Friday, 30 October 2015

Kisah benar!

Assalamualaikum dan hai ,bertemu kembali dalam entry kali ni ..hari ni saya nak share KISAH BENAR yang dikongsikan oleh customer tersayang fazlina.com.Puan Rafidah telah selamat melahirkan cahaya mata beliau  yang sulung ,kalau sulung ni faham-faham la kan pengalaman pertama sebagai ibu.Panik sebab susu tak muncul2 ..Alhamdulillah ,Allah izinkan ikhtiar beliau bersama set penyusuan Shaklee ..jom baca  =)



TERTEKAN TAK BOLEH MENYUSU BAYI??

STRESS??RASA NAK MARAH??KECEWA??

Tenang,bersabarlah..Allah pasti tunjuk jalan keluar..

Sy nk kongsi kisah sy.

Masa sy lahirkan Abdullah, my baby, yg kini da nk masuk 4bulan dan makin bambam.. Alhamdulillah..Alhamdulillah
.
Cerita sy, selepas baby lahir seharusnya ibu ada susu kan. Tp keadaan sy lain. Sy takdak susu. Serius. Langsung takdak. Bila time pergi hosp, panic bila tgk anak menangis. Abdullah  kena warded elok2 lepas deliver. Sedih jgn habaq la. Mak sendiri, mak mertua n abah mertua saksi.
.
Abdullah kena warded sebab ada mslh pernafasan selama 2 hari. Setiap hari sy p tengok dia. Sy nges bakmai..tak hirau dah sekeliling. Tatap wajah dia, nangis. Sambil pegang tgn kecil dia, nangis. Tak hirau dah ibu2 bapa2 yg ada dalam tu.
.
Cepat2 lap air mata, sy angkat, bawak ke ruang khas ntk susu bayi. Letak ja Abdullah dlm posisi menyusu, dia terus hisap. Masa tu pun nk nangis jgk.  Tatap wajah kecil ni.Hanya inginkan susu. Tp tahan sbb tanak stress. Bila stress susu takkan keluar. Ditambah dgn dengar kata2 org mengenai diri sy bila balik dr hospital  "Si dia takdak susu". Lg sedih bakhang. Down. Suami plak jauh.
.
Selepas beberapa hari ulang alik ke hospital, sy nekad nk ambik shaklee. Sebenarnya hati nk ambik shaklee masa last trimester. Tp tgk pd harga. Tak jd. Ohya, pd  masa yg sama sy google  dan tanya org jgk mengenai produk lain yg bykkn susu. tp kebanyakannya hanya ntk susu, tak disediakan sekali vitamin ntk pantang dan sbgnya. Ada. Tp tak menepati dgn keadaan. Sebab pd masa tu Abdullah masih warded sbb jaundice tinggi. Tak digalakkan ambik ubatan2 traditional. Takut panas dan sebagainya.
.
Akhirnya, msg suami, sy nekad nk beli shaklee. Sy msg kaklin. sy ambik set pantang. Yg mana ada Esp,vita-lea,vita-c,zinc,bcomplex dan alfalfa. Sembang punya sembang, akhirnya sy beli. Perspektif sy pd masa tu, biarlah mahal pun, demi anak. Berbaloi. Ohya, doa jgn lupa ya. Minta suami, mak, mak n ayah mertua doakan kita.
.
Alhamdulillah, skrg dah  habis pantang pun, masih mkn vitamin2 tu. Bukan tambah susu ja, bg kulit lawa jgk. Ni pun sikit lg da nk habis. Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.