anda, semakin tinggi peratus yang Shaklee akan bayar
.
Contohnya katalah  anda layak menerima hadiah tunai RM700, tetapi melalui program YES 

Shaklee bayar anda RM700 + 100% iaitu bersamaan RM1400 pada bulan ini.

Contoh kedua :


Bulan May , jika anda layak menerima pendapatan tunai sebanyak RM1000, tetapi 

melalui program YES ini Shaklee akan membayar anda RM1500 pada bulan ini.





Melopong ? tak percaya ? anda akan lebih melopong kalau lepaskan peluang 

hebat ni ..anda akan rasa tak percaya bila anda sahut cabaran ni dan tetiba je dah jadi j


jutawan sekelip mata .. dalam masa setahun je ..bukan susah pun ..sambil pegang hanset 


..depan laptop ..dah  boleh buat  bisnes ..Syok ke best ???


Dengan keadaan banyak syarikat mengurangkan kos, tetapi Shaklee ingin pula menggandakan pendapatan anda melalui program ini. Program ini pula berjalan selama setahun dan hanya tamat Mei 2016. Memang anda boleh pulun banyak-banyak dalam tempoh ini.



Bagi anda yang berminat nak cabar diri untuk jadi JUTAWAN MUDA dalam masa 12 bulan 

.. jangan malu-malu untuk hubungi saya ..Insha Allah saya akan train anda sehabis daya ! 


Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...




FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.