TAK HABIS LAGI SAKIT NYA BERSALIN, MASALAH URI LEKAT SAMPAI BADAN LEMAH LONGLAI


Majoriti rakan baik maklin yang shahid ketika bersalin, few of them disebabkan masalah uri lekat. Seram kalau nak diingatkan tapi itulah hebatnya pengorbanan seorang ibu. Jangan kata alaaa bersalin tu biasalah semua orang pernah rasa. Cabaran bersalin setiap orang tak sama. Ada yang di uji dengan pelbagai komplikasi, ada yang mudah je. 

Macam kisah KakNira kita ni, yang mengalami masalah uri lekat sewaktu bersalin. 


BARU LEPAS MENAHAN SAKIT NYA CONTRACTION DAN BERSALIN, TETIBA MASALAH URI LEKAT PULAK.. MENGIGIL MENAHAN SAKIT BERKALI-KALI 😢

Teringat 4 bulan lepas semasa kelahiran anak keempat, selepas baby keluar kaknira alami masalah uri lekat. Lepas tu, pernah lah dengar orang cakap "biasanya bila uri lekat, anak seterusnya juga akan lekat dan boleh menyebabkan kematian" 

Benda ni tak pernah jadi untuk anak 3 orang sebelum ni. Bila jadi uri lekat ni, duk ingat mati je. Sebelum baby keluar dah kena marah dengan doktor indian tu, katanya kaknira tak pandai push baby. Kalau masih main-main baby boleh lemas!

Gulp! Boleh doktor tu cakap kaknira main-main? Sedangkan duk usaha push rasa macam nak mati dah. Suasana Labour Room tu riuh pulak dengan pon-pon girl duk bagi kata semangat kat kaknira 😂. "Ayuh mama, push mama, push mama, sikit je lagi tu, haaaa kepala baby dah nampak"

Dalam nak push baby tu, terasa guntingan dibuat oleh doktor untuk bantu baby keluar dengan mudah. Terpaksa gunting sebab duk try push tapi fail.

Bila dah settle baby keluar, uri pulak lekat. Adududuuu. Doktor terpaksa seluk lagi untuk keluarkan uri. Tahap kesakitan tu takyah cakap lah. Badan lemah longlai. Dah habis tenaga. Sekarang fasa redha je apa doktor nak buat. Dalam 30 minit uri berjaya dikeluarkan.

Alhamdulillah. Lega sangat!.

Dah keluar Labour Room, masuk dalam wad terus ambil ESP, vitalea, Ostematrix dan vitamin C, vivix ambil bila dah balik ke rumah. 

Sebenarnya, kaknira pilih vitamin shaklee ni sebab sebelum ni masa anak sulung, kaknira tak kenal lagi produk shaklee. Makaaa tak ambil. Badan lesu, luka lambat sembuh, anak tak dapat diuruskan sebab badan lesu tak bertenaga dan ada masalah sembelit. Sampai nanges dalam toilet paksa suami pergi klinik belikan ubat berak🤣. Stress wey bila sembelit ni. Huhuhu.

So, anak keempat ni terus standby sebab dah rasa kesan best bila amalkannya.

Korang tahu apa kesan kaknira dapat lepas ambil set berpantang shaklee?

Badan cergas, boleh urus anak sendiri, tambahan bila ambil vivix tu. Setiap hari kaknira akan minum 1 sudu besar vivix pada waktu pagi dan 1 sudu besar pada waktu malam.

Vivix ni dia ada polifenol dimana dia bantu meningkatkan tenaga didalam sel, sekaligus badan akan cergas. Maklumlah, mak anak empat ni memang perlukan tenaga yang banyak. Nak handle anak dan baby dengan mudah bila badan kita cergas. So, emosi kaknira happy bila badan sentiasa cergas asbab minum vivix!

Sebenarnya, dalam tempoh berpantang kita kena ambil sesuatu yang terbaik sebab badan kita lemah dan perlukan penyembuhan yang segera. Usah berkira-kira dengan kesihatan diri sendiri sebab banyak hal yang kita nak uruskan. Jadi, badan kita kena betul2 sihat supaya apa yang kita nak buat tu sempurna.

Nak dapatkan Vivix beserta tips pengambilan mengikut keadaan boleh wasap di sini www.wasap.my/60195560012/VivixLukaBersalin

#SeramPulakNakBersalinLagi
#TapiTuLaKanMakMakNiTakPernahSerik
#MujurAdaVivix
#VivixAmazing
#MaklinStory

Comments

Popular Posts