Saturday, 21 October 2017

Shaklee products are beyond organic?




Shaklee products are BEYOND ORGANIC.

Maksudnya macam mana tu?

Status organik produk Shaklee nih lagi mendalam sikit.

Kalau produk lain biasanya dapat status certified as organic bila mana mereka ambil sumber sumber yang ditanam tanpa menggunakan racun and even baja pun yang semula jadi.

But then bila proses di kilang, mereka mungkin tak berapa nak organik lagi dan ada additional bahan bahan kimia lain.

Unlike Shaklee, sumber supplement Shaklee bukan sahaja diambil daripada tumbuhan dan haiwan yang dijaga atau dipelihara secara 100% organik, tapi masa penuaian dan pemprosesan kat kilang pun masih lagi mengekalkan status organik.

That is BEYOND ORGANIC.

Ada Senior Master share tadi sampai kan botol supplement Shaklee sendiri kalau kita tanam, ia bersifat biodegradable.

So when you choose Shaklee, you will know three things to be true.

It is SAFE.
It is PROVEN.
And it is EFFECTIVE.

Thursday, 12 October 2017

BAGAIMANA MEMILIH PRODUK PELINDUNG MATAHARI? .


.
.
“Saya dah baca label produk saya ni. Ada yg tertera SPF , ada juga yg tertera PA; apa bezanya ?”
.
.
SPF ialah SUN PROTECTIVE FACTOR atau FAKTOR PELINDUNG MATAHARI. Fungsi SPF adalah menggandakan peluang anda untuk bertahan di luar sebelum anda mula mendapat kerosakan kulit atau sunburn. SPF juga merujuk kepada kemampuan pelindung matahari utk menghalang sinar UVB (B:burn), bukan UVA (A:aging)
.
.
Sebagai contoh, jika berjemur di luar selama 30 minit akan mengakibatkan anda mendapat sunburn, maka penggunaan SPF15 is menggandakan “peluang” anda untuk bertahan iaitu sebanyak 30x15 : 450min.
.
.
Baca sampai habis ni ....
.
.
➕SPF15 melindung 94% dari sinar UVB
➕SPF 30 menahan 97% dari sinar UVB
➕SPF50 sehingga 98% dari sinar UVB
.
.
TAPI KENA INGAT, SPF 50 bukan bermaksud “perlindungan berganda” berbanding SPF 15 sehingga uolls rasa tak perlu ulang pemakaian produk sunblock setiap 2-4jam. Ini kerana pelindung matahari dengan SPF yang lebih tinggi menghalang hanya lebih sedikit sinar UVB dari SPF yang lebih rendah tetapi tiada yang menawarkan 100% perlindungan.
.
.
Manakala PA (Protection Grade of UVA rays)  diukur berasaskan kepada tahap KEGELAPAN KULIT akibat dari pendedahan berterusan kepada sinar matahari selama 2-4jam. Nilai PA ini biasanya digredkan dengan simbol PA+, PA++, PA+++ di mana lebih banyak simbol + digunakan maka lebih tinggi nilai perlindungan dari sinar UVA. Kebanyakan krim pelindung matahari yg terdapat dalam produk kosmetik di Asia menggunakan sistem PA rating. PA rating diasaskan di Jepun dan kini penggunaan rating ini semakin meluas.
.
.
Carta dibawah menunjukkan SPF yg sesuai utk warna kulit masing2. Ada produk yg menjual SPF sehingga 100-200 tapi jgn ye sis; semua tu marketing strategy saja utk buat produk masing-masing lebih laris dipasaran.
.
.
Utk kulit berminyak, start dgn SPF15 ye. Cari sunblock dalam bentuk “mist” @ semburan @ dalam bentuk lotion (water based).
Utk kulit kering dan berjeragat lebih sesuai sunscreen yg terdapat dalam bentuk krim (glycerin based)
.
.
Untuk perlindungan maksimum, gunakan produk broad spectrum yang mengandungi zink oksida dan titanium oksida. Selain itu, kandungan lain yang patut di pilih adalah yang mengandungi oxybenzone, avobenzone dan mexoryl
.
.
Cara terbaik untuk melindungi kulit adalah dengan KERAP menggunakan pelindung matahari. Uolls tidak boleh hanya mengggunanya sekali di waktu pagi dan lepas tu lupa terus nak ulang pemakaian.
.
.

Monday, 9 October 2017

MENGANDUNG DENGAN SET SHAKLEE





IKHTIAR HAMIL DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE

Nutrisi yang lengkap juga sangat penting untuk kesuburan bagi mereka yang sedang dalam ikhtiar untuk mendapatkan zuriat.

Fazlina highly recommend untuk mereka yang pernah mengalami keguguran untuk mencuba Set Kesuburan Shaklee juga - paling penting ESP, B COMPLEX dan VITA LEA.

Di sini Fazlina nak share dengan anda semua MANFAAT dan KELEBIHAN setiap supplement untuk KESUBURAN:

• GLA untuk stabilkan kitar haid & hormon, also untuk hasilkan ovum yang sihat.

• ALFALFA untuk atasi masalah keputihan yang boleh menyebabkan jangkitan kuman, antara penyebab susah lekat. Juga untuk stamina & bertindak as KACIP FATIMAH semas bersama.

• VITALEA ni multivitamin lengkap untuk make sure badan cukup keperluan nutrisi & bersedia untuk hamil.

• B COMPLEX mengandungi Folic Acid untuk perkembangan awal baby, memang disarankan oleh Doktor untuk consume semasa sedang ikhtiar hamil lagi. Juga sebagai anti stress.

• ESP untuk menguatkan otot rahim. Sometimes ada yang lekat tapi tak kuat and gugur semula sebagai haid. InshaaAllah ESP bantu untuk perlekatan lebih kuat.

• VITAMIN E untuk kekerapan penghasilan air mani bagi suami.

• VITA LEA juga penting untuk suami. VITA LEA mengandungi Zinc untuk banyakkan sperm count and also hasilkan sperm yang lebih sihat & active. Yang nih boleh share consume Husband and Wife.

Biasanya customer akan terus ambil full set untuk mendapatkan effect yang lebih berkesan inshaaAllah.

Nih fazlina share sekali antara feedback customers yang Alhamdulillah telan berjaya hamil selepas consume Set Kesuburan Shaklee ❤️

Suatu kegembiraan yang tak dapat diungkap bila customers bagitau yang mereka berjaya hamil, moga Allah permudahkan pula kehamilan mereka sampai lah ke saat selepas bersalin. Aminn..

Pengambilan Supplement boleh dijadikan sebagai salah satu ikhtiar bagi mereka yang sedang under TTC / berusaha untuk hamil selain kita juga tidak lupa untuk ikhtiar dengan doa dan tawakal.

Jadi untuk anda yang sedang dalam ikhtiar untuk hamil, fazlina highly recommend untuk you cuba consume Set Kesuburan Shaklee nih.

Mana tahu rezeki Allah nak bagi selepas you ikhtiar kan 😊

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.