Sunday, 29 November 2015

CABARAN LOSE WEIGHT!






Alhamdulillah... dalam masa sebulan..saya berjaya kurangkan 10 kg.. still masih jauh dalam misi nak dapatkan berat ideal nih..doakan saya ye kawan2..saya sangat perlukan doa dan kata semangat dari korang semua =) Ekceli saya ada masalah metabolisma yang agak slow.. masa sekolah menengah dulu saya sangat aktif bersukan..once bila masuk uitm..memang stop sport ..berat badan naik mendadak! .
.
Saya bukan jenis "pemakan" tambah plak sejak ada anak2 kecil dan bz uruskan rumahtangga dan bisnes.Masa makan saya tak teratur...sarapan selalu skip..lunch kadang on time..kadang drag sampai ke petang gara2 terlupa.. nampak tak tabiat pemakanan saya sangat bermasalah?
.
Sudahla begitu...tidur plak lambat gara2 insomnia.Sebab tu metabolisma rate lintang pukang.Work out memang ke laut lah..harapkan bakar kalori melalui aktiviti harian rumah je macam mengemas..mop..menyapu..masak..basuh sental bilik air...kejar anak pakaikan baju..ahaks! .
Jadi apa yang saya buat ?
.
Betulkan tabiat pemakanan... breakfast wajib amik dan konsistant..lunch pun sama..nasi separuh penumbuk je..sayur banyak..yang ni xde masalah sbb saya mmg bukan jnis pemakan..hee.
.
Amik Lecithin dan ESP je.. dua ni memang konsistan..oh ye..saya amalkan vivix untuk atasi masalah insomnia dan fatigue dalaman..alhamduliah,dengan izin Allah..its work!
.

No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.