Monday, 5 February 2018

KEKAL CANTIK & MENAWAN BERSAMA SHAKLEE YOUTH!

                   

Ya Allah korangggg , nak tau tak punya lah excited dengan kemunculan skincare terbaru Shaklee ni sampai tidur pun tak lena menghitung hari tau.

Sebelum ni kan Fazlina jenis yang tak berapa suke sangat pakai krim krim ni tapi kan bila dah try Youth masa sesi demo YOUTH kat BLNC ritu , uihh terus jatuh cinta bergolek-golek.Tekstur moistu riser , over night cream very light dan tak sticky ( fazlina sejenis yang tak suka bende melekit lekit kat muka ni )

Demo Youth skincare kat BLNC 2018


Anggur Muscadine Sebagai Bahan Utama

Kalau Vivix Shaklee menggunakan bahan utamanya daripada anggur muscadine, Shaklee Youth juga menggunakan bahan yang sama. Vivix Shaklee berupaya memperbaiki sel.
Shaklee Youth pula menggunakan anggur muscadine, membolehkannya terus serap dengan segera, menjadikan kulit kita tegang menari-nari riang. Tak hairanlah kalai kita tengok hasil kajian klinikal yang dibuat, 100% pengguna menyatakan hasil yang sangat baik.
Kajian klinikal ke atas penggunaan Shaklee Youth membuktikan 100% mendapat hasil yang sangat menakjubkan

Kajian klinikal ke atas penggunaan Shaklee Youth membuktikan 100% mendapat hasil yang sangat menakjubkan
Selain itu, Shaklee Youth juga telah diuji oleh pakar Ophthalmologist membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif.


BEBAS BAHAN KIMIA YANG BAHAYA (FREE FROM NASTY CHEMICALS)

Walaupun keputusan sangat gempak, produk YOUTH tak sedikitpun menggunakan bahan kimia yang berbahaya mahupun yang diragui keselamatannya.

YOUTH adalah 100% natural dari sumber tumbuhan.

YOUTH bebas dari 1500 bahan2 kimia yang banyak didapati dalam produk skin care lain.

Antara bahan kimia tersebut adalah:
Paraben
Pewangi sintetik
Lauril sulfat
Pengawet Formaldehid
MInyak mineral/Paraffin/Petrolatum
Biji mikro (plastik mikro)
EDTA
Hydroquinone
PEGS
Merkuri
Tar Arang
Talkum
...

KUASA BOTANI DALAM YOUTH COMPLEX


Muscadine Grape
- Polifenol Muscadine Grape melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Lotus Japonicus
- Gabungan Youth Complex bersama Lotus Japonicus akan mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan kolagen, elastin dan fibrilin,

Apple Stem Cell Extract
- Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit (cell renewal ability) untuk kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

Schisandra Chinensis Fruit Extract
- Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

Vital Repair Complex
- Vital Repair Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien antioksida dan vitamin2 penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

 4 LANGKAH ASAS SHAKLEE YOUTH  

Regimen penjagaan kecantikan dalam program Skincare YOUTH SHAKLEE mengandungi 4 langkah asas:

1. Membersih dengan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

Youth Cleanser
Youth Cleanser

Tidak mengandungi sabun, pH seimbang.
Pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci dan menyediakan kulit untuk langkah seterusnya.

Bahan-bahan utama: Vital Repair+ Complex, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang menghaluskan.

2. Menutup pori yang sudah dibersihkan dengan YOUTH PERFECTING SKIN TONER

Youth Toner
Youth Toner

Membebaskan kulit dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran. Toner ini memberi kesan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang patented untuk kulit yang berseri.

Bahan-bahan utama: Vital Repair+ Complex, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang meremajakan.


3. Memulih dan memperbaiki kulit dengan YOUTH ACTIVATING SERUM

youth activating serum
youth activating serum

4. Melembap dan memberi nutrisi kepada kulit dengan YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER pada waktu siang dan YOUTH ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM untuk waktu malam.

youth age defense moisturiser
youth age defense moisturiser


Mengandungi 10x ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH complex Shaklee yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit bekelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

Bahan-bahan utama: YOUTH Complex dengan Apple Cell Extract, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul.

youth night cream
youth night cream

Perlindungan untuk kulit lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung berspektrum luas SPF50 UVA/UVB, vitamin dan nutrien botani melembabkan kulit dan menambahbaikkan penampilan kulit secara menyeluruh.

Bahan-bahan utama: SPF50, Vital Repair+ Complex, Muscadine Grape Extract.


5. Penjagaan tambahan: Vitamin C dan E untuk meningkatkan keserian dan kecerahan kulit, serta menghilangkan kedutan dan menegangkan kulit dengan YOUTH RADIANCE C dan E

youth anti aging c & e
youth anti aging c & e

Kepekatan Vitamin C tulen sebanyak 20% (tertinggi setakat ini di pasaran dunia) yang berpaten dan vitamin E serta extrak sel rasberi membanu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.
Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara menyeluruh.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama regimen penjagaan kulit selepas menggunakan serum.

Kapsul ini direka khas untuk sekali penggunaan - ianya berasaskan dari sumber tumbuh-tumbuhan yang bersifat terbiodegradasi.

Bahan-bahan utama: 20% Vitamin C tulen, Vitamin E, Rasberi.
Untuk penggunaan selama 60 hari.

6. Bedak asas: Bedak asas atau foundation terbaru dari Shaklee dapat membantu menyempurnakan rupa dan kegebuan kulit. Ia memperbetulkan, menghidrat, menyuburkan dan melindungi kulit. BB CREAM turut mengandungi pelindung matahari yang diperolehi secara semulajadi dengan SPF 30 UVA / UVB.

youth activating bb cream
TESTIMONI

Kawah jerawat semakin berkurang




Amacam best tak Shaklee Youth skincare ni ? Best gilerrr kan , inshaAllah skincare Youth ni akan di buka untuk jualan umum paling cepat March 2018 ni.

Paling penting....follow entry fazlina ni tau sebab entry ni akan di update dari semasa ke semasa pasal Youth skincare 😍




Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...





FAZLINA SAMSUDDIN
Whatsapp/SMS ; 019 556 0012

COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **

No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.