Tuesday, 13 February 2018

BUSINESS DROPSHIP ASC PRODUK BERKUALITI TIADA KOMPROMI



Wah dah kenapa plak tetiba nih ..hehe

Saja la nak share ngan korang , kenapa Fazlina in love sangat dengan bisnes produk Shaklee ni.

Pertama skali , Shaklee ni bukan baru lagi kat pasaran.Bayangkanla Vitamin C Plus yang saya dok makan selalu pun 36 tahun umur nya. Tak cerita lagi umo ESP tu sebaya embah saya dah , ESP lahir tahun 1961.. agak agak berapa umo ESP skang?



Bab KUALITI? Shaklee sangat serius jaga kualiti produk.Pernah terjadi , beberapa produk hot Shaklee yang company hold sebab kualiti bahan mentah tak capai standard yang di tetapkan Shaklee.





Paling syiok... dah x yah pikir la packaging produk ke pasal pendaftaran KKM ke.. sebab semua tu dah ready dah.



Company ada research centre dan saintis yang bertugas control dan monitor kualiti produk bukanla calang-calang orangnya .Even packaging produk pun guna biodegrable material mean environtment friendly boleh lupus dalam tanah.

lagi satu benda yang saya kira sangat sangat membantu kami sebagai pengedar ni ialah KAJIAN TERHADAP PENGGUNA YANG DH LEBIH 20 TAHUN AMALKAN PRODUK SHAKLEE .Alhamdulillah  result memang ohsem! Paling dekat sekali senior senior kami yang majority dah berumo 60s la... Masih tetap cergas biarpun dah berusia..

Memang antara impian saya tu , walaupun dah berusia kita masih cergas, nak beribadah pun tenang.Doakan ye kawan kawan 😍







So ni antara sebab kenapa saya begitu yakin nak rekemen produk ni kat kawan kawan dan family .Eh jangan plak korang lari bila jumpa saya kat luar nanti haha!

Jangan risau , Fazlina tak pernah paksa amek produk ni bila jumpa depan depan 😂🤣 i bukan jenis camtu.Bila orang tanya baru i rekemen yang mana satu sesuai dengan keadaan kesihatan u.

Tq sudi baca sharing saya ni  😍

FAZLINA SAMSUDDIN
0195560012

Sunday, 11 February 2018

BISNES DROPSHIP INCOME SUPERB !


Pagi ni nak share la ngan korang kenapa Ciklin in love sangat ngan Bisnes Dropship ASC ni.

BISNES DROPSHIP INCOME MELETOP!

Betul , ramai dah yang nikmati income dari 3 angka hingga ke 4 angka.

Ada surirumah yang berjaya beli kereta dengan income bisnes gaya ASC tau ...

Ada working mom yang dah tak lama lagi je nak resign sebab income bisnes dah caras income gaji brkali ganda ( eh tapi kan nak join bisnes dropship ASC ni x semestinya kene resign keje tau )

Ada supermom ASC yang tiap tahun tak pernah miss qualified untuk trip VVIP Shaklee tau.

Dahla dapat UNTUNG setiap jualan , kalau cemerlang ada BONUS lak tu ...tu tak campo REWARDS dari mentor kiri dan kanan lagi... memang SUPERB la !

BISNES GAYA ASC SECARA SANTAI

Tak kalut dah sebab marketing tools di sediakan.Support team yang memang kuat.Paling best kelas kelas secara online je via whatsapp

NAK 10 ORANG JE !  🧕🧕🧕🧕🧕

Ciklin perlukan 10 orang je sesiapa yang pernah amek Vitamin C Shaklee dan berminat nak be part of Team ASC.

IF NOT NOW WHEN?

FAZLINA SAMSUDDIN
BISNES GAYA ASC , BISNES CARA KAMI
0195560012

7 Tips Atasi Tidur berdengkur



Apa itu berdengkur?
Berdengkur adalah bunyi bising semasa bernafas, apabila sebahagian daripada saluran pernafasan atas seseorang tersumbat. Ia berlaku apabila terdapat sekatan pada aliran udara di dalam saluran pernafasan di bahagian belakang mulut dan hidung seseorang.
Bunyi itu dikeluarkan apabila tisu di bahagian atas saluran pernafasan bergesel dan bergetar di antara satu sama lain. Berdengkur bertambah kerap mengikut umur dan biasanya tidak membahayakan.

Sebab-sebab berdengkur
  • Lemah otot-otot pada lidah, lelangit lembut dan tekak. Apabila otot tidak tegang akibat arak atau ubatan yang menyebabkan otot lemah, lidah akan tertolak ke belakang, menutupi aliran udara atau otot tekak tertarik masuk ke dalam tekak dan menyekat salur pernafasan atas. Juga berlaku semasa waktu tidur yang nyenyak
  • Tisu tekak yang besar dan tebal. Kanak-kanak yang mempunyai tonsil dan tisu adenoid yang membengkak selalunya berdengkur. Orang yang berlebihan berat badan dan mempunyai leher yang pendek dan besar.
  • Lelangit lembut dan uvula (anak tekak) yang panjang. Uvula yang panjang akan mengecilkan rongga pembukaan dari hidung ke tekak. Getaran yang berlebihan dari tisu ini akan mengakibatkan dengkuran.
  • Saluran pernafasan tersekat. Hidung yang tersumbat dan sukar bernafas menyebabkan individu lebih kerap menyedut udara untuk bernafas. Ini mengakibatkan ruang vakum yang berlebihan di dalam tekak, dan mengakibatkan tisu tekak yang lembut tertarik ke dalam dan mengakibatkan dengkuran. Antara sebab lain adalah batang hidung yang bengkok, polip dan jangkitan sinus.

Komplikasi
“Berdengkur, boleh juga mendatangkan masalah tidur yang serius yang dipanggil ‘sleep apnea’ iaitu apabila seseorang itu berhenti bernafas lebih dari 10 saat buat seketika sewaktu tidur. ‘Sleep apnea’ boleh membahayakan diri dan memerlukan rawatan selanjutnya.

Rawatan
Bolehkah dengkuran yang kuat disembuhkan?
Mendengkur yang teruk ialah mereka yang berdengkur pada mana-mana kedudukan atau mengganggu orang lain, sepatutnya mencari khidmat nasihat perubatan bagi memastikan keadaan itu bukanlah masalah ‘sleep apnea’.
Pakar Telinga, Hidung dan Tekak akan memeriksa hidung, mulut, tekak, lelangit dan leher mendengkur.
Kajian semasa tidur yang dilakukan di dalam ‘makmal tidur’ perlu bagi mengenal pasti tahap keseriusan dengkuran dan kesan kesihatan ke atas mendengkur tersebut.
Rawatan untuk dengkur
Rawatan adalah bergantung kepada diagnosis yang dibuat. Pemeriksaan akan menunjukkan dengkur adalah disebabkan oleh alahan hidung, jangkitan, kecacatan atau masalah tonsil dan “adenoid“. Rawatan diberi mengikut sebab-sebab yang dikenal pasti.

Pencegahan
Petua untuk mengurangkan dengkuran:
  • Kurangkan berat badan jika anda mengalami masalah berat badan berlebihan
  • Kurangkan pengambilan arak atau ubatan yang mempunyai kesan mengantuk pada waktu tidur
  • Cegah pengambilan tranquilizer, pil tidur dan antihistaminasebelum tidur
  • Elak pengambilan arak sekurang-kurangnya 4 jam dan mengambil makanan berat atau ringan dalam tempoh 3 jam, sebelum berehat
  • Amalkan tidur pada waktu yang tetap setiap hari
  • Utamakan posisi tidur mengiring daripada posisi terlentang
  • Tinggikan kepala katil anda lebih kurang 4 inci ke atas supaya posisi kepala lebih tinggi dan lidah tidak tertolak ke belakang

Semoga bermanfaat 


Fazlina Samsuddin


Thursday, 8 February 2018

AKU YANG DULU BUKANLAH YG SEKARANG


Dulu nak keluar rumah rasa tak confident , selagi tak "tacap pondesen" memang tak keluar.

Kalau tak make up pun , bila keluar rumah jalan cepat-cepat ,  rasa nak lari dari semua orang yang kita kenal. HANYA orang yang alami masalah yang sama je tahu bagaimana rasanya bile kulit bermasalah

KINI TIDAK LAGI  ... 😉

ALHAMDULILLAH di pertemukan dengan si BOTOL BIRU ni ..HAPpy !


Korang ada masalah camni ?

😢jerawat dan parut
😤jeragat
😭pori besar
😔kulit burn
😰blackhead dan whitehead
😖kulit kusam dan kering
😫kulit berminyak giler
😢masalah resdung

Selain penjagaan luaran untuk kulit, pengambilan supplement untuk dalaman juga sangat penting untuk kulit yang sihat dan maintain muda remaja.

Nak cari supplement yang NATURAL, SELAMAT dan BERKESAN?

Boleh laa try VITAMIN C PLUS nih. InShaaAllah memang terbaikk..❤️

Sesuai untuk lelaki dan wanita taauuuuu !!!

Apakah KELEBIHAN Vitamin C ?
.
- Baik untuk imunisasi dan daya tahan badan
- Mengurangkan simptom demam dan selsema
- Perlindungan sinar UV
- Mengurangkan kesan SUNBURN
- Menjadikan kulit lebih gebu
- Melembapkan kulit dari dalam
- Mengurangkan minyak dekat muka
- Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan
- Tona kulit menjadi lebih sekata
- Melindungi badan dari radikal bebas
- Menggantikan tisu yang rosak dan menyembuhkan kan luka
- Mencerahkan kulit secara semulajadi
- Membantu kelihatan lebih muda
.

VITAMIN C PLUS mengandungi khasiat VITAMIN C  lengkap dengan BIOFLAVANAOID dan juga HESPERIDIN untuk penyerapan yang lebih berkesan.

Kami dah ..and bila lagi ? 😉
Nak order ?

Klik sini www.wasap.my/60195560012www.wasap.my/60195560012



Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...





FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **



Wednesday, 7 February 2018


ASAL PAGI JE BERSIN
ASAL BERSIN JE PAGI ...HACHOOOM!


Assalamualaikum , hai gais !
For today entry Fazlina nak cerita pasal masalah yang selalu kene bersin ,runny nose and selsema pagi-pagi ni.Tisu dua kotak tu boleh abes kat saya sorang je.

Kalau ada habuk sikit pun mudah sangat flu attack pastu mula la demam sampai 3-4 hari.

Kalau kat rumah sendiri maybe takde masalah coz everyday memang lap habuk-habuk ni.Jadi masalah nya bila go travel ke atau time g rumah orang .. so embarassing tau huhu

Then ada terbaca yang kalau ada masalah camni antara petanda immune level badan kita drop down .Nak increase daya ketahanan badan kita  kene lah makan makanan yang kaya dengan Vitamin C

Hmm ..okay
Sendiri punya salah okay , makan buah boleh kira kut dalam seminggu.Pastu buah yang beli kat mall pun mostly dah tak berapa fresh.

Cerita pasal Vitamin C ni kan , fazlina nak share la ngan korang. ALHAMDULILLAH , after consume one brand ni ... rasanya dah lama kut tak bersin pagi-pagi.

Tarraaa..



And one more , i notice yang my skin dah tak oily sangat macam dulu tau.

Jerawat pun susah nak naik.Time period tu biasala kan , naik la seketul dua tapi cepat je kecut with out leaving any scars. Masha Allah , amazing !

Why i so in love dengan Vitamin C Sustained Released ni ?


Ha see ? Selain dari organik ... vitamin C  SR ni lepaskan vitamin C ke dalam badan kita secara berperingkat tau. Really worth buying , dahla sebotol tu ada 180 biji untuk 6 bulan makan.

Kiranya sehari RM0.57 je lah wehh ..uihh mahal lagi teh ais bungkus ikat tepi yang hari-hari kita beli tu kan .

Bukan Fazlina sorang je tau yang dah in love sangat kat Vitamin C SR ni.tengok apa kata consumer yang lain 😍







Dan ramaiiiii lagii , check out di ig dan fb fazlina ye =)

Kalau nak dapatkan Vitamin C Sustained release ni kan feel free to contact me ya 😍

CLICK HERE TO REACH ME www.wasap.my/60195560012/vitaminC







Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...





FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **




Tuesday, 6 February 2018



Tahukah anda perhubungan yang rapat antara ayah dan anak boleh dibina dengan hanya menukar lampin anak sejak hari pertama anak lahir?

3 tahun pertama kehidupan seorang anak adalah waktu kritikal di mana 'attachment' sangat diperlukan. 'Attachment' inilah yang akan membina rasa percaya (trust) dan hubungan yang rapat (connection) yang berpanjangan (insya Allah) antara ayah/ibu dan bayi.

Ketika 3 tahun pertama, anak memerlukan lebih kurang 5000 kali pertukaran lampin. Jika seorang ayah menukar lampin hanya 20% kali sekalipun, itu sudah memberi 1000 peluang untuk ayah 'bond' dan berinteraksi dengan anak.

Ayah perlu mencuba pelbagai cara untuk mendapatkan perhatian bayi untuk menukar lampinnya dan bayi pula selalunya terhibur dengan gurauan ayah ketika berinteraksi.

Interaksi yang dibina dari peringkat awal inilah juga yang menjadikan tugas mendisiplinkan anak lebih mudah kerana 'connection' telah pun terbina.

Jika menukar lampin pun tidak mahu dilakukan, bagaimana ayah hendak memainkan peranan sebagai pembimbing tingkah laku anak?

Easy peasy.

Syabas saya ucapkan kepada semua ayah yang menukar lampin anak.

Noor Afidah Abu Bakar
Parent Connect Consultancy

Monday, 5 February 2018

KEKAL CANTIK & MENAWAN BERSAMA SHAKLEE YOUTH!

                   

Ya Allah korangggg , nak tau tak punya lah excited dengan kemunculan skincare terbaru Shaklee ni sampai tidur pun tak lena menghitung hari tau.

Sebelum ni kan Fazlina jenis yang tak berapa suke sangat pakai krim krim ni tapi kan bila dah try Youth masa sesi demo YOUTH kat BLNC ritu , uihh terus jatuh cinta bergolek-golek.Tekstur moistu riser , over night cream very light dan tak sticky ( fazlina sejenis yang tak suka bende melekit lekit kat muka ni )

Demo Youth skincare kat BLNC 2018


Anggur Muscadine Sebagai Bahan Utama

Kalau Vivix Shaklee menggunakan bahan utamanya daripada anggur muscadine, Shaklee Youth juga menggunakan bahan yang sama. Vivix Shaklee berupaya memperbaiki sel.
Shaklee Youth pula menggunakan anggur muscadine, membolehkannya terus serap dengan segera, menjadikan kulit kita tegang menari-nari riang. Tak hairanlah kalai kita tengok hasil kajian klinikal yang dibuat, 100% pengguna menyatakan hasil yang sangat baik.
Kajian klinikal ke atas penggunaan Shaklee Youth membuktikan 100% mendapat hasil yang sangat menakjubkan

Kajian klinikal ke atas penggunaan Shaklee Youth membuktikan 100% mendapat hasil yang sangat menakjubkan
Selain itu, Shaklee Youth juga telah diuji oleh pakar Ophthalmologist membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif.


BEBAS BAHAN KIMIA YANG BAHAYA (FREE FROM NASTY CHEMICALS)

Walaupun keputusan sangat gempak, produk YOUTH tak sedikitpun menggunakan bahan kimia yang berbahaya mahupun yang diragui keselamatannya.

YOUTH adalah 100% natural dari sumber tumbuhan.

YOUTH bebas dari 1500 bahan2 kimia yang banyak didapati dalam produk skin care lain.

Antara bahan kimia tersebut adalah:
Paraben
Pewangi sintetik
Lauril sulfat
Pengawet Formaldehid
MInyak mineral/Paraffin/Petrolatum
Biji mikro (plastik mikro)
EDTA
Hydroquinone
PEGS
Merkuri
Tar Arang
Talkum
...

KUASA BOTANI DALAM YOUTH COMPLEX


Muscadine Grape
- Polifenol Muscadine Grape melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Lotus Japonicus
- Gabungan Youth Complex bersama Lotus Japonicus akan mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan kolagen, elastin dan fibrilin,

Apple Stem Cell Extract
- Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit (cell renewal ability) untuk kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

Schisandra Chinensis Fruit Extract
- Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

Vital Repair Complex
- Vital Repair Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien antioksida dan vitamin2 penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

 4 LANGKAH ASAS SHAKLEE YOUTH  

Regimen penjagaan kecantikan dalam program Skincare YOUTH SHAKLEE mengandungi 4 langkah asas:

1. Membersih dengan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

Youth Cleanser
Youth Cleanser

Tidak mengandungi sabun, pH seimbang.
Pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci dan menyediakan kulit untuk langkah seterusnya.

Bahan-bahan utama: Vital Repair+ Complex, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang menghaluskan.

2. Menutup pori yang sudah dibersihkan dengan YOUTH PERFECTING SKIN TONER

Youth Toner
Youth Toner

Membebaskan kulit dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran. Toner ini memberi kesan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang patented untuk kulit yang berseri.

Bahan-bahan utama: Vital Repair+ Complex, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang meremajakan.


3. Memulih dan memperbaiki kulit dengan YOUTH ACTIVATING SERUM

youth activating serum
youth activating serum

4. Melembap dan memberi nutrisi kepada kulit dengan YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER pada waktu siang dan YOUTH ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM untuk waktu malam.

youth age defense moisturiser
youth age defense moisturiser


Mengandungi 10x ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH complex Shaklee yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit bekelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

Bahan-bahan utama: YOUTH Complex dengan Apple Cell Extract, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul.

youth night cream
youth night cream

Perlindungan untuk kulit lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung berspektrum luas SPF50 UVA/UVB, vitamin dan nutrien botani melembabkan kulit dan menambahbaikkan penampilan kulit secara menyeluruh.

Bahan-bahan utama: SPF50, Vital Repair+ Complex, Muscadine Grape Extract.


5. Penjagaan tambahan: Vitamin C dan E untuk meningkatkan keserian dan kecerahan kulit, serta menghilangkan kedutan dan menegangkan kulit dengan YOUTH RADIANCE C dan E

youth anti aging c & e
youth anti aging c & e

Kepekatan Vitamin C tulen sebanyak 20% (tertinggi setakat ini di pasaran dunia) yang berpaten dan vitamin E serta extrak sel rasberi membanu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.
Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara menyeluruh.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama regimen penjagaan kulit selepas menggunakan serum.

Kapsul ini direka khas untuk sekali penggunaan - ianya berasaskan dari sumber tumbuh-tumbuhan yang bersifat terbiodegradasi.

Bahan-bahan utama: 20% Vitamin C tulen, Vitamin E, Rasberi.
Untuk penggunaan selama 60 hari.

6. Bedak asas: Bedak asas atau foundation terbaru dari Shaklee dapat membantu menyempurnakan rupa dan kegebuan kulit. Ia memperbetulkan, menghidrat, menyuburkan dan melindungi kulit. BB CREAM turut mengandungi pelindung matahari yang diperolehi secara semulajadi dengan SPF 30 UVA / UVB.

youth activating bb cream
TESTIMONI

Kawah jerawat semakin berkurang




Amacam best tak Shaklee Youth skincare ni ? Best gilerrr kan , inshaAllah skincare Youth ni akan di buka untuk jualan umum paling cepat March 2018 ni.

Paling penting....follow entry fazlina ni tau sebab entry ni akan di update dari semasa ke semasa pasal Youth skincare 😍




Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...





FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.