Wednesday, 2 December 2015

HALAL make up !



Wahhhh !!! teruja jap bila tengok produk make up ni ..ada sesiapa kat sini yang bersolek especially kawan-kawan yang bekerja kan ? Eh saya tak jual produk ni ,sekadar berkongsi ..manalah tau ada kawan-kawan yang tercari-cari make up yang boleh di bawa ketika bersolat kan ? maksudnya sebelum put on make up ni ambil wudhu' siap-siap ..pastu bila masuk waktu terus je solat.

Sedikit info mengenai produk ;

↪Orysense Serum Foundation 6 in 1 mudah di bersihkan & boleh dipakai ketika bersolat. Siap pun tak sampai 5 minit!
✔ Teksturnya ringan dan tidak melekit.
✔ Nampak seperti tidak pakai make-up.
✔ Produk halal & menggunakan bahan semula jadi.
✔ Water-base foundation, mudah di basuh.
✔ Boleh pakai ketika bersolat.
✔ Sesuai untuk kulit sensitif.
.
.
==============================
Apa yang lebih penting ia ada 6 manfaat dalam 1?
==============================
➜ Makeup - Treatment - Defence - Whitening - Moisture - Oil Control
.
❀ Makeup - kulit wajah lebih glowing & flawless.
.
❀ Treatment - merawat masalah kulit wajah seperti
Masalah Jeragat, Jerawat, Kulit Berminyak,
Kulit Gelap, Kulit Kering, Kulit Sensitif, Parut Jerawat,
Penuaan Kulit dan Pori-pori Terbuka.
.
❀ Defence - Dengan SPF 50, kulit wajah anda akan
dilindungi dari sinar UV matahari dengan lebih lama.
.
❀ Whitening - memutihkan wajah ada secara semula
jadi dan 2x lebih pantas dari biasa.
.
❀ Moisture - mengekalkan kelembapan
& meningkatkan kolagen pada bahagian muka anda.
.
❀ Oil Control - Mengawal masalah kulit berminyak
berlebihan walau di bawah terik matahari.

Anda kelihatan lebih cantik tanpa over make-up dan
kulit muka anda sentiasa dilindungi dan rawat setiap hari.
Lebih kerap anda guna Orysense Serum Foundation
ini, lebih banyak kebaikan yang akan anda rasai.

Bagaimana set makeup kit orysense terhasil?

Sebagai seorang MUA, sy banyak mendapat undangan makeup pengantin Dan shooting studio. Makeup yg cantik bermula dgn pemilihan foundation yg betul. Selalu cust tanya saya soalan di bawah:
1) makeup ni bole bawak solat ke ek? Halal?
2) tahan lama tak pada wajah? Takut cair nanti
3) saya xnak foundation yg clog kulit sy Dan xbagi kulit sy xbernafas, nanti naik jerawat
Penat sy Cuba berbagai2 foundation utk meet criteria cust. Sampaila, sy dapat formula orysense ni Dari chemist terbaik Asia. Iyer, orysense makeup kit halal, mesra wuduk, tahan lama pada wajah, Dan ia bersifat treatment yang akan menjadikan kulit lembut, mematikan kumàn jerawat Dan banyak Lagi. Anda patut Cuba Dan support cosmetic halal ini.
Ikhlas Dr:
Eiyma jalil makeup artist
MUA



Meh kita tengok pula bahan-bahan yang digunakan dalam produk ni 







Amacam best tak ? Kalau nak dapatkan produk make up Orysense ni ha  boleh dapati di sini ya -->  http://orysense.com/?productid=77


 Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat. Nantikan entri yang berikutnya ...





FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **






No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.