Posts

Showing posts from August, 2017

10 TIPS MUDAH HAMIL BY DATO HAMID ARSHAT

Di sini kami kongsikan 10 tips untuk cepat hamil yang datang daripada doktor pakar dalam bidang ini iaitu Dr Hamid Arshat.

10 Panduan Tips Cepat Hamil

1. Kahwin awal. Untuk wanita, kahwin cepat bila ada peluang. Telah terbukti bahawa wanita berada dalam keadaan paling subur sebelum umur 20 tahun. Pada masa tersebut belum tumbuhnya endometriosis , fibroids dan lain-lain penyakit peranakkan

2. Pemeriksaan doktor lebih awal. Lebih 80% pasangan biasanya akan hamil dalam masa setahun selepas kahwin. Oleh itu, jika anda mengalami masalah senggugut atau gangguan haid, silalah berjumpa dengan doktor secepat untuk pemeriksaan peranakkan dan ujian kesuburan.

3. Semak kesihatan bersama. Tentukan status kesihatan suami isteri berada dalam keadaan terbaik. Buat rawatan jika adanya penyakit.

4. Hubungan seksual. Mampu buat hubungan seksual yang sempurna dan memuaskan. Ada yang kahwin selama 6 tahun tapi masih gagal menembusi selaput dara isteri. Jumpa pakar untuk rawatan jika masih gagal dalam temp…

Cucor manis viral

Image
Kat FB ramai betul yang update cucur bulat ni.
Bahan yang diperlukan cuma 4 benda je.

Bahan-bahan

1 cawan tepung gandum
1 cawan air panas mendidih
3 sudu gula
Garam secubit

Cara buat
Panaskan air sementara tu sediakan tepung gandum,gula,garam.

Bila air panas dah mengelegak, tuang kan ke mangkuk tepung tadi.



Gaulkan sehingga menjadi doh

Biarkan sejuk seketika..bulat bulatkan..

Sedia untuk digoreng

Boleh di hidangkan dengan sambal tumis atau coklat.

Selamat mencuba =)


Hamil selepas amalkan set Kesuburan Shaklee

Image
Menimang cahaya mata sendiri adalah impian bagi setiap pasangan yang berkahwin.

Rezeki kita berbeza ,ada yang dikurniakan zuriat tak sampai berapa bulan selepas bernikah.Ada yang bertahun-tahun lamanya menanti kehadiran cahaya mata.

Paling sedih bila pergi ke mana mana keraian kan.. mak ayah mungkin faham keadaan kita.Bila berjumpa dengn saudara mara , kawan-kawan..di asak -asak dengan soalan yang kita sendiri tak ada jawapan untuk nya.Hanya mampu mengukir senyuman kelat , dalam hati menangis tak sapa yang tahu.

Fazlina doakan semoga anda yang sedang menanti saat yang indah ini terus diberikan ketabahan dan berita gembira oleh Allah swt.

Oh ye , izinkan Fazlina share dengan anda manfaat SET KESUBURAN SHAKLEE.Tapi sebelum tu , elok juga kalau buat check-up dengan doktor terlebih dahulu.Bila dah tau apa masalah kesuburan anda, lebih mudah Fazlina nak suggest supplement yang sesuai untuk anda.

Kebiasaan nya MASALAH kesuburan adalah seperti berikut :

1.Period tak teratur
2.Stress
3.Obesit…

Ketua Saintis Shaklee Menjawab Salah Faham Tentang Landmark Study

Image
Assalamualaikum semua , semoga sihat hendaknya =) Hari ni fazlina nak share respon untuk isu yang hangat diperkatakan oleh segelintir netizen mengenai landmark study yang shaklee jalankan untuk pengguna produk shaklee. Terima kasih juga buat kak Raihanah yang telah berusaha untuk dapatkan ulasan lanjut dari Dr Daggy selaku ketua saintis di Shaklee Corporation. Jom baca =) Bila dah jadi friend Ketua Saintis Shaklee di FB, saya simpan beberapa soalan yang saya mahukan penjelasan daripada beliau. Sekali tanya je la, sebab kita sedang deal dengan orang penting Shaklee. Dah tentu masanya sibuk dengan pelbagai urusan kerja. Nak layan soalan budak-budak macam saya ni, nanti banyak-banyak kali sangat takut dia rasa annoying. Tapi kiranya Dr Daggy (Ketua Saintis Shaklee) memang cool orangnya. Layan je soalan saya walaupun soalan tahap darjah 6 je. Jadi kali ini saya korek lagi tentang Landmark Study Shaklee yang membuatkan industri suplemen sangat panas sejak akhir-akhir ini. Almaklumlah cuma…

Set Cantik Shaklee

Image
Kelebihan ESP .
๐ŸŒธKulit jadi lebih anjal dan gebu
๐ŸŒธ Banyakkan susu ibu. Susu akan jadi lebih berkrim dan anak mudah kenyang.
๐ŸŒธ Pudarkan parut
๐ŸŒธ Mengawal pertumbuhan jerawat
๐ŸŒธ Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
๐ŸŒธ Mempertingkatkan fungsi hormon wanita
๐ŸŒธ kulit jadi lebih tegang dan sihat
๐ŸŒธ Menghalang penyakit batu karang
๐ŸŒธ Kekalkan tenaga untuk jangka masa panjang. Sentiasa kenyang walaupun buat kerja berat.
๐ŸŒธ Sesuai untuk mereka yang ingin turunkan berat badan.
๐ŸŒธ Elakkan kencing manis
๐ŸŒธ Kuat kan ingan memori dan sembuhkan luka
๐ŸŒธMelindungi dan menjaga rahim.
๐ŸŒธ Menghalang sel kanser dari merosakkan arteri
๐ŸŒธ Mengandungi protein yang lengkap
๐ŸŒธ Mengurangkan risiko kanser payudara
.
.
Kelebihan VITAMIN C PLUS .
๐ŸŒธ Perlindungan daripada sinar UV
๐ŸŒธ Mengurangkan kesan sunburn
๐ŸŒธ Membantu prevent masalah jerawat degil
๐ŸŒธ Tona kulit menjadi lebih sekata
๐ŸŒธ Menggantikan tisu yang rosak dan menyembuhkan luka
๐ŸŒธ Mencerahkan kulit secara semulajadi ( Bukan muka s…