Posts

Showing posts from January, 2014

Debaran closing JANUARI 2014

Image
Debaran kian terasa ,hanya ada 2 hari je lagi untuk closing.Ini GE yang terkini .. berpeluh tengok GUV ..SYABAS Team Akademi Jutawan Khadeeja iaitu team shaklee saya.Dan ada khabar-khabar lahirnya leader sulung dari AKADEMI.. insha Allah ,akan saya umumkan secara rasmi nanti :)
Seperi bulan-bulan sebelumnya ,tetap tidak sunyi dari cabaran-cabaran yang mendatang.Saya sukakan cabaran ..sebab lebih hebat cabaran ..semakin tinggi pergantungan kita dengan Illahi ..semakin kuat dan erat ikatan ukhuwwah sesama kami. 
Sebenarnya , saya juga dalam usaha mengejar CAR BONUS ni dan  bulan ni stage ke 3 ..bulan depan Insha Allah stage ke 4 ..stage yang menentukan samada saya layak untuk Car Fleet atau tidak.
Kenapa saya nak sangat CAR BONUS ni?
Car bonus ni adalah antara 'yard stick' atau penanda aras kukuhnya group kita.Selain dari tu , saya ingin sangat  mempunyai kenderaan yang lebih luas dan selesa untuk anak-anak apatah lagi bila nak balik kampung ke Perak yang memakan masa 3 jam tu.…

Home made Finger paint

Image
Alhamdulillah ..dah jumpa cara nak buat 'home made finger paint' .. murah..selamat dan yang paling penting HALAL (^_^)Lepas ni nak cari 'kertas mahjong' putih yang besar tu.Aktiviti menarik untuk anak-anak kat rumah (^_^)
WAHMFazlina SamsuddinSahabat Shaklee anda 0195560012
Posted via Blogaway

Bercuti ke Penang

Image
Unplanned nye cuti...tetiba mr hubby ajak g holiday in Penang.Katanya kesian kat ummi dan anak2. Bertolak petang Jumaat .. sampai dalam nak dekat pukul 11 malam gak.Misi mencari hotel..alhamdulillah ada kosong.Kami bermalam di Hotel B suite...So far ok la cuma mcam a bit pricey..Rm200 per nite..bfast excluded. Lepas check in ..kami g dinner kat restoran siam..agak susah nak caei restaurant melayu kat sini..
.kalau ada pun restoran mamak.. Lepas dinner balik hotel..Fawwaz kata 'rumah tinggi'..(^_^) Susah betul nak tido...so sempat siapkan 1 set 3D puzzle yang dibeli siang tadi..



Posted via Blogaway

SALAM MAULIDURRASUL

Image
Aktiviti sempena hari istimewa hari ni di rumah ..

Gema berselawat ke atas Rasulullah saw bersama anak2
- selepas solat berjemaah
- sebelum n selepas makan
- sambil melukis 
......

Jom suburkan rasa cinta terhadap Rasulullah saw dalam diri anak2 kita (^_^)


ALHAMDULILLAH .. hari ni juga dapat message kat FACEBOOK daripada customer regular saya ( dah setahun lebih beliau menjadi customer) mengenai pengalaman beliau mengambil SET VITAMIN MENGANDUNG

Berikut adalah testimoni beliau :




BERMINAT NAK DAPATKAN SET SUPPLEMENT UNTUK IBU HAMIL ?HUBUNGI SAYA SEGERA YE :)

KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)
♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873
♥Email : supermomfazlina@gmail.com

ADA APA DENGAN SAYUR KANGKUNG ?

Image
Ha sudah .. bukak facebook je penuh newsfeed dengan status cerita pasal kangkung ..gambar kangkung ..sana sini ajak makan kangkung ..udah macam kempen makan kangkung .. apa kes ni ?
Google nye google ..oo patutla .. ada isu rupanya di sebalik kangkung ni ..ngeee Kangkung adalah sejenis sayur yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia.

Khasiat kangkung
============

*Membantu melawaskan pembuangan air besar

*Membantu mengatasi masalah sukar tidur atau insomnia kerana ia mempunyai kuasa sedatif iaitu sebagai agen penenang semulajadi.

*Membantu mengatasi lemah badan dan keputihan.

*Membantu meredakan pembengkakan, terseliuh, bisul dan jangkitan kulit.

*Membantu melancarkan haid dan merawat hidung berdarah.

*Membantu meredakan sakit kepala, sakit gigi dan mengatasi masalah kelemumur serta melembutkan rambut.

*Kangkung juga mempunyai kuasa diuretik iaitu membantu melancarkan dan melawas kencing.

*Kebaikkan mineral dan manfaat semulajadinya ini juga membuatkan kangkung mempunyai pelbagai khasiat lain sep…

Oooo la la patutla ..

Image
Sebelum ni ,rasa tertanya-tanya ..apa ke bestnya Ginger Peppermint nih.Masa awal2 dulu beli 2 botol sesaja je nak buat stok ( org kata buat-buat ada..kut tetibe ada yg nak beli ) Alhamdulillah..dua2 botol habis dan sentiasa restock..skanh "terpaksa" simpan 10 botol untuk stok. Eh ni x leh jadi ni..nak try la... Bila makan 1 tablet .. mashaAllah..patutla selalu sold out.. Peppermint Ginger Plus dari Shaklee mempunyai kelebihan dan kebaikan yang banyak setanding dengan vitamin-vitamin Shaklee yang lain. Kebaikan dan kelebihan yang ada pada produk ini menyebabkan ia menjadi pilihan ramai pengguna yang mempunyai masalah berikut:Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sicknessMereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/daratMereka yang sering mengalamimasalah gastrik dan anginMereka yang sering mengalamikembung perutMereka yang sering mengalamimasalah pencernaan.Peppermint Ginger diperbuat dari bahansemulajadi dan bukan bahan sintetik . Ia telah…

ALHAMDULILLAH .. FEEDBACK POSITIVE

Image
Hafiz ni kawan sekolah saya masa sekolah rendah dulu .Baru-baru ni dia ada beli VIVIX dengan saya sebagai ikhtiar nak berhenti merokok,Katanya ,dia seorang perokok tegar dan ingin meninggalkan tabiat tu since dia bakal mendirikan rumah tangga tahun ni.Semoga dia berjaya dan Allah izinkan cita-cita murnia beliau.
Oh ye ,ingin saya kongsikan bersama anda testimoni beliau setelah mengambil VIVIX




Berminat nak dapatkan VIVIX si sirap ajaib ni ?

HARGA RUNCIT RM475 
Mengapa BAYAR LEBIH ? JOM JOIN AHLI  UNTUK DAPATKAN 20% hingga 30% DISKAUN dan nikmati pelbagai tawaran yang istimewa.



PROMOSI JANUARI 2014 : ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

Image
Aha setelah berteka-teki sesama sendiri promosi apa bulan ni ..akhirnya pagi tadi dapat mssg PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1 .. Beli 1 pun dapat harga super special ..



Apa khasiatnya ALFALFA COMPLEX SHAKLEE ni ?


Apa PERBEZAAN ALFALFA SHAKLEE dengan yang ada di pasaran ?


Siapa yang tidak boleh ambil alfalfa?
Pesakit SLE (systemic lupus erythematosus)
Mereka yang mengambil ubat untuk menurunkan kadar gula seperti pesakit diabetes yang mengambil insulinMereka yang mempunyai penyakit yang berkaitan dengan imuniti Alfalfa hendaklah diambil berasingan dengan vitamin2 seperti vitamin E, zat besi, potassium kerana ia boleh mengurangkan keberkesanan badan menyerap zat terbabit. Alfalfa juga boleh menjadi petunjuk jika anda mengalami masalah buah pinggang.

Alfalfa, walaupun dikenali sebagai tumbuhan 1000 guna yang berkesan digunakan untuk merawat elergi, namun ada juga individu yang elergi terhadap alfalfa. Biasanya mereka yang elergi alfalfa juga mengalami elergi terhadap kumpulan tumbuhan yang sama iait…

ALHAMDULILLAH ..closing yang penuh bergaya (^_6)

Image
Hari yang penuh nikmat dan barokah ..

Alhamdulillah ..selesai sudah closing untuk team AKADEMI JUTAWAN KHADEEJA untuk bulan Disember dan merupakan penutup bagi tahun 2013 ni.Dah boleh tarik nafas lega  .. lepas ni nak buat projection untuk plan 2014 pula.. semoga urusan saya dipermudahkan Allah...

Hari ni rasanya dalam sejarah sebab tak putus-putus MR posmen n van kourier datang rumah ..mula2 POSLAJU ..pastu CITY LINK ( hantar stok SHAKLEE yang baru order 2 hari lepas ) ..


Alhamdulillah ,tetamu datang bersilih ganti juga hari ni .. dua family yang merupakan team members shaklee datang COD barang hari ni.

Paling best sebab dapat surat ni ..recognition from SHAKLEE atas kejayaan mencapai rank pertama iaitu SUPERVISOR.Alhamdulillah , bulan ke 4 pembabitan saya dalam Shaklee secara konsisten dan serius ..saya berjaya naik rank pertama ni.Ohooo ada lagi 6 rank nak di daki ..

Terima kasih Allah ..terima kasih en suami yang banyak beri sokongan .. terima kasih bonda dan ayahnda yang sering m…