Wednesday, 22 March 2017

Fatimah Syarha & Shaklee?




Siapa yang tak kenal dengan seorang penulis popular dan juga dari muslimah yang sangat jelita ni... Ustazah Fatimah Syarha. Idola ramai muslimah termasuklah fazlina. Oh ye,  kali ni fazlina nak share dengan anda semua antara rahsia Ustazah Fatimah Syarha menjaga kesihatan dan sentiasa bertenaga. Credit kepada PA beliau,  Cik Maya.


Jumaat, Sabtu, Ahad lepas Ustazah Fatimah Syarha ( saya panggil kak ha ) pergi ke 2 TEMPAT BERBEZA.Konvensyen Haluwanita & Kem anjuran Usrah tautan Hati .

Tapi bukan nak promot kem atau konvesyen tu sebab dah pun habis. HAHA

Kita nak promot pasal Kak ha makan #shaklee. Kak ha ni super duper busy pergi sana sini. Sebelum pergi kem tu, kak ha kena hadir Konvesyen Haluwanita Jumaat Sabtu FULL DAY bhai.

Kem tu pulak dia kena sampaikan talk utk slot khas dia pada Sabtu malamnya dan join sampai Ahad esoknya. Beserta 4 orang anak kecil yg dibawa ke mana-mana. Kalau takde pembantu sorang yg ikut dia tolong drive plus jaga anak, tak tahu lah mcm mana...

Kalau takde kekuatan rohani dan jasmani, dah lama pengsan tahu?Walaupun ada pembantu yg boleh tolong jaga, budak tu nak ummi dia jugakkk huhu. So apa rahsia Kak ha?

Kak ha tak pernah miss solat dhuha walau sesibuk manapun dia.

Kak ha tak pernah berhenti berzikir bertasbih bertahmid bertakbir ketika dia tak bercakap. Paham tak maksud kita?

Ala maksudnya kalau dia ada keperluan utk bercakap contoh kena bagi ceramah/melayan anak/melayan peminat dia cakaplah. Tapi kalau takde keperluan, dia tak diam tapi mulutnya berzikir. Hatta nak jalan dalam office ( dari bilik dia ke pantri yg jarak dua tiga langkah je pun) dia zikir tau. Subhanallah walhamdulillah wala ilaha illah wallahuakbar.. mendayu dayu gitu suaranya. kita yang dengar pun tersentap. *terus join zikir hoho*

Kagum. Ada rupanya manusia sentiasa ingat allah macam dia. Sentiasa OK. Subhanallah.

Selain amalan rohani, kak ha jugak amalkan makanan tambahan seperti #ESP . Dia tak tinggal tahu! Diangkutnya sekali tong esp tu.

Sebab dia tahu selain beri tenaga, esp juga boleh alas perut dia smntara tak sempat nak makan.

esp juga sebagai milk booster. Ya, dia masih mnyusukan anaknya. Sebab tu dia sgt berusaha utk tambah tenaga dan susunya utk pastikan anaknya full bf walau sesibuk manapun dia.

Terinspirasi tak? Moga ada jiwa yg terinspirasi dgn perkongsian saya ni :)


No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.