Wednesday, 10 October 2018

DUIT HABIS BERIBU TAPI MASALAH JERAWAT TERUK MASIH TAK SELESAI




Bagi sesiapa yang tak pernah mempunyai masalah kulit yang teruk , mungkin tidak akan faham mengapa sesetengah orang yang berjerawat teruk  suka menyendiri.

Masih teringat salah seorang classmate Fazlina yang pernah beritahu kami yang dia sangat down sampai rasa nak bunuh diri sebab terlalu sedih dengan masalah jerawat teruk di wajahnya.Mungkin bagi kita pelik ,yelah masalah jerawat je pun takkan sampai nak bunuh diri? Eh tapi entry kali ni Fazlina bukan nak cerita pasal ex class mate kami.Kali ni nak kongsikan kisah seorang gadis yang juga bermasalah kulit super sensitif.

                                          ****

Dah lama simpan satu kisah ni. Sekarang baru ready untuk share dengan public. Dlu ada masalah kulit yang super sensitif dan berjerawat. Bertahun-tahun ikhtiar macam-macam cara utk rawat kulit. Tapi xde satu pun yang jalan.

Pernah juga beli skin care drpd drugstores lain dan harga pun faham2 la, pun tak jalan and it's a bit harsh actually utk kulit yg berjerawat dan sensitif.

Sampai pergi treatment di medispa dan bayar package treatment 1k++  dan untuk seiringkan treatment dengan skin care, beli lah produk dr brand medispa tu.


Gambar di atas tu lepas sesi rawatan ke-2. Oh ya, bukan Hana nak bgtahu yang pergi medispa tak bagus, cuma kalau ada bajet yang besar dan buat konsisten dengan treatment, silakan. Hana sendiri pun bila buat rawatan kulit ada perubahan positif, cuma masa dalam tempoh rawatan tu je la ok.  Seingatnya masa tu 1 pakej ada 10 rawatan harga 1k++ tu pun sebab promosi dan purchase semua skin care dia ad dalam 2k jugak la. Ni cerita betul. Dah la study pinjam ptptn, duit banyak guna ikut situ je. Lepas habis treatment, J (nama mesra) datang balik siap bawak geng!

Sampai satu masa paranoid betul dengan keadaan sekelilig (panjang sangat kalau nk tulis sini). Hari-hari makan sup yang masak sendiri sbb tak nak minyak. Memang berpantang betul la. Memang dalam kepala banyak fikir apa kaitan benda lain dengan J. I didn't enjoy my life pun masa tu. Rugi kan? Hanya sesiapa yg ada dalam situasi yg sama je faham.

Dipendekkan cerita, masa tu sangat2 down dan tak confident langsung nak jumpa orang. Ada satu produk ni yang lauch 1st March hari tu yang 100% vegan, sesuai untuk kulit sensitif dan telah dikaji selama 8 tahun oleh saintis sebelum dikeluarkan, bebas drpd 1.5k bahan kimia yang merbahaya dll.


Full set Intensive and Repairing Treatment Youth ™

Hari pertama launching Hana antara yang terawal grab full set yang intensive treatment. Intensive sbb kulit tu tahap kritikal sangat dah masa tu.

Alhamdulillah konsisten guna sampai sekarang, kulit dah recover. Lucky me sbb it works well with my skin. Gentle sangat! Harga 1k utk FULL SET sangat2 berbaloi sebenarnya sbb dari 1st March hingga ke hari ni, Hana baru tukar cleanser dan serum (sbb pakai siang dan malam, ada org pakai malam je. Depends on kulit juga).


Jadi pada siapa yang tanya macam mana J tu hilang dan kulit makin elok. Hana konsisten dengan Youth dan dengan izin Allah, beban masalah yang bertahun ni hilang.

Baca juga entry mengenai Youth skincare di sini YOUTH SKINCARE !


Nak dapatkan set skincare YOUTH boleh contact Fazlina di sini 📳 0195560012




No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.