Posts

Showing posts from March, 2016

Kembali period setelah dua bulan tak period ?

Image
Kali ni saya ingin berkongsi testimoni dari customer fazlina.com .Kami berkenalan melalui FACEBOOK , kali pertama Su pm ,beliau menyatakan masalahnya yang sering lambat period ..adakalanya berbulan-bulan tidak datang haidh. Saya cadangkan Su untuk konsistan amalkan B Complex , ESP  dan GLA Complex ..berapa bulan selepas amalkan ESP secara konsistan ..alhamdulillah,dengan izin Allah... kitaran period Su kembali normal seperti sedia kala walaupun belum sempat ambil GLA Complex katanya .moga beliau terus dapat manfaat dari produk Shaklee .. 




Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat. Nantikan entri yang berikutnya ...


FAZLINA SAMSUDDIN www.fazlina.com supermomfazlina@gmail.com Whatsapp/SMS ; 019 556 0012





COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **

SET VITAMIN BERPANTANG SHAKLEE TERBAIK !

Image
TESTIMONI 49 : ASILAH AZMI
.
Assalamualaikum.
Hai, nama saya Asilah. Berumur 27 tahun, ada 2 orang anak. Sorang boy dan sorang girl. Yang boy tu, dah 3 tahun 4 bulan. Yang girl tu pulak, baru 7 bulan lebih.
.
.
Ok, saya nak share something yang bestt sangat dengan anda semua. Rugi sangat sapa yang tak baca sampai habis ni. Hihi..Saya ada pengalaman bersalinkan anak saya dengan cara yang berbeza. Si abg tu, bersalin secara czer. Yg si adik tu pulak, bersalin normal. Alhamdulillah anak2 saya sihat, saya pun ok. wink emoticon
.
.
First time rasa betul-betul jatuh cinta dengan Shaklee, sebab set pantang ni lah..Masa tu, saya baru beranakkan anak sulung saya. Firas Ammar dilahirkan secara czer seberat 3.5kg.Dah balik rumah, kak ipar saya hadiahkan set pantang Shaklee ni. Tapi masa tu dia bagi VITALEA, ZINC, B COMPLEX dan VITA C je.
.
.
Memang sebenarnya saya tak beli apa-apa set pantang lagi pun masa tu. Rezekii...Hehe...Tanpa sebarang jamu, saya hanya bergantung kat set pantang Shaklee ni 100%..Saya …

AWET MUDA DENGAN VIVIX ?

Image
Assalamualaikum W.B.T

Saya Nur Afizah Binti Shuib, berumur 59 tahun dan bekerja sebagai penjawat awam. Mempunyai 4 orang cahaya mata dan 4 orang cucu.
.

Daripada zaman saya muda-muda lagi, saya memang mementingkan kesihatan. Macam-macam suplemen yang saya cuba, yang murah yang mahal..Tapi kebanyakkan, tidak menunjukkan apa-apa kesan yang ketara. Saya amalkan produk Shaklee dah 3 tahun lebih. Saya kenal Shaklee daripada anak dan menantu saya. Alhamdulillah, saya jatuh hati dengan produk Shaklee terutamanya VIVIX!
.
.
Saya memang jaga pemakanan, saya kurangkan gula dalam minumam harian. Tapi disebabkan kencing manis dan darah tinggi ni penyakit 'keturunan’, memang tak boleh nak lari mana lah..Check-up di hospital baru-baru ni, menggunakan mesin penimbang elektronik yang baru tu. Apa ntah namanya mesin tu. Happy sangat bila doktor cakap bacaan b/p saya mcm 'anak dara', 120/80.
.
.
Tapi dari bacaan mesin tu, doktor inform yang umur dalam badan saya 51 tahun! Memang terkejut lah dengar,…

Tulang patah yang dialami oleh saya sudah bercantum semula!!

Image
TESTIMONI 46 : MUHAMMAD FAIZ BIN AHMAD
.
.
Assalammualaikum..Saya Muhammad Faiz Bin Ahmad berusia 23 tahun. Saya ingin kongsikan #ShakleeEffect saya kepada semua. Sebenarnya saya sebelum ni anti-supllemen tau! Tu lah orang cakap, bila tak sakit memang kita tak cari supplemen-supplemen ni..Bila dah kena sendiri baru rasa kepentingannya. 

Jom ikuti kisah saya..
.
.
Saya terlibat dalam kemalangan jalan raya awal bulan 3 tahun ni. Semasa tu saya menunggang motosikal. Badan saya tercampak dalam gaung setelah saya cuba mengelak daripada sebuah kereta yang ‘makan’ jalan laluan saya. (Masa tu rasa macam superman plak badan melayang terbang). Akibatnya saya mengalami patah tulang belakang dan juga patah tulang di atas telapak kaki saya.
.
.
Menurut doktor tulang belakang yang patah tu tulang yang no 2 seperti carta di atas. Doktor cakap akan ambil masa untuk sembuh dan akan baik dengan sendiri sebab usia saya masih muda lagi baru 23 tahun. Tapi, ambil masa tu berapa lama? Doktor pun tak dapat nak pastik…

Dilema Isteri : Mertua lebih utama dari ibu bapa kandung?

Image
UNTUK ISTERI: MERTUA LEBIH UTAMA DARIPADA IBU BAPA KANDUNG?

Kalo isteri suami no1, ibu bapa mertua lebih utama dari ibu bapa sendiri kan? kalo suami plak ibu lebih utama dari isteri kan? tp nafkah tu mmg isteri la yg mst diutamakan.. kan? tp kebajikan ibu bapa takleh diabaikan..

Jawapan:

Tiada dalil menyatakan sedemikian rupa. Yang banyak ialah keutamaan ibu bapa kandung untuk ditaati si anak.

Bayangkan jika sepasang ibu bapa hanya ada seorang anak perempuan atau semua anaknya perempuan dan mereka sudah berkahwin. Bayangkan jika semua anak perempuannya lebih utamakan mertua berbanding ibu bapa kandung sendiri.

Usah kita mengajar ajaran-ajaran mengarut sebegini.
Suami ada tanggungjawab sebagai anak kepada ibu bapanya.
Isteri juga ada tanggungjawab sebagai anak kepada ibu bapanya sendiri.

Ya, kita perlu berlaku ehsan kepada mertua kita. Akan tetapi menyatakan mertua isteri lebih utama daripada ibu bapa sendiri adalah sesuatu yang tiada asasnya.
Wallahua'lam.
~~~~~~
Di sini kami kongsikan satu …

COD OH COD

Image
Hari Selasa lepas , FC cod Shaklee kat dua customer tersayang. Set kulit menawan Shaklee dengan set supplement untuk menapouse.

Pukul 6 tu berjumpa dengan customer bernama Puan Nazriah ,cantik dan lembut orangnya.Sebelum ni beliau beli untuk kedua-dua puteri kembar beliau .. Teruja dengan perubahan pada kulit wajah anaknya ,kini beliau beli untuk keperluan sendiri pulak.

Seronok berbual-bual dengan wanita yang saya kira sebaya dengan bonda saya di kampung.Apa yang buat saya terharu bila Puan Nazriah berulang kali ucap kesyukuran dan terima kasih kerana perkenalkan produk  dan tips untuk masalah puteri beliau.

Bila tengok perbezaan kulit anak anak beliau melalui gambar yang di hantar melalui whatsapp .. mashaAllah ..bergenang air mata saya .. mana taknye ...memang flawless sangat berbeza dengan keadaan masa kali pertama kami berjumpa dua bulan yang lepas..MasyaAllah ..kerja dan kuasa Allah tak leh siapa pun nafikan kan ?

Maaf ye pembaca tersayang , bonda puteri kembar ni tak izinkan saya p…