Posts

Showing posts from June, 2014

Alhamdulillah ..Jun yang cemerlang

Image
Alhamdulillah..segala puji dan syukur kepada Allah4 hari menjelang closing .. Dua dari anak buah ASC saya memberitahu bahawa mereka cuba untuk fight untuk rank Supervisor bulan ni.Perasaan saya ketika itu bercampur baur ..kecut perut .. Doa berterusan disusuli sokat hajat mohon Allah permudahkan laluan mereka.Dan akhirnya menjelang pukul 11 malam...team kami closing dengan 2 new supervisor dan seorang effective Supervisor.Walaupun agak sedikit sedih kerana salah seorang dari supervisor ASC terpaksa rehat sebentar ..saya doakan agar Supervisor Intan Shahirah akan kembali semula ke arena.Trivia Jun 2014>> NC 2014
>> Handphone masuk baldi semasa lagi 4 hari menjelang closing ..no whatsapping until closing day
>> Baby Fayyad warded Semoga team ASC akan terus konsistant kekalkan kecemerlangan setiap bulan .Bersedia untuk gempur bulan Julai pulaPercaya sebelum berjaya
Posted via Blogaway

Ramadhan Karim !

Image
Assalamualaikum wb , alhamdulillah ..kita bakal berpuasa pada Ahad iaitu hari esok.Bagaimana persiapan untuk berpuasa ..dah rancang menu sahur nak makan apa ?
Antara tips menu sahur yang saya syorkan ialah hidangan yang ada serat dan mengandungi protein agar kita akan rasa kenyang di siang hari dan bertenaga.Pengambilan makanan jenis bersup juga sangat di galakkan untuk memastikan badan kita mengandungi air yang secukupnya agar kekal bertenaga.Tambah plak skang ni fenomena El Nino kan ,wajib ambil cecair yang mencukupi.
Tak suka makan nasi ketika bersahur? ahaks ..saya la tu orang nya .. biasanya untuk sahur saya amalkan minuman kesihatan ESP SHAKLEE yang mengandungi protein di bancuh bersama minuman PERFORMANCE DRINK SHAKLEE ..  dan paling utama .. buah kurma 5 biji  untuk ibu yang menyusukan baby seperti saya ..ALHAMDULILLAH ... rasa cergas dan bertenaga dan kurang dahaga ..sampai lepas Asar pun  masih lagi rasa cergas .. cuba lah kalau tak percaya :)
Di kesempatan ini , saya ingin…

Iklan Mealshake

risau anak

NATIONAL CONFERENCE 2014 - SUNWAY

Image
Hehe .. alhamdulillah ..baru berkesempatan nak update blog tercinta saya ni dengan event NATIONAL CONFERENCE 2014 yang kami g hari tu.Alhamdulillah .. NC 2014 ni rezeki saya dapat 2 awards .. 

1.CAR BONUS ACHIEVER 2.BUSINESS GROWTH
Ini pengalaman pertama saya g NC ni , almaklumla baru buat bisnes Shaklee  ni Jun tahun lepas ..kiranye dah nak ujung-ujung cycle.Tapi takpe la , better late than never kan ..hihi Terima kasih banyak-banyak kat Encik suami yang sangat sangat sporting tolong jaga anak sepanjang NC berlangsung.Lagipun kat level atas ,Shaklee ada sediakan room untuk aktiviti kanak-kanak.Macam macam aktiviti untuk mereka .. aktiviti coloring .. ada clown .. eh macam macam la ..pastu kat situ ada skrin boleh tengok event yang berlaku dalam hall.
Moment paling best dapat jumpa gang gang se group.Tahun ni untuk AKADEMI SIHAT CERIA ,saya seorang je.Harapan saya NC tahun depan dapat naik stage dengan anak-anak SHAKLEE saya.
Oh ye , best sangat dapat LUNCHEON treat dari MASTER IFFAH & …

Day 1 : Mungkinkah Allah hantar sesuatu untuk ku?

Image
Morning check .. setiap report Fayyad positive ..alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..nikmat besar buat seorang ibu bila melihat anak sihat.Terima kasih buat barisan Doktor yang sangat berdedikasi .. penyayang dan ikhlas dalam menjalankan amanah.Satu sudut ..terdengar tangisan kecil seorang ibu yang ku kira mungkin sekitar 40an umurnya.Anaknya di uji dengan demam panas dan terkini result darah putih melebihi darah merah.Dalam perbualan telefon .. terdengar keluhan jiwa....anak anak dah nak sekolah..xde siapa nk uruskan...suami pula demam...terpaksa ambil cuti lama sikit...Allah ..ini baru kisah seorang ibu ..ada 3 lagi ibu di sini..Mungkinkah Allah ingin aku belajar sesuatu? Wad Melor 5D

Semoga cepat sembuh baby Fayyad

Image
Hari ni check in di HSBA .. baby Fayyad mengalami muntah2. Masuk hari ni dah hari ke lima Fayyad kene muntah2 ni tapi x demam dan xde cirit birit.Kesian baby ummi ni .. makan n minum apa pun keluar.Tapi still super active ..habis 1 wad ni dia tawaf ..ummi pulak yang letih...hehe ..Harap2 esok dapat balik sebab tengok jiran2 kat bilik ni kbanyakan nya demam panas..Ya Allah..lindungi lah anaknda dari penyakit penyakit yang tidak di ingini.

Supplement untuk berpuasa

Image
Inilah mighty 3 gem kegemaran saya. Gabungan Meal shakes, ESP dan Performance Drink.

»» Sering LETIH, LESU dan TIDAK BERTENAGA ketika PUASA?
»» Risau TIDAK BERMAYA ketika PUASA kerana anda MENGANDUNG atau MENYUSUKAN ANAK?
Jom dapatkan SET ini sebagai persediaan ketika PUASA nanti!
Jom kita tengok fungsi-fungsi SET PUASA ini…gandingan produk TERLARIS di bulan PUASA!!!

✿ ESP ✿ – Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. Malah, sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Tidakkah anda mahu tampil jelita di pagi AidilFitri nanti?

✿ Performance Drink ✿ – Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Setelah berbuka pula, Performance Drink bantu anda untuk menambah …

VITAMIN UNTUK KULIT CANTIK & SIHAT

Image
Ramai antara kita yang guna bermacam-macam skincare product tempek kat muka.Tahukah anda dengan pengambilan supplement juga dapat membantu kita dapatkan kulit wajah yang sihat dan berseri ? Jemput tonton Vlog Supermom Hadhatina ni ye :)


HARGA VITAMIN E  -                                                    RM149.00 VITAMIN B COMPLEX -                                RM53.70 VITAMIN C -                                                     RM92.50 GLA COMPLEX -                                             RM91.20
Vitamin E tu dalam 1 botol ada 120 biji  ..untuk  4 bulan Vitamin B Complex pula dalam tu pun ada 120 biji ..juga untuk 4 bulan Vitamin C pula ada 180 biji ... untuk 6 bulan GLA Complex je ada 90 biji softgel ..untuk sebulan makan
Perlu amik semua ni ke ?? Eh tak perlu , bergantung pada keadaan kulit ,kesihatan dan budget anda. Hubungi saya untuk maklumat lanjut ya .. :)
Mengapa BAYAR LEBIH ? JOM JOIN AHLI  UNTUK DAPATKAN 20% hingga 30% DISKAUN dan nikmati pelbagai tawaran yang istimewa.






KIOSK S…

VITAMIN E COMPLEX yang OHSEM !

Image
Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Berdasarkan kajian,vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit. Ianya larut lemak yang disimpan di dalam organ tubuh seperti hati, jantung, kelenjar pituitari, testis, uterus, darah dan otot. Namun, yang menariknya vitamin E ini ialah, 60-70% darinya akan disingkirkan dari tubuh setiap hari (tidak semua disimpan dalam badan) dan ia tidak menjadi toksik seperti vitamin A
Vitamin E dikira dalam unit IU (international units) yakni 1 IU bersamaan 1mg. Vitamin E terdiri dari 8 komponen dalam 2 kelas utama : tocopherols dan tocotrinols yang terdiri dari komponen2, alpha, beta, gamma dan delta. Vitamin E yang lengkap sepatutnya mengandungi kesemua 8 komponen tersebut. Alpha tocopherols adalah komponen yang paling aktif, malah IU dikira berdasarla alpha-tocopherols.  
Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati…

Acacia Gum = Al-Manna ada dalam MEALSHAKE ?

Image
Pernah dengar MANNA Was Salwa?

Sejenis tumbuhan yang diturunkan untuk memberi rasa kenyang. 

Al-Manna ada di dalam Meal Shakes, sumber prebiotik(makanan probiotik iaitu bakteria baik) semulajadi menjadikan usus SIHAT.

*Makin kagum dengan Shaklee. Lepas kaji satu-satu TERBONGKAR.






Beginilah cara Acacia Gum (gum arabic, juga dikenali sebagai al-Manna) dihasilkan. Acacia gum adalah sejenis dietary fiber, yang juga memberi kesan prebiotik dan sangat bermanfaat untuk kesihatan kita.

Acacia gum terdapat dalam Meal Shakes, jadi kalau anak-anak (BUKAN BAYI!) yang mengalami sembelit, boleh cuba ambil Meal Shakes. Dewasa pun boleh









KIOSK SHAKLEE ONLINE ANDA (^_^)
♥FAZLINA SAMSUDDIN
♥0195560012
♥Acc MAYBANK :1590 1281 3873 ♥Email : supermomfazlina@gmail.com

Setakat ni dulu dari saya .. Nantikan entri yang akan datang...