Sunday, 23 September 2018

Resipi Kuah steam boat persis kat kedai


Siapa kat sini suka makan Steamboat? Kalau dapat masak sendiri lagi puas kan terutama swkali kalau waktu berhimpun bersama ahli keluarga di kala hujung minggu.

Beriku adalah RESIPI KUAH STEAMBOAT. Terima kasih buat pemilik resipi atas perkongsian yang sangat menarik ni. FB : Kerongsang Tasbih Hani


Hari ni buat oden versi hani 😂😂😂

Rasanya 98% sama taw !! Puas makan.

Siapa teringin makan tu, boleh try buat 👍👍

Sepeket pes tomyam
Sepeket pes asam pedas
Sikit air limau
Air secukupnya
Fishball steamboat mix, (ada jual di giant, dlm pek tu ada macam2 jenis ball )

Cara-cara :
-letak air secukupnya
-masuk kan pes2, perahan limau & ball2 tu
-masukkan garam secukup rasa.
-masak sampai mendidih.

Mix steamboat tu tpulang nak potong2 atau cucuk kat lidi 🤗🤗🤗



   




No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.