TIPS SURUTKAN JERAWAT DENGAN SEGERA DI MUSIM KENDURI KENDARA !


Cuti sekolah ni mestilah banyak jemputan kenduri and ramai juga  yang g travel kan. Time ni la nak amek gamba sana sini buat kenangan.

Paling tak senonoh bila dia mekar menapak betul-betul tang hidong. Fuh!

And biasanya time ni gakla jerawat sebok nak munculkan diri. Kene plak jerawat yang beso tu kan. Dah talawa!

Paling tak senonoh bila dia mekar menapak betul-betul tang hidong. Fuh

Ok ni omma nak share tips surutkan jerawat dengan kadar segera


1️⃣ NO AIR MANIS NO MAKANAN MANEH MANEH


Pantang segala makanan dan minuman yang manis manis. Kehadiran gula tu lagi buat bakteria jerawat tu gedik-gedik beronok ronok melebarkan jajahan kat muka


2️⃣ APPLY BASIC ROUTINE SKINCARE JE



Cleanser, toner, moisturiser, sunscreen..dah enuf. Serum2 ke apa ke put away sat



3️⃣. VITAMIN C CUKUP




Vitamin C ni antioksidan yang sangat baik untuk battle ngan kuman jerawat. Plus vitamin C ni aktifkan penghasilan kolagen dalam badan kita so luka dari jerawat cepat kecut dan parut jerawat tak hitam. InshaAllah. Omma amek Vitamin C Shaklee #BeyondOrganik #DariBahanSemulajadi #TakdeBahanKimiaBerbahaya #Halal #ClinicalTested



4️⃣ SAPU KRIM HERBAL BLEND




Selain bagi rasa sejuk je kat bahagian jerawat tu. Khasiat essential oil dalam KRIM HERBAL BLEND ni bukan saja bagi cooling effect kat patient. Malah ada macam2 function lagi. Herba dalam ni bantu legakan radang kulit sangat sesuailah untuk yang ada masalah yerawattt besau.



5️⃣ JANGAN BERCINTA

Bila bercinta ni happy sangat pun jerawat tumbuh
Time bergaduh pun jerawat naik

HAHA! OK omma gurau je tips no 5 nih 😜

Sekian dulu sharing #TipsJagakulit dari omma. Dah abes baca share share la dengan lebih ramai orang. Kutla ada yang ada masalah kulit jerawat time cuti cuti cenggini kan.


Saiyyangggg korang somuaaa 😍


www.fazlina.com

SMS :0195560012
TELEGRAM :https://t.me/MaklinStory
FB page : SIHAT CERIA BERSAMA FAZLINA
FB : Fazlina Samsuddin

Comments

Popular Posts