Posts

Showing posts from July, 2014

Peugot putih & stereng lock

Image
Saya pasti isu ni dah pun diketahui umum
Sehingga ke akar umbi dia aib kanSudah-sudahlah ..
Berhenti mencaci..
Berhenti menghina ..
Jangan di panjang-panjangkan
Jika kita jaga aib orang
InshaAllah ..Allah akan jaga aib kitaWallahu°alam
Posted via Blogaway
Posted via Blogaway

[Exclusive] Al-Qassam Nasyeed Video by Hijjaz

Nak berhenti merokok lain plak jadi nya

Image
Time sahur tadi , saja la tanya hubby pasal kawan dia yang beli VIVIX dengan kami bulan lepas.Yelah kan,nak tau gak kesan nya ..ok ke .. ada effect apa-apa ke ..

Hubby ;Ummi nak tau apa dah jadi ?
Me : angguk-angguk sambil memboolatkan mata tanda nak tahu sangat

Hubby citer  , anak-anak murid semua tanya kenapa kawan dia tu nampak muda .. cikgu-cikgu pun pakat tanya awat nampak lain , awet muda - jawab en suami.

' Dah tu , abi sendiri tengok dia memang nampak muda ke ?' - saya plak bertanya dengan nada sungguh-sungguh nak tau

'Aah la ummi , nampak lain muka dia .... berseri-seri  .. isk nampak lain la kulit dia  .. cuma bab rokok tu dia belum boleh berhenti terus ,tapi dalam sehari tu dah kurang la tak macam dulu ..kalau dulu sehari tu berpuluh batang ..skang sehari tu dalam 2-3 batang ... -cerita en hubby saya pula

Nanti saya cuba usaha dapatkan gambar kawan sekolah  hubby saya untuk di tepek kat sini ye.Sebenarnya , Cikgu tu amik VIVIX sebab nak berhenti merokok .. tapi lain p…

Best ke buat bisnes SHAKLEE ni ?

Image
Terharu dengar luahan anak Shaklee saya yang baru tak sampai 3 bulan ..bonus Shaklee dah cecah hampir RM2k sebulan.

"Raya kali ni x pening kpala dah mcm sebelum ni .. Tq lin sbb x jemu2 guide Faie (bukan nama sebenar)

Alhamdulillah .. Memang ini matlamat sy , bantu orang sihat ,bantu orang jana income .. 

Bisnes sebelum ni,saya hanya mampu bagi komisyen atas jualan kat agen dropship cuma 3% hingga 5% je.

Tapi dengan bisnes Shaklee ..bukan setakat komisyen dari 5% sehingga 21% je ..dapat untung runcit lagi 20% hingga 30% ..dan banyak lagi peluang untuk bina empayar perniagaan anda tanpa perlu melibatkan modal yang besar.

Duduk diam je duit masuk???
Oho ..dalam bisnes Shaklee takde istilah duduk diam je duit masuk TAPI bekerja kat rumah je duit masuk


+ Tak perlu rushing rushing nak siap2 g office
+ Tak yah stress cari parking
+ Duit petrol jimat sebab x perlu keluar ,order customer ..Shaklee yang post kan
+ Duit makan save sebab leh masak kat rumah
+ Time freedom
+ Cukup masa duit masuk leh b…

Wow !! Rahsia CEO Shaklee Corporation

Image
Sangat teruja bila baca blog Master Sheriza a.k.a Kak Chery.Master Chery ni pangkat moyang Shaklee saya.

Ok berbalik pada tajuk besar di atas ..antara Rahsia CEO Shaklee Corporation ialah


kena senyum 24jam..senyum yang ikhlas dari hati... (dalam apa jua situasi dan perasaan hati...penat ke,sakit ke, hati banjir ker)pandang dari sudut positif apa jua sekali yang jadi dalam hidupterima idea2 dari orang lain..tak rendahkan pandangan orang lain...tak borak gosip2 murahan...lebih sukakan idea2 untuk membangun..Jarang dia cakap pasal diri sendiri.Most of the time dia cerita tentang orang lain (keluarga besar Shaklee)Jaga kesihatan..sayangi diri sendiri  (makan vitamin,exercise) Sayang keluargaAda visi,dream big,jangka masa panjangCredit to Kak Chery , u ols boleh baca lebih lanjut di sini http://www.mamafaiz.com/2014/07/3-hari-korek-rahsia-ceo-shaklee.html?fb_action_ids=10203914057108811&fb_action_types=og.likes


Tips mop lantai yang berkesan ???

Image
Siapa kat sini suka mop lantai ??

Krik..krik.. Mop lantai adalah antara kerja rumah yang paling saya suka.Apatah lagi ada anak-anak kecik ni kan , ada je makanan ke minuman tumpah ke ..saya plak jenis tak leh rasa melekit pijak lantai ni ..rasanya dalam sehari sejam sekalimada la mop lantai..kalau tak larat pun ..mop bahagian yang affected je.

Oh ye, saya ada beberapa tips yang ingin saya kongsikan bersama anda tentang bagaimana nak dapatkan hasil mop yang berkesan.

Pertama sekali ,sapu dulu lantai ... Kalu ada rambut,Koyak koyak surat khabar dan letak kat kawasan yang ada rambut tu..sapu sekali..nanti rambut tu akan melekat kat newspaper tu.

Dah bersih , guna air panas..campur sedikit air sejuk .. tuang cuka ..celup mop ..ada lagi satu petua..guna dettol dan air panas.. Kalau takde ... Guna pencuci lantai yang sedia ada tapi jangan letak banyak tau..skit je unless memang u ols nak mop berkali kali.

Masa nak mop tu,pastikan rambut mop tu kembangkan..dan mulakan dengan kawasan bilik  …

Hatiku di Gaza

Image
UNIC - Qunut Nazilah [OFFICIAL VIDEO]: http://youtu.be/QdXfM7WmH28Qunut Nazilah

Kenapa mesti waktu ini?
Di saat umat Islam sedang berpuasa

Jutaan terima kasih buat brother Hamzah Deirawi ..sahabat maya saya yang tak pernah culas melaporkan berita keadaan disana.Walaupun tiap kali ingin buka message yang beliau hantar,tiap kali itu tangan menggigil..tak kuat untuk membaca keadaan di sana.
Tragedi pertama
Seorang remaja lelaki yang berusia 15 tahun diculik oleh tentera Zionis laknatullah dan kemudianya diseksa.Ketika itu beliau sedang dalam perjalanan ke masjid untuk menunaikan solat Subuh?
Kegilaan apakah ini puak zionis ???
Tragedi kedua
Seorang ayah yang dalam perjalanan untuk beli barang makanan buat keluarga dilanggar oleh truck puak zionis laknatullah
Kegilaan apakah ini wahai iblis yang bertopengkan manusia?
Seluruh dunia meluat dan mengutuk kamu ..Nantikan saja tentera-tentera Muhammad saw dan tentera-tentera Allah datang menghantar kalian semua terus ke neraka jahim!!
Israel t…

Cinch Energy Tea Mix Shaklee memang power !

Image
Ini cerita semalam , sebelum ke masjid untuk solat terawih , mr hubby minta saya buatkan secawan CINCH ENERGY TEA MIX .Teh ni favourite drink suami saya ,kata beliau minum ni tak ngantuk ,boleh fokus ..yelah mana tidaknya ..dalam Cinch Energy Tea Mix tu mengandungi teh hijau,teh putih dan teh merah yang mampu boost 4 x kadar metabolism tubuh badan kita ..memang sangat sesuai untuk mereka yang nak travel ke atau nak stay up tengah malam ataupun untuk pelajar atau pekerja yang ngantuk dalam kelas atau ketika bekerja.

Ok sambung balik cerita ,dek kerana agak 'kengantukan' selepas minum ais selepas berbuka puasa ,saya pun buatlah secawan untuk minum.Akibatnya ??? SEHINGGA HARI INI saya tak boleh tidur .. jadinya untuk orang yang INSOMNIA seperti saya tak digalakkan untuk ambil TEH AJAIB ni sebelum tidur ..naya la tak tidur sampai esok hari.




JOM TENGOK APA FUNGSI DAN KHASIATNYA !

Antara fungsi ekstrak utama Cinch Energy Tea Mix ini ialah:

1.MATCHA GREEN TEA- antioksida yang sangat ti…