Friday, 2 February 2018



BERPANTANG LEBIH INDAH DGN SET BERSALIN SHAKLEE


Nak share jugak my experience berpantang dengan Set Pantang Shaklee.

Kenal Shaklee last year..time tu anak dah 2.3y & 2y..

Tapi dah nekad if pregnant lgi nak consume fully Set Hamil & Set Pantang after bersalin.Alhamdulillah Allah bagi rezki saya pregnant anak ke3..Dan sata bersalin pada 23/4/2014.

Ape beza dan bestnya ambil set hamil dan pantang Shaklee ni?

BANYAK SANGAT BEZA

Set Hamil Shaklee :

-Bantu Eyda bertenaga sebab maklumlah Eyda fulltime housewife dengan nak handle 2hero lgi time tu.
-Kaki memang tak cramps (preggy sebelum ni selalu kena)
-SEMBELIT memang TAKDE,lawas je.
-HB alhamdulillah cantek ja.
-berat tak naik mendadak,body tak besor dan kembang.
-Stretchmark xde (yang lepas ade jugak sikit2)
-Kaki tak bengkak
-Sampai due pun gagah ke sana ke mari

After deliver consume SET PANTANG :

- No tear at All (baby lahir 3.53kg)
- Muka after bersalin nurse dan doc tegur tak pucat dan nampak energetic.
- Baby gebu + putih (Alhamdulillah rezki Allah)
- Luka sembuh dalam masa seminggu
- Susu hari ke3 dah banyak (sampai bengkak cik b)
- Baby langsung no jaundis
- rahim cepat kecut (bidan yang datang urut bagitahu)
- rambut takde gugur.
- berat cepat turun
- bertenaga tak penat walaupun dlm pantang berjaga malam.

- SEMBELIT takdoo (hepy jer boleh berak takde seriau2 😄)

Alhamdulillah Allah kasi rezki pada Eyda.Memang tak terhitung apa tg Dia beri.

Bertungku,barut perut,mengurut,masih amalkan.Tak tinggal.semua tu.

Cuma supplement ni as a nutrition topup untuk body kita after bersalin.Memang banyak membantu Eyda 😊

Syukur.Memang highly recommended untuk ibu2 diluar sana.Sampai sekarang Eyda still cont set pantang tu 😊

Sekarang baby dah pun 7bulan dengan berat 8.8kg fully bf dan eyda sekarang berat 50kg 😊

Allahuakbar.😊

This is my #ShakleeEffect

No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.