Dah nak sampai turn tetiba kad debit tak boleh pakai?



Entry kali ni bukan nak review pasal bang bang fresh milk tealive ni.

Ok citer dia camni, tetiber tekak ni rasa nak pekena air tealive. Tapi cash kat tangan takde

Cik puan surirumah jelita cam aku ni bese la, duit memang tak pernah ada kat tangan haha! Bonus Shaklee bese masuk kat bank. Bese kalau bayo barang pakai "paywave" je. Kali ni room mate kata nak belanja sempena gaji baru masuk. Suami suh aku queue je dulu, dia nak g withdraw kat atm.

Lagi 2 orang nak sampai turn aku, tetiba husband call bagitau mesin atm rosak. Aaaashudaahh! Biru jap muka.

Gelabah jap cari kutla diorang boleh accept debit card.

Takde ok.. Takde


Yang ada QRpay maybank...



Mende plak nih.. Kalau korang pun tertanya mende gak.. Kita geng! Haha

Terus bukak app maybank, klik kat QRPAY. App maybank ni korang leh download kat playstore jek. Ni kalau guna android la.Nak register pun sat ja tak sampai 5 minit pun. Janji line internet nyala.

QRPAY maybank


Sampai kat cashier, tunjuk je barcode... Nanti cashier akan scan. Automatic amount will be deducted dari akaun bank korang. Taraaaa... Dah boleh duduk tunggu drinks korang shiapp

Sejujurnya, cara camni memudahkan mak-mak yang ada askar berderet cam aku ni nak shopping tau. Kalau sebelum ni kan kene queue kat mesin atm withdraw duit sambil kejo anak-anak. This time guna phone pun boleh.

Eh kalau korang nak beli produk Shaklee, takde cash kat tangan. Pakai kad debit pun boleh tau.Korang register je kat sini https://www.shaklee2u.com.my/mbst_en/ 
Ataupun transfer payment je kat aku. Bagitau je nak ode apa untuk apa, nanti aku consult cara pengambilan produk dan uruskan order korang sampai pintu rumah.

Terima kasih tau sudi baca, jemputla komen sepatah dua sebagai support supaya aku lebih rajin nak hupdate entry baru lepas ni.







Comments

Popular Posts