Monday, 28 September 2015

Bestnya Shaklee Collagen Powder ni !




Banyak produk kolagen di pasaran skang kan ? Ok sebelum tu ..meh kita update pengetahuan kita tentang apa itu kolagen terlebih dahulu.


1. APA ITU KOLAGEN / COLLAGEN?

Kolagen atau collagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolagen. Kornia mata kita pun sebenarnya adalah kolagen


2. APA FUNGSI KOLAGEN / COLLAGEN?

Kolagen bertindak melindungi organ kita seperti hati, perut, jantung, paru-paru, saluran dara, sel otak dan organ dalaman lain. Kalau untuk organ luaran, kolagen membantu dalam kecantikan dan kesihatan. Kulit jadi licin dan berseri, tiada jerawat atau jeragat, jadi awet muda, jadi ejen anti penuaan dan paling best, boleh bantu mencegah penyakit.

Best nya!


3. APA ITU SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP) ?

Mesti la kita nak tahu, ape yang best sangat pasal Shaklee Collagen Powder ni.






Shaklee Collagen Powder ni memang semulajadi dan sumber kolagen yang hebat. Sebab? Sebab Shaklee Collagen Powder mengandungi 4,000mg proprietari Red Snapper Scale (RSS) kolagen iaitu kolagen yang sangat berkualiti tinggi, tulen, lasak dan elastik yang diestrak daripasa sisik ikan Snapper. Ikan Snapper ni kalau orang Malaysia panggil ikan merah.


Lepas tuh, selain kolagen ikan tadi ade beberapa bahan utama lain yang dimasukkan kedalam Shaklee Collagen Powder ni. Ade estrak biji  benih camellia Japonica, ade estrak Pfaffia, estrak kerang kerangan, lactobacillius acidophilus, vitamin C dan vitamin B. Semua bahan-bahan ni digabungkan untuk meningkatkan kadar keberkesanan RSS yg kita dok citer tadi tu.


4. APA BEZANYA SHAKLEE COLLAGEN POWDER DENGAN COLLAGEN LAIN?


Shaklee Collagen Powder ni dibuat daripada kolagen bermolekul sangat ringan lebih kurang 1,00 Dalton aje. Lepas tuh asid amino nye sangat tinggi pulak. Dalam 3000. Kalau jisim molekul biasa, lebih dari 300,000 Dalton pastu asid aminonya 20-50 aje.. Waaaa, beza gila tuh! Sebab tu la Shaklee Collagen Powder ni berkesan!


Bila Shaklee Collagen Powder ni jugak mempunyai jisim molekul yg sangat rendah maka mudahlah diserap badan dan usus kita. Bila senang serap dapatlah bantu tingkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis kulit kita ni dengan berkesan. Ha, faham tak?

Lepas tuh, Shaklee Collagen Powder ni mempunyai sel kepaduan yang sangat tinggi dan mempunyai kapasiti untuk mengekalkan kelembapan kulit kita. 1 gram asid hialuronik boleh menahan air sebanyak 6 liter. Hebat kan?

Ramuan Shaklee Collagen Powder ni tiada pengawet atau bahan tiruan ye. Semua 100% semulajadi. Pewarna pun tkde, gula pun takde atau bahan terlarang lain semua takde.

Senang pulak tu nak bawak pegi mana-mana pun. 1 sachet tu boleh letak dalam poket seluar, handbagpurse atau letak dalam kereta atau kereta sorong anak.

Dan last sekali, sangat mudah larut. 

5. APA KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Banyak manfaatnya Shaklee Collagen Powder ni. Ni adalah antaranya:

  • Mengembalikan keanjalan kulit
  • Meningkatan kelembapan kulit
  • Mengelakkan kulit kering
  • Mencerah dan mengurangkan pigmentasi dan jeragat di wajah
  • Menegangkan payudara dan punggung
  • Anti-penuaan
  • Mengurangkan kedutan
  • Mengecilkan lubang pori-pori di wajah
  • Mengurangkan 'eye bag'
  • Meningkatan kecergasan tubuh badan
  • Memberikan kesuburan rambut
Banyaknya!

Tapi ada bukti ianya berkesan.

Ujian klinikal ke atas Shaklee Collagen Powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tesktur kulit yang lebih gebu selepas mengggunakannya selama 8 minggu berturut-turut

  • 69% peningkatan terhadap kelembapan kulit
  • 75% peningkatan terhadap kelicinan kulit
  • 90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit
  • 80% pengurangan kedutan diwajah



6. SIAPA YANG KENE AMBIL SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Semua manusia dan haiwan boleh ambil! Hehehe..Lawak je.
Anda mesti ambil kalau dah tergolong dalam golongan ini:


  • Ada kedutan dekat wajah
  • Ade jeragat dan bintik hitam
  • Ade 'eye bag'
  • Ade pori-pori besar
  • Kulit lesu dan mudah kering
  • Kelihatan tua dari umur sebenar (Oh no!!!)
  • Sakit belakang dan sakit sendi
  • Ada pigmentasi dan kulit tona tak sekata
  • Gusi tak sihat
  • Garis halus di leher
  • Payudara kendur dan punggung pun tak perky (heheehe)
  • Kuku senang pecah
  • Ada lingkaran hitam bawah mata
  • Rambut kering lepas tu ada bercabang pulak dihujungnya

Terdapat pelbagai jenis kolagen dipasaran kan? Ada dalam bentuk kapsul, cecair dan juga serbuk. Ada yang dihasilkan dari sumber haiwan, ikan, dan juga tumbuhan. Terpulang masing2 untuk memilih..saya nak share dengan anda bagaimana cara memilih kolagen yang terbaik ?

8 panduan memilih kolagen yg baik… (lepas ni bolehla tgk kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak
.
Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
.
Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
.
Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
.
Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
.
Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
.
Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
.
Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
.
Last but not least, pastikan ia HALAL,selamat dan tidak bertoxin
.
Masih tercari-cari kolagen apa yang terbaik tu ? saya syorkan Kolagen Shaklee ..best sangat tau..Shaklee collagen powder menepati ciri2 ni..ha..bukan senang ye, tambah2 kolagen shaklee ni berkualiti tinggi, telah melalui ujian klinikal dan sebagainya..istimewanya Shaklee, produk2nya tidak menggunakan haiwan dlam ujian klinikal tetapi diuji kepada manusia..dah namanya nak bagi manusia makan kan..awat nya duk try kat haiwan..produknya dijamin selamat dan semulajadi..tiada kerisauan 

Ada tak testimoni consumer SCP ?
Eh mestilah ada ..banyakkk sangat ,,,ni antaranya ye =)





masalah "beg mata" atau "eye bag" ?

Gambar 1 : Awal Disember 2012. Mata nampak letih.

Gambar 2 : Pertengahan Disember 2012

Gambar 3 : Hujung Disember 2012

Gambar 4 : 18 Januari 2013


Nampaknya ia berkesan untuk 
1. Mengurangkan bengkak bawah mata. 
2. Membuat garis senyuman di tepi hidung tidak terlalu ketara.
3. Menaikkan dan menyokong sedikit struktur wajah yg telah jatuh akibat tarikan graviti.

Ralat dalam gambar ialah kadar pencahayaan yang tidak serupa tapi itu tidak mengubah kesan garis pada wajah.

Cara Makan Collagen Powder Shaklee Untuk Hasil Terbaik

1. Cara makannya senang je, Collagen Powder Shaklee dalam bentuk serbuk dan boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda.

2. Jangan bancuh dengan air panas mendidih

3. Ambil 1 sachet setiap hari.

4.Seeloknya ambil sebelum tidur atau ketika perut kosong ye

5.Selepas ambil Kolagen ..tunggu sekurang-kurangnye 2-3 jam baru leh makan makanan lain sebab bila kita makan ..asid yang dilepaskan dalam perut akan rosakkan kolagen ..jadi rugi la kan ..sebab tu saya suggest ambil sebelum tidur atau pukul 11 malam sehingga pukul 4 pagi=)

Pengambilan air masak atau air kosong perlu 2 liter setiap hari untuk memastikan vitamin yang diambil menyerap dengan optimum. 

Nak dapatkan SCP yang berkualiti premium ni boleh hubungi saya atau beli secara online dengan kad kredit atau debit card ..jangan lupa contact saya untuk ketahui cara makan ye =)




Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat. Nantikan entri yang berikutnya ...




FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **





No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.