Posts

Showing posts from September, 2013

MENTERI BELIA DAN SUKAN KITA ..YB KJ DI KONTI ERRA :)

VITA C PLUS IS BACK !!! alhamdulillah yeay vita C shaklee yang ohsom ni dah re-stock

Image
GREAT NEWS
=========


Yes!!! Finally Sustained Release Vita-C Plus is back! It'll be available for sales at the end of OCT 2013. We will happily inform you when the stock is ready for sale.


Yeay akhirnya penantian selama setahun , Vita C plus ni dah restock.Apa khasiatnya ?Meh scroll ke bawah ...

SET BERPANTANG + MENYUSU + KURUS SHAKLEE

Dengan SET BERPANTANG + MENYUSU + KURUS SHAKLEE, anda akan merasai suatu pengalaman yang hebat:

 Luka bersalin cepat sembuh
Badan masih cergas dan bertenaga walaupun terpaksa berjaga malam 
Boleh dimakan sebaik sahaja bersalin walaupun anak ada jaundice
Boleh dimakan samaada bersalin secara normal atau ceasaran
Penurunan berat badan yang cepat
Mudah dan selamat untuk dimakan
Mempercepatkan pengeluaran susu, susu badan menjadi pekat dan anak cepat kenyang
Rahim cepat kecut
Anda dapat salurkan nutrisi yang OPTIMUM kepada simanja anda melalui penyusuan
Anti stress atau elak meroyan
Dapat elak masalah sembelit yang sering berlaku kepada ibu-ibu selepas bersalin

Dapatkan segera SET BERPANTANG + MENYUSU + KURUS Shaklee anda sekarang!!! Vitamin yang diformulasikan secara semulajadi dan selamat dimakan.

“Berpantanglah secara moden lebih mudah”

SET KESUBURAN BERSAMA SHAKLEE

Image
“Anda dah lama berkahwin tapi masih belum dikurniakan zuriat?? Tingkatkan peluang untuk hamil bersama SET KESUBURAN SHAKLEE. Usaha dan tawakal Inshaa Allah pasti ada hasilnya. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang sabar”

Mari kita lihat bagaimana set kesuburan Shaklee membantu merawat masalah kesuburan:

Bagaimana GLA dapat meningkatkan peluang untuk hamil?

GLA membantu masalah yang menyumbang kepada ketidakstabilan hormone seperti kitaran haid tidak teratur, keputihan, mengecilkan cyst, mengatasi masalah senggugut, merawat masalah kewanitaan.

GLA membantu menghasilkan lendir yang subur, iaitu lendir yang berwarna putih jernih, nipis dan stretchy. Lendir yang subur dan berkualiti akan memudahkan sperma untuk berenang ke arah tiub fallopio dan bersenyawa dengan sel ovum.

Lendir yang subur dan berkualiti sahaja membolehkan sperma bertahan hingga 5 hari walaupun ovulasi belum bermula. Bila telur mula dihasilkan, sperma boleh berenang ke arah telur dengan selamat tanpa banyak ca…

Ada apa dengan ESP SHAKLEE

Image
ADA APA DENGAN ESP???


 Ibu Hamil – ESP menguatkan rahim &membantu perkembangan otot bayi dalam kandungan

 Ingin Hamil – ESP pelihara & pulihara rahim, juga mengatasi masalah kitaran haid dan masalah kewanitaan lain

 Ibu Menyusu – ESP membantu mempercepatkan pengeluaran susu dan pekatkan susu.

 Ingin Kurus – ESP memberikan rasa kekenyangan yang berpanjangan.

 Ingin Sihat – ESP memelihara kesihatan secara menyeluruh

 Ingin Cantik – ESP membuat kulit jadi licin, gebu & cerah

SET KEHAMILAN TRIMESTER 1 + 2&3 BERSAMA SHAKLEE

Image
 Zat yang diperlukan ketika hamil!!!


ASID FOLIK

Asid folic dianggap sebagai makanan otak, ia diperlukan untuk pengeluaran tenaga dan pembentukan sel darah merah. Ia dapat menguatkan imuniti dengan membantu dalam pembentukan yang sesuai dan fungsi sel darah putih. Oleh kerana ia berfungsi sebagai ko enzim dalam sintesis DNA dan RNA, ia penting untuk pecahan dan penyalinan sel yang sihat. Zat ini boleh membantu dalam depresi dan kegelisahan. Asid folic sangat penting dalam kehamilan. Ia membantu mengatur pembentukan sel saraf embrio dan janin yang amat penting untuk tumbesaran yang normal. Asid folic sangat berkesan apabila digabungkan dengan vitamin B12 dan vitamin C. Pengambilan sebanyak 600 mg sehari amat digalakan untuk ibu hamil.

Asid folik menolong mencegah kecacatan tiub saraf seperti spina bifida. Spina bifida terjadi apabila pelindung yang menutupi korda spina bayi tidak menutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal.


Pada 12 minggu yang pertama dalam kehamila…

SET BERPANTANG + MENYUSU + KURUS SHAKLEE,

Dengan SET BERPANTANG + MENYUSU + KURUS SHAKLEE, anda akan merasai suatu pengalaman yang hebat:

i) Luka bersalin cepat sembuh
ii) Badan masih cergas dan bertenaga walaupun terpaksa berjaga malam 
iii) Boleh dimakan sebaik sahaja bersalin walaupun anak ada jaundice
iv) Boleh dimakan samaada bersalin secara normal atau ceasaran
v) Penurunan berat badan yang cepat
vi) Mudah dan selamat untuk dimakan
vii) Mempercepatkan pengeluaran susu, susu badan menjadi pekat dan anak cepat kenyang
viii) Rahim cepat kecut
ix) Anda dapat salurkan nutrisi yang OPTIMUM kepada simanja anda, melalui penyusuan
x) Anti stress atau elak meroyan
xi) Dapat elak masalah sembelit yang sering berlaku kepada ibu-ibu selepas bersalin

Dapatkan segera SET BERPANTANG + MENYUSU + KURUS Shaklee anda sekarang!!! Vitamin yang diformulasikan secara semulajadi dan selamat dimakan.

“Berpantanglah secara moden lebih mudah”




Hubungi saya segera ye  (^_^)


SUPERMOM FAZLINA ,

FB : www.facebook.com/messages/sihatcergasceria
Email :supermomfazlina@gma…

SET SUPPLEMENT BERPANTANG DENGAN SHAKLEE

Semasa berpantang, ada sesetengah makanan yang tidak boleh dijamah oleh ibu. Namun, makanan tersebut perlu diganti dengan makanan yang mengandungi zat yang sama supaya para ibu mendapat diet yang seimbang.

Wanita yang bergelar ibu dinasihatkan supaya mengambil makanan terutama yang mengandungi protein dan zat besi seperti daging tanpa lemak, daging lembu, ayam dan telur. Namun begitu, mengikut tradisi masyarakat melayu banyak hidangan seperti telur dan ayam yang terpaksa ibu berpantang makan. Justeru, pengambilan supplement seperti produk yang dibekalkan oleh Shaklee adalah sangat membantu ibu mendapatkan diet yang seimbang.

Semasa berpantang juga ibu memerlukan tenaga yang mencukupi kerana perlu menjaga anak 24/7 dan dalam masa yang sama ibu sedang mengalami proses penyembuhan luka selepas bersalin.

“Untuk membantu para ibu mendapatkan keperluan zat yang mencukupi, mempercepatkan penyembuhan luka dalaman dan dalam masa yang sama membekalkan sumber tenaga, SET PANTANG + TENAGA Shaklee me…

KURUS CARA SIHAT DENGAN SHAKLEE

Anda ingin kurus dan kekal sihat??? Adakah anda tahu gabungan Omega Guard, Lecithin dan Alfalfa mampu memberikan kesan pelansingan yang hebat dan selamat??? 

Mari kita lihat bagaimana GABUNGAN TERBAIK OMEGA GUARD, LECITHIN DAN ALFALFA bertindak:

Bagaimana anda boleh kurus dengan Omega Guard???

Menurut National Institutes of Health, Supplement Minyak Ikan bukan sahaja dapat mengurangkan kolestrol bagi penghidap Darah Tinggi malahan dapat memecahkan lemak bagi indinvidu yang mengalami masalah berat badan berlebihan. Omega-3 fatty acids atau polyunsaturated fatty acid dijumpai dalam minyak ikan yang mana sangat penting dalam diet harian anda kerana ianya tidak dapat dihasilkan oleh badan.

Omega 3 Fatty Acid yang terkandung dalam OMEGA GUARD SHAKLEE dapat mempengaruhi hormon yang dikenali sebagai LEPTIN iaitu hormon yang signifikan dalam mengawal SELERA MAKAN. Leptin akan menghantar isyarat kepada otak untuk mengawal selera makan sekaligus mengurangkan rasa lapar. Leptin juga meningkatkan KAD…

ESP - Hot produk Shaklee

Image
1. Apa itu Energizing Soy Protein atau  ESP? Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.
2. Mana yang lebih bagus untuk susu ibu antara ESP dengan Alfalfa?  Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein TETAPI dalam kuantiti yang sedikit berbanding ESP. Sebenarnya, kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah berbeza kepada setiap individu. Sekiranya anda ada bajet tertentu,  harga Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Paling penting, bagi menjamin keberkesanan dan susu bertambah, kekerapan penyusuan haruslah dalam tempoh setiap 3-4 jam dan tujuannya supaya payudara dapat dikosongkan.
3. Berapa harga satu canister ESP?
Harga ES…

GET CLEAN@ WATER PITCHER SHAKLEE

Image
Nak beli water filter tapi kat pasaran mahal? Paling murah pun rm8++.Takde budget ?

ADA .... Harga bawah RM500..(x sampai pun) malah berkualiti ..syarikat pengeluar memang dah established 50 tahun.so kalu nak beli spare part I.Allah sentiasa ada.

Brand apa?
GET CLEAN @WATER PITCHER SHAKLEE.

Filter air baru seminggu dah tebal betul lapisan lumut color coklat.tak leh bayangkan kalu sesiapa yang rumah x pasang filter air (penapis air).

- Dengan air tu kita masak dan kita minum.

-Kandungan klorin ngan sisa2 bahan kimia dalam air tu pun masuk skali dalam badan.Kalau filter air boleh basuh..kalu dah lepas masuk dalam badan nak tapis cane lagi.kesian perut..usus..dan buah pinggang kita.




KEISTIMEWAAN Get Clean Water Pitcher Shaklee

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ian…

SET KESUBURAN SHAKLEE

Image
“Anda dah lama berkahwin tapi masih belum dikurniakan zuriat?? Tingkatkan peluang untuk hamil bersama SET KESUBURAN SHAKLEE. Usaha dan tawakal Inshaa Allah pasti ada hasilnya. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang sabar”

Mari kita lihat bagaimana set kesuburuan Shaklee membantu merawat masalah kesuburan:

INSHA ALLAH !! ....
Bagaimana GLA dapat meningkatkan peluang untuk hamil?

✿ GLA membantu masalah yang menyumbang kepada ketidakstabilan hormone seperti kitaran haid tidak teratur, mengecilkan cyst, mengatasi masalah senggugut, merawat masalah kewanitaan.

✿ GLA membantu menghasilkan lendir yang subur, iaitu lendir yang berwarna putih jernih, nipis dan stretchy. Lendir yang subur dan berkualiti akan memudahkan sperma untuk berenang ke arah tiub fallopio dan bersenyawa dengan sel ovum.

✿ Lendir yang subur dan berkualiti sahaja membolehkan sperma bertahan hingga 5 hari walaupun ovulasi belum bermula. Bila telur mula dihasilkan, sperma boleh berenang ke arah telur dengan selamat…

KURUS CARA SIHAT DENGAN SHAKLEE - TESTIMONI

Image
bERMINAT NAK DAPATKAN SET KURUS SIHAT dengan HARGA MENGIKUT BUDGET ANDA??
Hubungi saya segera ye  (^_^)


SUPERMOM FAZLINA ,

FB : www.facebook.com/messages/sihatcergasceria
Email :supermomfazlina@gmail.com
No TEL : 019 556 0012


RAHSIA KECANTIKAN KULIT DENGAN SHAKLEE

Image
American Academy of Dermatology (AAD) telah membuat kajian tentang kegunaan VITAMIN E, VITAMIN C DAN B COMPLEX dalam bidang kecantikan kulit.

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:

✿Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
✿Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
✿Menjaga kelembapan kulit
✿Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

✿Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
✿Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
✿Mencerahkan kulit

Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:

✿Sebagai pelembap
✿Mencegah pigmentasi
✿Melambatkan tanda penuaan
✿Mengubati jerawat

Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:

✿Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
✿Mencegah penuaan
✿Menjadikan kulit lebih kenyal
✿Mencerahkan kulit
✿Menjaga kulit dari sinaran UV
✿Mengurangkan parut jerawat
✿Menjadikan wajah bersinar d…

SUPPLEMENT KANAK-KANAK

Image
Jom berikan anak2 supplement yang berkhasiat agar mereka membesar dengan sihat..cergas..cerdas dan ceria..sayang anak ibu .. (^_^)






Mealshake
--------------------
1. Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.
Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk anak-anak yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menambah berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut, organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.

*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.

*Sesuai untuk tu…

Saya dan SHAKLEE

Image
Saya kenal dengan SHAKLEE ni sebenarnya dah lama.Parent pun memang amek supplement SHAKLEE.Cuma saya yang masa tu kurang pengetahuan tentang supplement atau makanan tambahan ni.

Pada mulanya saya join SHAKLEE sebab ada permintaan dari customer-customer www.eduwonderland.com saya yang bertanyakan produk-produk ni :


ada tak jual ESPada tak jual mealshakeada tak jual alfalfa

Mula-mula saya jawab je takde sebab tapi bila dah kerap sangat yang tanya , saya mula rasa nak join la sebab sayang pulak kan nak lepaskan peluang yang ada ni.Jadinya saya pun sign up la sebagai ahli Shaklee dengan no id
888323


Masa tahun pertama dan kedua tu , saya cuma tahu saya boleh beli dengan harga ahli dan produk yang saya tahu pun cuma ESP ,MEALSHAKE ngan ALFALFA je..saya tak ambil kisah sangat pun pasal bonus ke apa ke.Buku mannual pun saya tak baca :) Masa lahir anak yang ketiga .. saya terdetik nak cuba set cadangan berpantang Shaklee iaitu VITA LEA , VITAMIN C , B COMPLEX dan ZINC.







Pengalaman saya ? ... …