Thursday, 25 October 2018

LEPAS BERSALIN ESOKNYA TERUS JAWAB EXAM



Selepas bersalin ibu akan rasa letih dan lesu di sebabkan kehilangan banyak darah dan dan proses bersalin tu pun memerlukan tenaga yang banyak.Di sebabkan ini jugaoah wujudnya amalan berpantang selepas ibu bersalin.

Berlainan pula dengan pengalaman seorang ahli perniagaan yang dahulu nya pelajar kedoktoran di timur tengah.Kisah ini dikongsikan oleh Puan Nor Atiqah di facebook miliknya.

PERIT ITU PELAJARAN HIDUP

Tiba-tiba teringat kisah sewaktu tahun 5 medical school.

Disebabkan ada target untuk dicapai.
Gigih juga baca buku,tegok semua org nyeyak tidur, kita sorang-sorang belajar. Ulang notes dan sebagainya.

Perut dah 38weeks.
Lagi takut nak exam dari bersalin.
Musim sejuk, heater pon nyawa-nyawa ikan je. Tak panas. Sememangnya jika iman tak kuat, masuk balik la berdengkur dalam selimut.

Tapi fikirkan matlamat dan tujuan hidup. Taknak susahkan suami. Taknak risaukan family. Gigih juga. Sebab tqa bukanlah otak genius.kena usaha baru dapat.

Pagi tu terlalu sejuk, 2hari lepas tu exam.Pediatrik.
Pinggang sakit sangat-sangat.
Wahtsap kawan2 tlg.cari tukang urut.
Sakit sangat xboleh duduk.

Kak munirah cakap, kalau pregnant tak boleh urut kat pinggang.
Jadi bertahanlah....
Lapar teramat..musim sejuk kan...minum Esp protein, OmegaGuard dan rehat.
Walau sebenarnya hati tak tenang memikirkan exam.

Malam tu...
Contraction,
Lagi contraction.
Tiba-tiba lebih kerap, every 5 minit.
Kejut husband. Pergi ke Hospital.

Doc cakap da 4cm 😭
Sekali..
Da siap tukar baju, sakit teramat, perut da xnampak..doktor menjerit suruh angkat terus ke labour room. Dan satu push....Alhamdulillah keluar lah baby egyptian Nuha.....❤ berat 2.43kg.

Esok exam Peads...
😭😭😭
Sambil.menangis.jawab exam....
Bab Pantang ni memag da xwujud.
Tak tahulah jawab apa...tapi paper tu penuh jawapan. Tapi memag menangis, selawat, zikir...dan tawakal pada Allah...

Balik jalan kaki...
😭
Menangislah lagi...jahitan terbuka....
Balik terbaring.
Total submission pada Allah...
Semuanya berlaku dgn izinNya...
Berserah....
Semua Allah aturkan.
.
.
Akhirnya...

Syukur, pass exam 😊

.
.
.
Baru dapat tahu, sekarang jika dalam pantang boleh ambil Vivix.
Katanya elok untuk penyembuhan luka, high antioxcidan, dan mengandungi resveratrol.

Apa itu resveratrol?
Cuba google ✌😊

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/29037554/
Jadi sekarang da kena siap standby vivix, sebelum bersalin.
Semoga sejarah tidak berulang.
Semoga Allah permudahkan ibu-ibu hamil dan ibu-ibu dalam pantang.

Dapatkan produk yg bagus, demi kesihatan kita...kesihatan tidak dapat dijual beli.
Semoga usaha kita, membuahkan hasil.❤



Vivix sememangnya bagus untuk mereka yang bersalin kaedah ceaser.Kandungan resveratrol di dalam VIVIX inshaAllah dapat bantu proses luka cepat sembuh


Ingin dapatkan VIVIX atau sebarang produk Shaklee boleh berhubung dengan no berikut www.wasap.my/60195560012/VivixBersalinwww.wasap.my/60195560012/VivixBersalin




No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.