Saturday, 10 October 2015

Shaklee love story ..

Alhamdulillah .. saya sayang bisnes Shaklee ..modal awal saya cuma RM75 je tau ..siyes saya tak pernah beli atau simpan stok masa mula-mula bisnes dulu ..kalau ada customer ode dan bayar ..baru saya odekan dari Shaklee ..customer plak semua sangat understanding ..seolah-olah macam tau je saya baru buat bisnes masa tu .. ( kepada customer pertama saya ..semoga Allah murahkan rezeki kalian berganda-ganda atas sokongan padu korang kat saya hingga hari ini ..eh doa untuk semua lah kan ..i love u all !)

Bila dah ramai customer ,baru la saya mula simpan stok ..tu pun tak banyak ..duit dari bonus tu saya tak enjoy sampai habis ..sebahagianye saya amik untuk wat pusing stok ..Alhamdulillah ..tak pernah lagi saya alami masalah "lambakan stok" atau bak kata orang simpan stok bawah katil ..bila musim orang gaji je mesti stok licin ..lagipun produk Shaklee ni memang tinggi permintaan nya ..yelah kan dah berpuluh tahun di pasaran Malaysia ni ..kat antarabangsa plak dah 100 tahun

Dari income 2 angka sampai lah dah 4 angka ..alhamdulillah akhirnya berjaya miliki sebuah kereta TOYOTA WISH dengan hasil bisnes Shaklee ..hadiah buat suami tersayang yang banyak bagi sokongan ..juga buat anak-anak yang sentiasa jadi pembakar semangat.

Bisnes Shaklee ni boleh je buat sorang-sorang ,maksudnya tanpa downline bawah kita ..tapi saya pilih untuk photostat diri saya dan hasilkan lebih ramai "FAZLINA" sebab antara matlamat besar saya ialah nak bantu ramai orang dapat baiki kualiti ekonomi keluarga terutama sekali SURIRUMAH dan juga ibu-ibu bekerja yang ingin jadi SURIRUMAH tapi dalam masa yang sama ada INCOME.Alhamdulillah ..dari seorang sampai lah sekarang dah beratus-ratus anak didik saya yang dah pun capai income dari 2 angka sehingga lah 4 angka .. bisnes Shaklee ni bukan sistem piramid tau ..kita tak dapat bayaran kalau ada orang masuk bawah kita ..tugas kita ialah didik downline kita macam mana nak berniaga ,camne nak promote , bina keyakinan diri , product knowledge , remind dari segi amalan rohani ..dan bila dia dah berjaya buat sales atau naik pangkat ..barulah Shaklee akan bagi bonus kat kita ..

Dulu masa awal kawin kan ,kami jarang sangat pergi bercuti ..eh tak pernah pun.Tapi bila buat bisnes Shaklee ni ,saya bukan je dapat bantu orang sihat dan dapat income bulanan ..malah saya dapat peluang bercuti ke hotel 7 bintang hadiah dari Shaklee ..happy sangat sebab dapat bawak mereka bersama dalam karier saya.Lepas ni target nak aim bawak mak ayah bersama plak g trip oversea..amiin.

Tapi yang paling buat saya sayang sangat bisnes ni kan , hubungan saya dan rakan sideline serta anak-anak legasi bukan sekadar hubungan bisnes ..malah kami sangat akrab ibarat cubit peha kiri peha kanan terasa sakit ..kalau sorang terjatuh yang lain beramai-ramai bantu untuk bangkit.Indah kan ?Buat semua anak didik ASC dari anak sampaila ke cucu cicit liut piut ..ummi sayang sangat korang ketat-ketat..bila umi bebel dan marah tu tandanya umi sayang dan nak sangat u oll sukses ...be better than me.Terima kasih tak terhingga buat semua yang menyokong bisnes saya dari depan belakang ,kiri kanan ,jauh dekat ..doakan misi saya untuk bantu lebih ramai orang sihat dan kaya berjaya..amiin..doakan saya berjaya berjuang hingga ke peringkat MASTER COORDINATOR ..amiiin

Kepada semuaaa customer2 fazlina.com saya yang sangat sayangi ..terima kasih sangat-sangat sebab sudi bermuamalah dengan saya ..semoga ukhuwwah kita hingga ke syurgaNya ..maafkan atas segala kekurangan saya dan semoga anda dikurniakan kesihatan yang cemerlang dan berpanjangan =) eh eh panjang plak post ni ..dah macam ucapan grammy awards plak ..TQ sebab sudi baca ..i lebiuuu

Salam sayang
FAZLINA

#kisahcintasayadenganshaklee

No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.