Thursday, 6 February 2014

BEZA KOLAGEN DAN VITAMIN C

   


--> Kolagen adalah struktur protein yang penting untuk pertumbuhan kulit, tulang, tendon, ligamen, pembuluh darah, usus dan juga kornea mata. Kolagen terbentuk secara semulajadi di dalam tubuh badan manusia namun begitu ia semakin berkurangan disebabkan oleh proses penuaan dan penyakit tertentu.

                                                          
                                             
---> Vitamin C pula adalah sejenis vitamin yang sangat penting kerana ia memainkan peranan dalam proses sintesis (pembentukan) kolagen dalam tubuh manusia. Vitamin C menghapuskan radikal bebasyang menyebabkan kemusnahan kolagen.

Sumber Kolagen dan Vitamin C yang paling baik adalah secara semulajadi melalui pemakanan seimbang yang merangkumi hidangan yang mengandungi ikan, daging dan buah-buahan. Namun, zaman sekarang banyak sumber semulajadi itu dah termusnah vitamin nya dek kerana pencemaran, masakan, atau telah diubahsuai genetik nya.

Vitamin C Sustained Released dan Collagen Powder dari Shaklee memang yang terbaik kerana ia nya 100% Semulajadi, Berkesan dan Selamat. Harga nya yang murah serta tahan berbulan-bulan (Vitamin C) memang tidak mampu untuk di tolak oleh mana-mana individu yang mementingkan KECANTIKAN & KESIHATAN.Setakat ni dulu dari saya .. Nantikan entri yang akan datang...
KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)

♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873
♥Email : supermomfazlina@gmail.com

No comments:

Post a Comment

TIPS RANGSANG OTAK BABY JADI CERDAS IQ TINGGI

LAKUKAN RANGSANGAN SENSORI 1. Rangsang pendengaran. Buka bacaan al Quran (paling bagus dibaca oleh ibu atau bapa). Sesekali dengar dodoikan ...