Posts

Showing posts from June, 2016

TART GULUNG NENAS SEDAP DAN MUDAH

Image
Haa istimewanya Ramadhan tahun ni , baby saya dah pun beso ..dah wean off dah ..takde dah nak ngempeng je cam tahun sebelum ni ..Maka nye , bermula lah episod PROJEK KUIH RAYA ..heee
Ok ni antara feveret saya lah ,sebelum ni bonda yang buat. ..tapi sebabkan tahun ni turn beraya di rumah mertua ....maka nye kene la buat sendiri TART GULUNG NENAS ye ..Dah tentu lah tak leh tandingi tart nenas bonda ..ok jom tengok resipi nya

Bahan-bahan
Butter 1 ketul  ( 250 gram ) Minyak sapi 3 sudu 3 sudu besar susu pekat Tepung gandum  3 1/4 cawan 2 sudu besar tepung jagung 2 sudu besar tepung custard Telur sebiji  Esen Vanilla
Cara buat
1.Satukan butter dan susu pekat hingga sebati ,kemudian masukkan sebiji telur , esen vanilla ..kalau nak warna kekuningan..boleh letak sedikit pewarna kuning ye

2.Bila semua bahan basah dah sebati , masukkan 1 cawan tepung gandum dulu di ikuti 2 sudu tepung jagung dan custard ...kaup balik ..kemudian masukkan balance tepung tadi tu
3.Boleh juga gunakan tangan untuk …

Dah tak perlu ambil ubat tahan sakit !

Image
Alhamdulillah! Terima feedback dari salah seorang regular customer tersayang .. Kini Puan Damisah dah tak ambil ubat tahan sakit untuk masalah SENDI FACET beliau ..dan boleh berpuasa penuh.. Antara produk yang di ambil Puan Damisah
++B COMPLEX
++OMEGA GUARD
++OSTEMATRIX
++PERFORMANCE DRINK
Alhamdulillah , bulan ni beliau dapat keahlian secara PERCUMA dengan belian melebihi 200uv ... untung kan ? bulan depan dah boleh dapat cash back =)



Terima kasih kerana sudi baca artikel ini dan semoga bermanfaat. Nantikan entri yang berikutnya ...


FAZLINA SAMSUDDIN www.fazlina.com supermomfazlina@gmail.com Whatsapp/SMS ; 019 556 0012





COD ALOR SETAR/JITRA/POKOK SENA/MERGONG/KEPALA BATAS/BANDAR BARU AMAN.URUSNIAGA SECARA POS KE SELURUH MALAYSIA SECARA PERCUMA **

SEMPERIT SUSU FAZLINA.COM

Image

Gastrik hilang lepas amek Shaklee!

Image
GASTRIK TAKDE LEPAS CONSUME Shaklee! ------------------------------------------------------------
Alhamdulillah...just nak share dengan anda yang bermasalah gastrik...ini bukanlah kisah pertama mereka yang ada gastrik dengan izin Allah lega selepas CONSUME set gastrik Shaklee... minuman Esp yang bersifat alkal

TERIMA KASIH SHAKLEE😊💪 Yes. Nak share my own experience kena gastrik yg teruk. Sangat teruk! Budak office Isha je yg tahu macam mana teruk gastrik Isha😂

Pukul 3 pagi tengah kerja midnight shift buat run audit utk hotel. Terpaksa colleague hantar Isha p clinic sebab dah tertonggeng tonggeng tahan sakit. Sampai je clinic, tudiaaa kena sedas injection. Grr!
Everymonth mesti kena p Watson beli 2 3 kotak Gaviscon. Kenapa 2 3 Kotak? Standby dalam handbag, dalam kereta, dekat rumah, dalam drawer office. Haa senang cerita semua tempat yg Isha selalu pegi la. Kalau takde or kehabisan stok mula laa menjajau tanya org sana sini ada Gaviscon ke tak. Ada satu kali siap call kawan 'tol…