Monday, 4 February 2019

RAHSIA KURUS TANPA PRODUK DAH TERBONGKAR!


Kalau dahulu beliau sangat terkenal di socmedia kerana sikapnya yang sangat pemurah berkongsi resipi-resipi kek dan masakan di media sosial.

Kali ni  beliau bongkar rahsia bagaimana bekiau boleh kurus tanpa sebarang ubat kurus atau supplement. Jom baca..

Asalamualaikum korg..yg mana rasa nak diet sihat tu bolh je ikut plan pemakanan yg cikgu buat smpai capai berat ideal itu.Allah tau cikgu diet tanpa ubat.Allah tau niat cikgu nak ajar semua org diet dgn happy.maka Allah beri cikgu result yg baik sepanjang diet 75 hari.

mana yg bertanya2 camana diet cikgu jom la salin yg ni moga manfaat...timbang tu jgn hehari seminggu sekali je kami timbang setiap khamis atau jemaat

nota kaki🦗 xde guna makanan mahal.beras biasa,minyak biasa,garam bukit, gula organik untuk memasak lain sama je mcm korg makan masa xdiet bahan die ok

plan makanan diet sihat..kiteorg team ni guna masa fasa 1 dan 4
pg..

pk 8
pilihan sarapan
🤩wrap wholemeal ayam grill dan sayur+ sedikit kewpie
😍secawan bihun goreng singgapore ade sayur .bukan bihun goreng biasa ye.pastikan masak less minyak
😘 over night rolled oat dan buah.resepi boleh google..
🤗 boleh minun air suam limau atau lemon xde gula ye

😋masa senggang kalau lapar boleh makan nuts atau granola atau buah sebagai kudapan jgn makan sebesen pulak

👄pelan makan tghr pk 12
sukatan
nasi sepenumbuk tgk besar penumbuk korg
sayur separuh atau plus buah
protein suku cthn ikan ayam atau lain2
🤩secawan nasik atau besar penumbuk
ikan bakar..suku
air asam
sayur celur  separuh dan smbal belacan sket

😍sup ayam tanpa minyak.lebihman sayur eh
eh mesti la sambal kicap
nasik jgn satu periuk pulak tetap sama ikut penumbuk

😍ayam bakar plus dgn sedikit madu dan herbs garam bukit.. bahagian dada je bagus
nasik sepenumbuk
air asam penting kalau x makan xde feel
sayur ulam pilihan kecuali timun

😋ikan masak singgang
nasi sepenumbuk
sambal belacan
sayur ulam bendi celur atau kacang panjang atau salad

 air suam lemon dan sehiris timun tanpa gula lepas makan tghr nak tunggu snacking byk kan minum air eh bukan air oren senah air kosong je.mak xponah kira ko minum jela selagi mampu tangki perut ko

snacking pk 3
buah sebijik epal hijau eh
atau anggur hijau
atau makan biskut jacobs   yg xde gula.mmg rasa mcm papan sabor je la senah hahaa
atau nuts plus roti wholemeal plus susu fresh sket

pk 7 malam pilih
💋sup sayur
💙tomyam campur
💘keledek rebus
💙 jagung rebus setongkol + buah sket
❤️sape lapa sgt boleh je makan nasik setengah portion nasik yg tghr..

malam pk 10
🌺susu farm fresh suam
5 bijik badam blender
🌺kalau masa ni lapa sgt boleh makan roti whole meal atau biskut low sugar atau buah pon boleh.tp biasa dah makan pk 7 xrasa lapa agt
🌺 air limau suam pon bagus

,💮senaman pilihan setiap pg atau malam
30 minit.mak buat aerobic je nak dalam bilik tekinja2 sorg ttup kipas semua dah mcm atlit kahkah muahaha..

💮 byk minum air kosong bagus.kalau jenis suke minum manis jgn tinggal terus mule kan dr mengurangkan seterus nye baru skip manis terus

💮fast food waktu diet sihat kene lupakan kecuali cheat day tu pon masa melantak terasa berdosa haha makan jgn byk sekadar rasa.kami cheat day pd sabtu sahaja.

🌸normal penurunan dalam 2 kg atau 3 kg seminggu ikut jenis penggunaan tenaga mengikut kerja masing2dan metabolisma masing2.yg penting turun kene sabar.ko gemok dah 20 tahun bile nak kurus 3 ari podah ko.

🌺permulaan 3 hari mmg susah sket sbb lapa.tp lepas tu akan rasa ok dan terbiasa.sbb usus dah mengembang sebab selama ni kite makan byk jd skrg masa nak ajar usus terima jumlah makanan yg sedikit mmg siksa sket tp inshaAllah.
gud luck anak mak syg


SUMBER FB Azlina Ina Fans

Amacam, rasa macam di tarik tarik tak nak kurus macam Cikgu Azlina? Boleh follow FB Azlina Ina Fans

No comments:

Post a Comment

Elegant Rose - Working In Background

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.