Murah tak semestinya tak bagus , yeke ?


Ni la mindset Cik Lin satu masa dulu , especially bab penjagaan kulit muka.Zaman dulu sabun susu kambing ketul camtu RM5.00 je.Bila basuh muka ,rasa pedih and cekang.Tapi dah tu je yang ada pakai je la. Tak pernah nak amek amek tau pun bahan aktif dalam tu ,asalkan halal sudahh.

Kalau cakap sure orang tak caya ,kawan kawan terdekat je yang tau.Dulu sebelum kawin , kulit muka Cik Lin terok sangat ,berjerawat sana sini pakej ngan merelit relit baq hang.

Bila dah kerja , adik advice tukar skincare.Okla , kakak dia pun bertukar lah kat sejenis skincare international yang branded nih.Maybe ngan kulit Cik Lin kut tak serasi.Muka breakout jugak.

Ok try plak local skincare yang ada kat drugstore.Sudahnya fed up , pakai sabun beras Thailand tu je. Yang tak tahan tu mata ngan kulit sure pedih bila lepas pakai.Uhuk!

Lepas kahwin ,pakai sabun muka jenis ketul.Sat sabun carrot , sat sabun beras. Kulit muka tak yah cakap lah sampai tiap kali balik kampung mak tegur.Down giler weh huu

Mula la cuba set skincare NUTRIWHITE SHAKLEE , dari cleanser sampailah ada complete set ! Alhamdulillah ,akhirnya jumpa gak jodoh walaupun harga a bit pricey.


Tapi yang sedihnya ,dua tahun guna Nutriwhite ni tetiba hilang dari radar plak sebab Shaklee nak keluarkan skincare baru.


YOUTH SKINCARE


Tarraaa ! rupanya pengganti Nutriwhite ni lagi best baq hang .Nak kenal lebih dekat ngan YOUTH skincare ni KLIK SINI


So kesimpulan nya , bab murah tak semestinya bagus tu  bukanlah Cik Lin kata tak betul. Tapi tengok jugak apa benda nya.Macam pengalaman  ngan skincare ni memang kenyataan tu kurang tepat..Sebab besenya skincare mahal ni ada kajian terperinci , dematology tested , takde nasty chemicals especially skincare YOUTH ni .Worth it la dengan kesan dan kualiti dia.

Terima kasih korang sudi baca entry Cik Lin kali kali ni , sayang korang ketat-ketat 😍

Comments

Popular Posts