Thursday, 22 September 2016

KULIT GERUTU KINI IBARAT TELUR DIKUPAS?




AKU YANG DULU BUKANLAH YANG SEKARANG! .

Ha ni testimoni cucu Shaklee saya sendiri Lia! =)


Dari kulit menggerutu skang dah bak sinaran rembulan


Camne Vitamin C Plus bantu "treat" kulit Lia ni ye? .

Vitamin C bantu balance kan pengeluaran minyak kat muka, antara punca jerawat menggila ialah bila kulit terlalu berminyak.. Liang pori tersumbat dengan kotoran pastu mulalah kulit jadi radang.

Vitamin C juga bantu tingkatkan sistem immune badan Lia untuk fight kuman kat jerawat ni dan bantu kecutkan jerawat


Jangan tak tau Vitamin C ni bagi penghasilan kolagen jadi bertambah dalam badan kita.. X heran la kan kalau kulit jadi gebu gebas lepas tu. .


Luka jerawat pun cepat sembuh dengan vitamin C .


Ha apa pun semuanya dengan izin Allah dan juga usaha Lia amek Vitamin C plus dengan konsistan tau! .


Korang ada masalah kulit macam Lia juga?  Dapatkan Vitamin C Plus brand Shaklee ..nak order leh contact akak kay =)

PERLUKAN KONSULTASI?
Whatsapp Fazlina 0195560012


#fazlinashaklee
#beautyskin
#teamascohsem
#teamfazlinashaklee
#inibarulahchampion

Wednesday, 21 September 2016

BADAN LESU HILANGKAN KEYAKINAN DIRI ?



Anda setuju? 
Ini adalah respon majoriti client saya..

.
Masalah utama y buatkan mereka hilang keyakinan untuk berdepan dengan public
.
.
Make up mungkin boleh bantu sembunyikan kulit wajah yang kusam.. sampai bila nak sembunyi di sebalik make up..
.
.
Tapi kalau badan lemau.. Lesu... Tak boleh nak cover kan..? Akan effect pada skill dan performance kita.






Impian bukan sekadar angan-angan lagi! 
.
.
Mungkin ada yang kata takkanla sebab xde tenaga dan kulit kusam boleh effect confidence level seseorang. 
.
.
Haish.. Bila kita letih.. Kita akan kehilangan passion dalam apa yang kita kerja kan.. Bila badan lesu.. Kulit plak kusam.. Kalau buat presentation.. Audience pun rasa sangap je tengok presentation kita.
.
.
Kalau bukan ada presentation pun, performance job kita akan jadi merosot.. Mana tak nye, badan letih.. Otak letih.. Mula la rasa nak mengamuk je kan?
.
.
Alhamdulillah.. Dah ramai client2 saya yang berjaya atasi masalah mereka dengan supplement Shaklee. Supplement ni cukupkan nutrisi yang badan kita perlukan plus bekalkan tenaga segera.. Barulah champion kan? .
.
.
.
Perlukan konsultasi?
Whatsapp Fazlina 0195560012
Layari www.fazlina.com




Promosi Essential pack September!




Setiap bulan Shaklee ada buat even Health & wellness tau.. .
.
Ada health check up.. Demo skincare.. Smoothies ( sumpah sedap!! ) .
.
Palinggg Best ada promo essential pack which is valid 1 dayyyyy aje tau. .
.
.
Ni hasil borong team kami.. Tq so much my team di kl yg tlg kmi dri jauh ni dapatkan promo EP ni!  Tq again dear ct farhana n ustzh iffah 💝
.
.
Mesti korang tertanya kan mende y ada dalam pack EP ni?
.
.
Dalam pack EP ni ada basic supplmnt y bdan kita perlukn 
.
.
ESP- our cell's food n instant energy
.
.
VITALEA- multivitamin & multi mineral .
.
.
OMEGA GUARD - dis supp sgt pnting utk kesihatan kardiovascular(jantung)
.
.
Vitamin C utk boost immune dan for beauty skin
.
.
Ha best kan? Bulan depan inshaAllah ada lagi..dont miss it tau.pm me klu nk book set ni utk next promo =) 
.
.
.
Fazlina 019 556 0012


Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat. Nantikan entri yang berikutnya ...


FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

Tuesday, 20 September 2016

IBU BERPANTANG TAK BOLEH MINUM VIVIX ?

LUKA JAHIT BERSALIN TERBUKA SAMPAI TAK BOLEH JALAN, TAK BOLEH DUDUK
.

Bersalinkan Maryam secara normal dan vacum. 2 hari sakit tak dapat tidur, seminggu di hospital, 2 kali induce.
Sehari balik dari hospital, maryam demam panas dan kuning naik tinggi. Jadi kena masuk nicu.
5 hari dia di NICU, Ainul ulang alik 2-3 kali ke DEMC setiap hari untuk hantar susu.
Jahit kat bawah yang " banyak" belum sembuh.. asyik bergerak ke sana sini sampai 1 tahap ainul nak berjalan pun sakit giler. nak duduk lagi la. sampai dalam kereta menangis dekat husband sebab tak boleh nak duduk pun. nak duduk pun takut. huhuu
Ya ALLAH sakitnya.
Nak duduk sakit..
Nak berjalan lagi la sakit..
Sampai nak duduk menanges.. huhuhu
Last pilihan Ainul makan VIVIX. dulu rasa vivix ni MAHAL la. Tapi bila dah SAKIT , MAHAL dah tak nampak dah. Yang PENTING sakit hilang.
3 Hari konsistent makan setiap hari....
ALHAMDULILLAH.. lega sangat. Dah takde pedih, sakit nak duduk, berjalan. Siap boleh pakai seluar
.
BONUS lagi bila makan vivix semasa berpantang ni:
1. SUSU MERIAH. memang dalam pantang susu memang banyak. tapi kali ni ' lain sangat ' .. sampai demam pulak bengkak susu. Alhamdulillah dapat bayak buat stok ebm untuk anak.
2. Darah kotor berketul ketul keluar. cerita dekat akak mengurut. dia cakap bagus darah tu keluar. darah tu kalau tak keluar bahaya. bahaya kalau darah nifas ni tak keluar betul betul. keluar habis. pernah baca darah nifas yang tak bersih boleh jadi kanser.
3. Badan rasa segar, sedap la orang cakap. takde la lemau semacam. badan bertenaga. boleh uruskan anak anak walaupun pantang sendiri. muka pun tak pucat sebab peredaran darah berjalan lancar
.
Kalau rasa set berpantang banyak bebenor nak kena telan, ambil je vivix ni je rasanya dah cukup. ALL in 1.
Memang berbaloi makan vivix masa pantang. Sangat puas hati. Next berpantang pun akan pastikan vivix ada pada hari pertama bersalin nanti. baru la luka cepat sembuhkan
Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya.
Terima kasih sebab kembalikan senyuman saya.

Friday, 16 September 2016

PROMO ESSENTIAL PACK MENYERANG KEMBALI!





Sempena event Shaklee kat home office di Sunway Pinnacle esok..ada OFFER pack essential tau! 👏
.
.
Setiap pembelian set essential pack ni..Percuma sebotol vitamin C Plus yang berharga RM92.50 ni..ha best kan?
.
.
✅ESP- soya non-gmo yang bagus untuk memberikan tenaga, milk booster, dan elakkan gastrik.
.
.
✅Vitalea- mengandungi 23 jenis multivitamin dan minerals yang bagus untuk kesihatan.
.
.
✅Omega- untuk kurangkan kolestrol, tingkatkan daya ingatan.
.
.
✅Vitamin C- menguatkan sistem imunisasi, kecantikan, dan menyembuhkan luka.
.
.
Promo ni hanya pada 17 September 2016 je tau...sehari je..
.
.
BERMINAT nak dapatkan set ni dan tak berkesempatan nak g event ni esok...?
.
Sokehh..takpe.....kami boleh tolong shoppingkan untuk anda =)
.
.
.

#fazlinashaklee
#wassap0195560012

Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat. Nantikan entri yang berikutnya ...


FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

PROMO ESSENTIAL PACK MENYERANG KEMBALI!





Sempena event Shaklee kat home office di Sunway Pinnacle esok..ada OFFER pack essential tau! 👏
.
.
Setiap pembelian set essential pack ni..Percuma sebotol vitamin C Plus yang berharga RM92.50 ni..ha best kan?
.
.
✅ESP- soya non-gmo yang bagus untuk memberikan tenaga, milk booster, dan elakkan gastrik.
.
.
✅Vitalea- mengandungi 23 jenis multivitamin dan minerals yang bagus untuk kesihatan.
.
.
✅Omega- untuk kurangkan kolestrol, tingkatkan daya ingatan.
.
.
✅Vitamin C- menguatkan sistem imunisasi, kecantikan, dan menyembuhkan luka.
.
.
Promo ni hanya pada 17 September 2016 je tau...sehari je..
.
.
BERMINAT nak dapatkan set ni dan tak berkesempatan nak g event ni esok...?
.
Sokehh..takpe.....kami boleh tolong shoppingkan untuk anda =)
.
.
.

#fazlinashaklee
#wassap0195560012

Tuesday, 13 September 2016

Jerawat batu dan parut?



"Dahla jerawat batu... Tinggalkan parut plak tu.. Huhu! "

Rasa denyut2 tak yah kata
Tangan plak asyik tercobek je
Pastu mula la merebak.. .

Ni antara keluhan kwn2 yang ada masalah jerawat batu ni.. TAPI sejak kenal Shaklee...alhamdulillah dapat bantu ramai kwn2 yang bermasalah parut & jerawat batu 👍

Vitamin C bertugas untuk kawal pengeluaran minyak kat muka. Pastu bantu proses penyembuhan luka jerawat lebih cepat.

Eh ada lagi... Vitamin C ni bantu tingkatkan pengeluaran kolagen. Kulit jadi gebu gebas! =)

Vitamin C juga bantu tingkatkan daya immune badan untuk fight bakteria penyebab jerawat. .

Vitamin E plak bantu pudarkan parut dan jadikan kulit cantik glowing.. Ha perfect combo kan gabungan kedua vitamin ni untuk kulit.

EKCELI banyak lagi khasiat kdua2 ni utk kesihatan kita tapi kali ni saya fokus kesihatan untuk kulit dulu ya =).

Nak dapatkan PEK KOMBO duo ni boleh contact saya ye .

Whatsapp Fazlina 019 556 0012

#fazlinashaklee
#pekduosetjerawatbatu
#inibarulahchampion

Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat. Nantikan entri yang berikutnya ...


FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

Jerawat batu dan parut?



"Dahla jerawat batu... Tinggalkan parut plak tu.. Huhu! "
.
.
Rasa denyut2 tak yah kata
Tangan plak asyik tercobek je
Pastu mula la merebak.. .
.
.
Ni antara keluhan kwn2 yang ada masalah jerawat batu ni.. TAPI sejak kenal Shaklee...alhamdulillah dapat bantu ramai kwn2 yang bermasalah parut & jerawat batu 👍
.
.
.
Vitamin C bertugas untuk kawal pengeluaran minyak kat muka. Pastu bantu proses penyembuhan luka jerawat lebih cepat.
.
.
Eh ada lagi... Vitamin C ni bantu tingkatkan pengeluaran kolagen. Kulit jadi gebu gebas! =)
.
.
Vitamin C juga bantu tingkatkan daya immune badan untuk fight bakteria penyebab jerawat. .
.
.
.
Vitamin E plak bantu pudarkan parut dan jadikan kulit cantik glowing.. Ha perfect combo kan gabungan kedua vitamin ni untuk kulit.
.
.
 EKCELI banyak lagi khasiat kdua2 ni utk kesihatan kita tapi kali ni saya fokus kesihatan untuk kulit dulu ya =).
.
.
.
Nak dapatkan PEK KOMBO duo ni boleh contact saya ye .
.
Whatsapp Fazlina 019 556 0012
.
.
#fazlinashaklee
#pekduosetjerawatbatu
#inibarulahchampion

Sunday, 11 September 2016

Keputihan GBS dan Shaklee?






GBS - keputihan dah kurang!
 .
 .
Masa customer saya cerita masalah keputihan teruk yang beliau alami.. Sangat teruk!  Sampai nak menangis dengar.
.
.
Kemudian... Saya syorkan beliau untuk ambil set keputihan utk ibu mengandung. GARLIC COMPLEX + VITAMIN C
.
.
Alhamdulillah... Syukur sangat bila dapat message Whatsapp dpd beliau ni!  Rasa lega yakmat masalah beliau dh berkurang.
.
.
.
Customer saya ni pernah kehilangan baby nya pada kelahiran yang lalu kerana history GBS. Sebab tu saya Agak rasa risau bila kandungan kali ni beliau positive GBS.
.
.
.
GBS ialah Group B Streptococcus. Streptococcus merupakan bakteria yang menjangkiti vagina. jika terlampau banyak boleh menjangkiti baby ketika baby lahir.
.
.
.
Garlic Complex bertindak sebagai antibiotik semulajadi.
.
.
Vitamin C pula meningkatkan sistem ketahanan badan ibu untuk fight kuman GBS ni.
.
.
.
SHARE KAN kisah ni dengan preggy mommy yang bermasalah GBS ni ye.Semoga kita dapat bantu mereka untuk fight kuman GBS ni. InshaAllah
.
.
.
Whatsapp Fazlina 0195560012
.
.
.
#fazlinashaklee
#teamfazlina
#letsfightGBS

Friday, 9 September 2016

VIVIX BUAT DIRIKU RASA TAK LESU



Alhamdulillah..
Follow up customer Vivix...dapat feedback Best!
Masa promosi VIVIX , masa tu dah hari closing.Tetiba dapat Whatsapp dari nombor yang katanya dapat dari blog fazlina.com ni.Di situlah titik permulaan perkenalan saya dan Puan Ain =)
.
.
Puan Ain ambil VIVIX untuk masalah kulit beliau tapi alhamdulillah yang beliau perolehi lebih daripada itu.Boleh tengok screen shot whatsapp kami ye ..antaranya ...
.
X lesu
Kulit x kusam
Nak repeat order lagi!
.
.
.
Vivix ni memang...yang dah try je tau betapa bestnya! 👍👍👍👍👍
.
.
Terima kasih Puan Ain! Sudi ceriakan lagi hari Jumaat ni dengan feedback ohsem Vivix😘😘😘
.
.
Nak try vivix meh whatsapp Fazlina 0195560012 😘😘😘.

Vitamin C dan udang tak boleh makan bersama?



ANDA PENGGEMAR SEAFOOD ?
.
.
Nak tau makanan laut terdedah dengan pencemaran sisa laut seperti arsenik ,plumbum dan merkuri?
.
Jika anda seorang penggemar makanan seafood ,pastikan rajin-rajin ambil vitamin C ye sebab vitamin C boleh bantu menghalang dan mengurang kan kesan arsenic ke atas tubuh kita ..
.
.
ok ini fakta
==========
Vitamin C membantu mengurangkan kadar plumbum dalam darah secara mendadak Keracunan plumbum boleh menyebabkan masalah pembesaran terutama di kalangan kanak-kanak.
.
.
Ia menyebabkan masalah pembelajaran, IQ lemah dan tumbesaran terbantut di kalangan kanak-kanak. Orang dewasa pula akan mengalami kegagalan buah pinggang dan tekanan darah tinggi jika mempunyai keracunan plumbum.
.
.
.
Nak dapatkan Vitamin C ? ha meh pm akak
whatsapp FAZLINA 019 556 0012
.
#FAZLINASHAKLEE
#TEAMFAZLINA

Wednesday, 7 September 2016

Baby isap jari kaki satu petanda?




Ramai Salah Faham Bila Bayi Anda Hisap Ibu Jari Kakinya, Inilah SEBAB Bayi Hisap Ibu Jari Kaki Yang Ramai TAK TAHU !!! | 

Benarkah Baby Hisap Ibu Jari Kaki Petanda Nak Adik Lagi? Pernah dengar orang-orang tua cakap macam ni tak? “Ha tu anak awak hisap ibu jari kaki petanda nak adik lagi lah tu”. Kita yang dengar ni dok terfikir-fikir, eh aku merancang lagipun baby baru 5 bulan, takkan dah nak adik? huhuhu..jgn jgn… Tapi Yang sebenarnya, baby adalah reflexologist pertama di dunia. Ha, tukang urut la senang katanya. Nak tahu kenapa? Sebenarnya, setiap kali baby menghisap ibu jari kakinya, baby sebenarnya sedang merangsang otaknya untuk berkembang. Setiap bahagian tapak kaki kita ada bahagian yang berfungsi terhadap organ tertentu.😁😁
Dan sekiranya baby nak tumbuh gigi, cuba anda tengok bahagian mana yang sering menjadi perhatian baby kita. Ya, baby akan menarik-narik bahagian belakang telinga yang tidak gatal kerana di belakang cuping telinga mempunyai dental reflexes.
14192091_547889255407652_7252979619346550787_n
Subhanalllah. Hebat sungguh ciptaan Allah kan? Sebab itu kita perlu belajar sedikit sebanyak tentang urutan baby. Selain dapat memanjakan dan menenangkan baby kita, urutan juga dapat merangsang otak dan emosi mereka. Semoga bermanfaat. Kredit:- Tips Suami Isteri

Tuesday, 6 September 2016

MASALAH BERSIN WAKTU PAGI ?


SELALU BERSIN WAKTU PAGI ??

Hari ni saya nak share #kisahshaklee suami saya sendiri.Kalau waktu pagi tak dengar beliau bersin tu memang tak sah.Semut pun takut dengar beliau bersin agaknye ( ok gurau je)
.
Saya bagi Vitamin C dengan harapan dapat bantu atasi masalah beliau yang saya kira semakin kronik tu.
.
.
Alhamdulillah .. pagi kami takde lagi bunyi bersin suami ..ha dah rindu plak biler dia dah tak bersin.kiki... hari yang berikutnya pun camtu gak ...syukur !
.
.
Vitamin C bantu kuatkan lagi sistem immune badan kita.Kalau kita kerap sangat bersin dan selsema tu petanda badan dah mula beri amaran sistem daya ketahanan badan kita mula lemaH.Nino..nino..ninoooooo
.
.
Jom kita belanja badan kita vitamin C setelah seharian berkerja.Tak mahal pun ,sebotol boleh tahan 9 bulan .Sehari lebih kurang RM0.60 je ..mahal lagi teh ais ikat tepi yang kita minum hari2 time lunch 
.
.
Untung kalau borong bulan ni sebab bulan ni PROMO VITAMIN C.Yang memang amalkan vitamin c ce tengok botol bitamin masing2 ..ke dah tinggal serdak je..hihih..
.
ok kalau korang nak vitamin C just pm akak ye ..akak ada ready stock ni ..tazzabarrr nak hantar pasukan vitamin C akak ke rumah korang.
.



Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat. Nantikan entri yang berikutnya ...


FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

Thursday, 1 September 2016

RAHSIA RAMBUT CANTIK RM0.50 SEHARI ?





Ramai yang abaikan penjagaan rambut sedangkan rambut merupakan antara asset paling bernilai bagi seorang wanita.Maka tak hairanlah macam-macam masalah rambut yang datang.Selain dari pemilihan shampoo dan perapi yang sesuai ..pengambilan makanan yang mengandungi vitamin C juga sangat penting untuk dapatkan rambut yang sihat ,lebat dan menawan.

Kali ni saya nak share apa manfaat vitamin C untuk kesihatan rambut :

Meningkatkan Pertumbuhan Rambut
Pengambilan Vitamin C yang tidak cukup mungkin menjadi punca utama pelbagai masalah rambut. Kekurangan Vitamin C menyebabkan rambut kering dan bercabang. Ia adalah tanda tidak sihat pada rambut

Radikal bebas terbentuk secara semulajadi apabila badan kita menukarkan makanan kepada glukosa untuk tenaga. Radikal bebas merosakkan rambut dengan menyebabkan ia nipis dan rapuh. Masalah ini akan mengganggu pertumbuhan rambut. Ciri-ciri antioksida pada rambut mengurangkan pembentukan radikal bebas dan mengurangkan kesannya kepada badan. Makan Vitamin C yang cukup dalam diet seharian penting untuk melindungi dari radikal bebas.

Mereka yang mengambil jumlah Vitamin C yang banyak mempunyai rambut yang sihat, kuat dan lebat.

Melawan Kelemumur
Folikel rambut sering tersumbat kerana kelemumur dan kulit kering yang mati. Ia boleh merosakkan folikel rambut jika tidak dirawat dan menghalang pertumbuhan rambut. Vitamin C membantu melawan bakteria atas kulit kepala.
Ia membuang kelemumur dan membantu rambut untuk tumbuh dengan sihat. Ia juga mengelakkan kulit kepala dari gatal dan kering kerana Vitamin C ada ciri-ciri anti-viral.

Mengurangkan Keguguran Rambut.
Vitamin C melawan kekurangan kelenjar adrenal. Ia penting untuk mengurangkan rambut gugur dan menggalakkan lebih banyak rambut tumbuh kerana kelenjar adrenal adalah punca untuk seimbangkan hormon dalam badan.

Rambut yang lebat
Vitamin C membantu meningkatkan aliran darah dan menguatkan kapilari dari. Ia penting bagi menghasilkan rambut yang kuat dan lebat.

Melawan Masalah Rambut
Vitamin C adalah nutrien penting rawat rambut rosak dan melawan masalah rambut. Pemakanan yang mengandungi Vitamin C yang cukup boleh mengelakkan alopecia dan masalah botak bagi lelaki.

 Mengelak dari Uban
Vitamin C bukan sahaja mengelakkan rambut gugur malahan membantu untuk mengekalkan warna asal rambut dengan mengelakkan kesan penuaan pada rambut.

Selain dari kecantikan dan kesihatan rambut ,tak rugi ambil vitamin C ni tau sebagai ikhtiar untuk dapatkan kesihatan yang menyeluruh.Jangan tunggu dah botak baru nak ikhtiar kan..mencegah lebih baik dari merawat .Jika anda berminat nak dapatkan Vitamin C dengan harga special boleh hubungi saya seperti no tertera di bawah. =)
Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat. Nantikan entri yang berikutnya ...


FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012


Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.