Monday, 15 August 2016

Betul ke?



                        

"KALAU ORG SELALU NAMPAK IKLAN KITA, DEPA TAK MENYAMPAH KA?"

Saya: Pernah dengaq Qu Puteh?

Kawan: Mestila pernah. Qu Puteh, Qu Puteh baru la putih.. Mmuah!

Saya: Wah siap ingat tagline. 😆 Hang pakai tak? Wife hang ka?

Kawan: Tak! Menyampah. Wife aku pun ckp camtu. Tu yg aku cakap td tu. Org menyampah beb kalau selalu sgt nampak.

Saya: Hehe. Rasa2 ramai lagi tak yg menyampah? Atau hang n wife hang ja?

Kawan: Confirm ramai lagi yg menyampah!

Saya: Ok. Tapi iklan Qu Puteh masih nampak selalu jugak kan? Masih spend berjuta utk iklan. Sales dia pun masih berjuta setiap bulan. Faham apa maksudnya?

Kawan: Ermm. Maksudnya dia gila publisiti?

Saya: Korok hang. Baik dia masuk Clever Girl.

Maksudnya, dia tak fokus pun kat org mcm hang dan lain2 YANG TAK SUKA produk atau cara dia. Tak suka takpalah, nak buat mcmana. Dia fokus pada sales dia, kalau spend RM1juta, sales RM15juta maknanya ada org yang suka. Dia fokus depa tu ja. Selagi org membeli, selagi tu dia tahu yg ADA ORG SUKA. Faham? So dia fokus hat ni ja. Kalau org dah tak beli dia tak buat dah. Sama jugak Dherbs n lain2.

Depa spend berjuta-juta tau? Hang baru spend ribu-ribu pun dah risau orang menyampah. Baru 2-3 orang menyampah terus down. Baru 2-3 org report ads dah ketaq lutut. Baru 2-3 org komen negatif dah nak tutup iklan. Come on..

--------

Secara umumnya gitulah. Jaga jugak dari segi halal haram. Yg penting ikut syariah. Jgn menghalalkan sesuatu tu atas alasan 'teknik marketing'. ✌👴✌️

Perkongsian yang baik dari my blood brother Muhammad Ridzuan Ramlili.  Follow him untuk lebih banyak perkongsian hebat.

No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.