Friday, 27 November 2015

EASYPARCEL pilihan WAHM masakini



Selepas dua bulan bereasy parcel.. saja la nak bagi review.Memang sesuai sangat la kat kawan2 yang ada anak kecik dan susah nak g poslaju pos barang.Elokla join easyparcel ni,takde yuran pun..kita cuma bayar parcel yang kita nak pos je.


Harini baru top up ..Dari segi penjimatan,Hoho macam x caya ,biasanya bil poslaju sebulan RM3++ tapi sejak guna easyparcel ni dalam RM1++ je tau sebulan.Siyes ,memang berbaloi sangat guna easyparcel ni tau .Cuma satu je la leceh kene print slip tracking sendiri..so kalau nak gune service ni wajib ada printer k.ha pastu penimbang ,sebab nak timbang berat parcel kita tu.
Ha feature paling best kan ,dia automatic save address customer kita..so kalau customer kita repeat order ke atau kita nak pos hadiah kat customer kita ..click je dari address book ..menjimatkan lagi masaku ..alhamdulillah

Ok ..dalam easy parcel ni kita boleh pilih nak courier apa ..setakat ni ada POSLAJU , AIRPAK , NATION WIDE dan SKY NET .. saya opkos la amek poslaju ..hee ..mean boleh pilih pilih.

Lagi...apa ek..hurmm..haaa Skang dah tak yah beratur kat poslaju ...tak yah susahkan encik suami g pos2 ( kecuali kalau printer rosak) .oh ye kalau first time register kan dapat la credit RM25 ..boleh hantar dalam 3 parcel gitu ..

Ok ni bukan iklan berbayar tau ..sekadar share pengalaman saya gune service ni..mana la tau ada kawan2 yang bisnes online bermasalah nak g pejabat pos ke apa ..harap dapat membantu..Nak register leh klik nihttp://www.easyparcel.com/.

2 comments:

  1. nak tanya la, penah antar yg dlm kotak x? tu dia calculate based on weight ker volume eh? TQ

    ReplyDelete
  2. hai Diana .. maaf lambat reply .tak perasan komen ni ..based on weight dear =)

    ReplyDelete

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.