Posts

Showing posts from June, 2015

Closing Jun di bulan Ramadhan

Image
Alhamdulillah , Jun closing dengan cemerlang .. Effektif Coordinator..paling bermakna 3 orang anak didik  saya masih lagi "maintain" dengan income 4 angka.Tahniah Supervisor Sofiah ,Supervisor Idah Arbai dan juga Supervisor Nadzirah .Eh ramailah yang cemerlang Jun ni termasuklah yang baru sertai family Shaklee kami ..rasa gembira yang tak terungkap ..hanya Allah je yang tahu perasaan ni ..harapan saya moga kecemerlangan ini akan berterusan sepanjang masa.

TAHNIAH semua keluarga Akademi Sihat Ceria ! =)

Dalam kepala ni dah mula fikir pasal projek BISKUT RAYA .. teringin sangat nak buat semperit Dahlia ..Esok nak ke kedai bahan kek cari bahan ..lusa inshaAllah start ..nantikan update dari saya tentang projek baking kami ..hehe ..

Sebelum tu ,saya ingin mengambil kesempatan yang ada ni untuk mengucapkan Selamat berpuasa kepada semua pengunjung setia www.fazlina.com ..semoga segala perbuatan amal kita diterima sebagai ibadah ..Ramadhan kareem !! =)


Terima kasih kerana sudi baca a…

Ifthar di Restoran Tok Keramat =)

Image
Sempena hari bapa , bawak family pergi makan buffet di Restoran Tok Keramat.Dah lama teringin nak belanja suami dan anak-anak makan buffet ni.Sebelum datang ,kami book dulu sebab takut tempat penuh.
Sampai je kat Restoran ni .. Subhanallah WOW! cantik pemandanganya ..tengok juadah yang disediakan pun sangat menyelerakan.. rasa kenyang plak bila tengok makanan banyak depan mata ni ..pelbagai jenis lauk pauk ..aneka kuih ..pendek kata semua ado =)
Masuk je waktu berbuka , lepas habis makan sepinggan nasi dan lauk ayam masak merah ( nasi pun setengah senduk je tau) terus rasa full tak leh nak masuk dah ..anak-anak pun makan sikit je ..encik husband lagi la geleng-geleng tanda tak lalu nak  masuk dah..ihih ..best kat sini sebab surau disediakan ..cantik plak tu ..cuma satu je yang tak best ..Nyamuk banyak !!! hoho ..jenuh menepis bertepuk tampar dengan nyamuk.
So far .. makanan sedap ..view cantik ..waiter semua friendly..kemudahan awam ada...cuma tu la banyak nyamuk ..pastu rasanya kami…

Caj prepaid poslaju terkini 2015

Image
Assalamualaikum wb semua, entry kali ni pasal caj sampul prepaid poslaju selepas perlaksanaan GST 2015.Semoga bermanfaat ye untuk rakan-rakan fazlina.com yang berbisnes online.

Namun begitu, menurut Pos Malaysia, harga pengeposan biasa poslaju adalah kekal. GST hanya dikenakan untuk pembelian sampul, kotak prabayar dan sampul pos ekspress.

Kulit cantik tanpa make up?

Image
Alhamdulillah... syukur ya Allah! Customer setia fazlina.com bagi feedback ohsem.Setelaj mengamalkan Vitamin C Sustained Release Shaklee.. kesan yang ketara pada kulit beliau. Siapa tak happy kan bila customer berpuas hati? Oh ye.. Bulan ni promosi Vitamin C tau.. dapatkan segera sementara stok masih ada =)









Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat.Nantikan entri yang berikutnya ...





FAZLINA SAMSUDDIN www.fazlina.com supermomfazlina@gmail.com Whatsapp/SMS ; 019 556 0012
COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **

NATIONAL CONFERENCE - Day 1

Image

Check in Golden Horse Palace

Image
Alhamdulillah , hari ni check in ke GOLDEN HORSE PALACE .. suami dan anak-anak dalam kereta.Saya bawak beg g registration counter.Best sangat ,sampai je ..Mr Victor greet welcome dan kalungkan bunga malai ..heee ..feeling macam VVIP pulak =)
Apa tu National Conference ? Ha masa saya belum join dulu pun , selalu tengok kawan-kawan yang buat bisnes Shaklee ni update kat Facebook gamba mereka attend event ni.Nampak macam best je pegang trofi ,ada yang cerita dapat menginap di hotel 5 bintang ..percutian dalam negara yang totaly FREE ..Siapa tak nak kan? hee ..National Conference adalah acara tahunan Shaklee ,waktu ni Distributor yang prestasi nya cemerlang akan di raikan secara gemilang.Bagi distributor yang layak  akan diberi ganjaran berpua percutian ke hotel 5 bintang secara percuma dan pelbagai lagi tawaran yang best-best.
Kalau tahun lepas National Conference di adakan di Sunway Conventional centre ,kali ni ia di langsungkan di MIECC .. di Mines Seri Kembangan.Best sangat tau ,yela…

Jalan-jalan Part 1 - KL

Image
Setelah sehari suntuk berjalan-jalan ke KLCC dan juga Pesta Flora Putrajaya..malam tu terus book hotel kat Dhah Alam, Alhamdulillah...Hotel De Art je yang ada bilik kosong malam tadi.Kami book bilik yang ada katil Queen dan single bed.Dalam hati berdoa..harap-haraplah bilik ok sebab dah ngantuk sangat dah.

Lepas dinner ,kami pun check in..bukak pintu je.. mak aihh terkujat tengok..ni hotel ke istana..ok rasa worth it la bayar RM198 per nite..


Jika anda bercadang ingin ke Shah Alam..ha bolehlah datang ke sini.. kedudukan katil tu sengaja saya rapatkan supaya anak senang nak tidur..
Ni gambar kat KLCC.. tujuan amek gambar ni sebenarnya sebab nak bagi ingat tempat patking kete..
Setakat ni dulu update jalsn jalan cuti sekolah part 1 kami.Nantikan update selepas ini ye... =)