Posts

Showing posts from February, 2014

SHARING : CHEF slebriti SABRI HASSAN

Image
Kalau anda biasa ikuti rancangan TV SPICES ROUTE , pasti anda familiar dengan nama CHEF SABRI HASSAN .Beliau adalah pengguna tegar supplement SHAKLEE 10 tahun.




KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)
♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873
♥Email : supermomfazlina@gmail.com
Setakat ni dulu dari saya .. Nantikan entri yang akan datang...

RANCANG SIKAP ANAK TATKALA DIA BUAT SILAP

Image
Banyak Karenah

“Ya Allah!!!!” bertempik seorang bapa tatkala melihat anak kecilnya mematahkan bingkai kaca mata. Baru dibeli semalam. Mahal pula tu.

Terkejut begini suatu reaksi spontan bagi mana-mana ibubapa apabila berhadapan dengan kesalahan si kecil.

Pelbagai keletah tidak terjangka.
Menyorok telefon bimbit di dalam peti ais.
Meneraburkan duit dan dokumen dari dalam dompet.
Menyelerakkan buku daripada almari.
Meleraikan bunga hiasan.
Mencabut huruf-huruf di keyboard satu demi satu.
Mengoyak. Menterbalik. Mencurah. Menumpah. Menyepah. 1001 karenah.


Betulkan Sudut Pandang

“Kenapa dengan anak aku ni?” keluh hati ibubapa.

Mungkin kita terlupa…

Dia ‘anak kecil’! Memanglah anak kecil begini. Kalau tidak, apa bezanya dunia ‘anak kecil’ dengan dunia ‘anak besar’?

Anak kecil kita baru setahun jagung mengenal dunia. Bermula daripada tidak tahu apa-apa kepada belajar sedikit demi sedikit.

Adilkah kita mengharapkan anak kecil kita yang berusia 3 tahun berdisiplin seperti anak berusia 13 tahun…

Rita Rudaini makan Shaklee?

Image
Hari ni saya share dengan anda restimoni dari seorang artis Rita Rudaini yang mengambil supplement Shaklee.
KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)
♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873
♥Email : supermomfazlina@gmail.com
Setakat ni dulu dari saya .. Nantikan entri yang akan datang...

Motivation Rally Sunway Carnival Mall

Image
Alhamdulillah diberi keizinan untuk kami menghadiri Motivation n recognition rally d Sunway Carnival Mall.

Vivix dan denggi?

Image
Alhamdulillah.. ayah sahabat saya telah sembuh dari denggi.Masih teringat time dia datang rumah nangis kerisauan sebab platlet ayah dia drop sangat rendah.Saya cadangkan ambil Vivix ,performance drink dan Nutriferon sebagai ikhtiar

Berminat nak dapatkan VIVIX si sirap ajaib ni ?

HARGA RUNCIT RM475 
Mengapa BAYAR LEBIH ? JOM JOIN AHLI  UNTUK DAPATKAN 20% hingga 30% DISKAUN dan nikmati pelbagai tawaran yang istimewa.






HARAPAN MENGGUNUNG TINGGI

Image
Bulan Februari ini saya mengharapkan sesuatu dari SHAKLEE  .. 3 stage dah pun berjaya saya tembus dengan bantuan Allah ,rakan2 yang mendoakan dan juga usaha diri dan team group.Semoga stage akhir ni pun berjaya ditembusi .. 8000 GUV lagi nak complete misi CAR BONUS !!

Anak-anak ummi , inshaAllah umi akan usaha dapatkan kenderaan yang selesa bila kita balik rumah atok dan travel sana sini.Hati ummi cukup tersentuh bila tengok anak-anak terbengkok-bengkok kat sit belakang .. PEY 5962 telah banyak berjasa tetapi kami perlu gantikan tempatmu yang semakin uzur ... kenangan kereta rosak di highway tatkala malam gelap gelita tanpa sebarang lampu jalan sangat2 menguatkan semangat ummi dengan MISI CAR BONUS.Pemilik cinta ku selepas Allah dan Rasul saw .. abi ..inshaAllah as your wish ..ummi akan cuba capai impian abi untuk miliki WISH ni ..


YA ALLAH .. PERKENANKANLAH DOA HAMBA MU .. amiiin




Kisah pemuda-pemudi pada jalan Illahi, sedang kita sedang melalui jalan yang bagaimana ?

Image
MUJAHID & MUJAHIDAH yang patut dicontohi. 

Masing-masing telah pergi menghadap Ilahi dalam usia 20 tahun pada tahun 2013. Luangkan sedikit masa untuk menghayati kisah mereka berdua. Semoga ia bermanfaat untuk kita bersama.

~Ahmad Ammar Bin Ahmad Azam~

Beliau digelar oleh sahabat-sahabatnya sebagai “Syahid yang tertangguh”. Ahmad Ammar Ahmad Azam telah pergi menemui Tuhannya pada usia 20 tahun di dalam kemalangan jalan raya 2 Nov 2013 di Istanbul, Turki.

Beliau memilih bidang sejarah di Universiti Marmara dengan mendapat biasiswa Kerajaan Turki. Semangatnya untuk mendalami sejarah Uthmaniyyah dan melihat Kerajaan Islam kembali tertegak selari dengan cita-cita ayahanda dan bondanya.

Sememangnya beliau dilahirkan di dalam keluarga yang mementingkan ilmu, ibadah, dakwah dan pengorbanan. Ayahandanya Tuan Haji Ahmad Azam Abdul Rahman, mantan Presiden Abim sudah tidak asing lagi bagi para pendakwah dan gerakan Islam di Malaysia. Ahmad Ammar satu-satunya anak lelaki kepada pasangan Tn. Hj Ahma…

TERTIPU DAN DI TIPU ?

Image
Dah lama juga rasanya suami bawak balik balm ni , bila tengok gambar orang kat botol tu rasa macam pelik je.Tak berani nak pakai sebab kat botol balm ni takde pun no siri KKM dan ingredient.Tup tup tap kat FACEBOOK sedang panas isu PENGETUA PUSAT TAHFIZ MENIPU .. 
Bila tengok anak-anak yang menjual balm merayu-rayu kat pintu bank ,kat restoran tu ..sungguh sangat menyentuh hati saya.Terdetik di hati , bila masa mereka menghafaz ..belajar ..dan berehat sebab kelihatanya hari tak cuti pun mereka ada di situ seawal pagi ???
SIAPA DIA PENGETUA PUSAT TAHFIZ AMAL TU ? -----------------------------------------------------------
Kongsi ramai ramai untuk peringatan masyarakat !!! sebarkan pembohongan TAHFIZ AMAL yang suka perguna anak yatim minta derma di bank dan station minyak .....dia ni buat mungkar !!! dulu AL MANSUR lambang bumi dan keris , di Kedah sekarang dia guna nama RAJA SAKTI pusatnya di sik dan kulim sekarang.- GILA NAK JADI RAJA SAKTI TAPI PENIPU BESAR DAN PERGUNA ANAK YATIM TAHF…

Bukan sekadar menjana income tetapi ia suatu kepuasan

Image
Woooha apa tu? Krik krik krik ...
Tajuk bukan main lagi ye ..sebenarnya saya sangat gembira hari ni ..order untuk set Nutriwhite  menderu-deru hari ni.Makin membuatkan saya lebih bersemangat untuk membantu anda untuk dapatkan pencuci muka yang BEBAS dari bahan kimia dan halal. Ingin saya kongsikan testimoni dari customer Nutriwhite Shaklee saya.Beliau menggunakan deep ckeansing facial foam dan Overnite cream.
KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)
♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873
♥Email : supermomfazlina@gmail.com
Setakat ni dulu dari saya .. Nantikan entri yang akan datang...

HOME SCHOOL IDEA

Image
Menarik kan cara ni , kreatif dan ohsem !! saya jumpa ni masa tengah google SUPPLEMENT UNTUK KANAK-KANAK tadi dan tetiba jumpa gambar  ni tapi malangnya tak ingat pula sumbernya.Semoga yang sudi berkongsi ni diberi pahala yang berpanjangan.Insha Allah ,saya akan apply ni dalam sesi pembelajaran wonderkids saya.
Oh ye , anak-anak perlukan nutrisi tambahan untuk menyokong tumbesaran tubuh dan minda sejajar dengan gaya hidup mereka.Tak dinafikan ramai anak-anak yang agak memilih 'picky eater' dalam bab makanan ( anak saya la tu) .. untuk pastikan mereka kekal cergas , sihat dan ceria .. laburkan sedikit wang kita untuk kesihatan mereka dan jangan lupa doakan kesejahteraaan mereka ye .. 



Jangan lupa doa kita sebaga ibu adalah mustajab.Kesihatan emosi mereka juga perlu di ambil berat kerana emosi juga memainkan peranan yang sangat besar dalam didikan anak-anak.Anak-anak yang dididik dengan penuh kasih sayang inshaAllah akan membesar sebagai insan yang indah akhlak dan cemerlang .S…

TIPS BISNES : TIPU OTAK ?

Artikel ni saya kongsikan bersama anda ..dipetik dari FB Anis Moist Chocolate
[ APA YANG KITA CAKAPKAN ADALAH DOA? ]

Tipu Otak 

Ramai orang yang masih tak perasan lagi, sebenarnya...apa yang dicakapkan adalah satu doa..Kadang-kadang diorang ni tahu dan dah faham..ye lah dah pegi belajar sana sini pasal ni..Tapi disebabkan dah terbiasa hidup 55 tahun baru tahu pasal ni...ambik masa lah sikit kan...takpa takpa, fahaaammmm....

Lagi la jenis yang suka bercakap..pot pet pot pet pot pet..Sambil bercerita, dia tak sedar yang dia sedang mensabotaj dirinya sendiri..Dan dia juga tak sedar apa yang dikeluarkan dari mulutnya adalah DOA!..

Dulu kami pun tak faham jugak...Sering bercakap yang mensabotaj diri..Bila orang tanya pasal bisnes, selalu cakap...boleh laa..bisnes kecik-kecik je...Masa tu memang jadi "boleh laa" saja...dan tak besar-besar..Bukan apa, sebab kita dah terbiasa dalam budaya orang melayu, dan hidup di persekitaran orang melayu, kita tak diajar bercakap besar..kan?..Kita dia…

Master Celebration MASTER FARIHAH ABU KASSIM

Image
Walaupun agak sedih sebab tak dapat nak attend this special event .. saya sangat bangga dengan beliau .. here is she ..my nanny Shaklee ..Kak Farihah bin Abu Kassim yang dah pun bergelar MASTER.Harapan saya semoga saya dapat ikut jejak langkah beliau menjadi MASTER pada tahun 2015 ..AMIIINNN




KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)
♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873
♥Email : supermomfazlina@gmail.com
Setakat ni dulu dari saya .. Nantikan entri yang akan datang...

Hadiah buat insan istimewa

Image

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) BEST !!

Image
Protein Bukan GMO Lengkap Dengan Semua Asid Amino Utama

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP Shaklee menyediakan 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP Shaklee adalah rendah lemak dan bebas laktosa serta bebas kolesterol. ESP Shaklee:Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.Mengandungi protein soya yang sangat membantu mengurangkan kolesterol.Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soy…