Thursday, 14 August 2014

Apa beza Cinch Mix Shake dan ESP ?


ESP  adalah energizing soy protein. Ia mengandungi 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino, ini termasuk 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk sintesis protein. ESP adalah rendah lemak secara semulajadinya. Ia juga tanpa kolestrol dan tanpa laktos. 

ESP membantu membekalkan tenaga berpanjangan dan rasa kenyang lebih lama, jadi secara automatik kita akan kurang makan. Jadi anda boleh juga mengambil ESP sebagai ganti hidangan utama anda untuk pengurusan berat badan (maksium 3x sehari, 1 sudu besar setiap kali). ESP ada 1 perasa sahaja, vanilla. 
ESP sesuai untuk dewasa lelaki dan perempuan, wanita hamil, menyusu dan warga tua. Indeks Glisemiknya adalah 39 (agak rendah).

Untuk ibu yang hamil atau menyusukan baby , ESP sesuai untuk anda sebab ESP mengandungi 9 asid amino yang diperlukan oleh badan kita.

Cinch pula adalah protein soya, tetapi ia mengandungi Leucine, ia membantu anda untuk mengurangkan lemak tetapi mengekalkan muscle anda. Protein dalam Cinch bagi setiap hidangan adalah lebih berbanding ESP. Cinch ada 3 perisa: Latte, Chocolate dan Vanilla. Cinch juga mengandungi fiber tinggi yang membantu untuk kurus. Cinch juga boleh diambil sebagai gantian menu makanan anda.

Ada testimoni mengatakan ESP masih membuatkannya lapar, tetapi Cinch lebih sesuai untuknya disebabkan Cinch memberikan tenaga lebih lama dan mengenyangkan dalam tempoh lebih lama. Jadi, kesimpulannya, kalau nak diet, lebih baik ambil Cinch Shake daripada ESP.. 


Mealshake lebih sesuai untuk kanak-kanak kerana ia mengandungi mineral dan vitamin untuk meningkatkan kesihatan dan selera kanak-kanak. Mealshake juga boleh diminum sebagai sarapan segera. Saya tambahkan Mealshake ke dalam ESP untuk rasa yang lebih enak.
Mealshakes sesuai untuk semua. Kanak-kanak (1 tahun ke atas), dewasa, ibu menyusu, orang yang tiada selera makan, orang tua. Indeks Glisemik (IG) bagi Meal Shakes agak tinggi iaitu 44.

Mari kita lihat maklumat mengenai ketiga-tiga jenis minuman protein ni
HARGA BAGI SETIAP CANISTER ( RUNCIT )

Mealshakes  - RM113
ESP               - RM150 
Cinch Shake - RM173

Mengapa BAYAR LEBIH ? JOM JOIN AHLI  UNTUK DAPATKAN 20% hingga 30% DISKAUN dan nikmati pelbagai tawaran yang istimewa.

No comments:

Post a Comment

CUKUPLAH VITAMIN D DARI CAHAYA MATAHARI JE ..

Ahaa.. once upon a time. Maklin pun ingat camni , halah takyah la sibuk2 nak kesah vitamin D cukup ke dak dalam badan kita ni. Kan hari2 tia...