Wednesday, 31 October 2018

MENGANDUNG ANAK NO 2 EMOSI JADI LEBIH HAPPY DAN POSITIF


Nama saya Ellyana boleh panggil ell, mummy kepada 2orang anak, dari putrajaya.

Ell nak share pengalaman pregnant anak kedua dengan shaklee.

Masa pregnant anak kedua ell ambil ESP,  vitaminC dan ostematrix.

Masa anak pertama takde ambil apa apa supplement shaklee kecuali vitamin yang klinik kesihatan bekalkan, minum susu untuk ibu mengandung.

Setiap malam kaki akan cramp, time tu memang automatik husband dah standby nak tolong regangkan kaki.

Berat badan pon naik mendadak, kulit muka kusam, pernah sakit pinggang sampai nak gerakkn badan pon seksa. doktor kata normal, pembawakan bayi. tapi mestilah tak normalkan sebab sakit😢

SEGALANYA BERBEZA  ..



Beza sangat dengan pengalaman mengandung anak kedua ell start ambil ESP, Ostematrix dan vitamin C.

Kaki tak cramp, sakit pinggang lenguh kaki biasa biasa jee, takde masalah sembelit masa mengandung.

Paling ell suka kulit tak kusam, tak pucat, tak kering. rasa lagi lembap dan glowing😆

Ell boleh bergerak aktif naik tangga tingkat 2, masak sahur dan buka puasa, ell dapat puasa penuh sampai hari nak bersalin tu. hari due ell travel balik johor sebab tak nak kena ceaser dengan doktor putrajaya,😂

Alhamdulillah berjaya bersalin normal.

Ell rasa effect yang paling besar lepas jumpa shaklee dalam hidup ell ni bukan kesihatan jee bertambah baik tapi emosi dan mental jadi lagi positif dan happy❤️

Happy mummy, happy family❤️

Terima kasih Puan El atas perkongsian yang membahagiakan. Bila badan cukup nutrisi , ibu akan bertenaga dan emosi lebih baik.

www.wasap.my/60195560012/SetIbuMengandung

maklin ♥️

#ProjekASC
#SetIbuMengandung
#KeranaDiriMubegituBerharga

No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.