Posts

Showing posts from October, 2017

Shaklee products are beyond organic?

Image
Shaklee products are BEYOND ORGANIC.

Maksudnya macam mana tu?

Status organik produk Shaklee nih lagi mendalam sikit.

Kalau produk lain biasanya dapat status certified as organic bila mana mereka ambil sumber sumber yang ditanam tanpa menggunakan racun and even baja pun yang semula jadi.

But then bila proses di kilang, mereka mungkin tak berapa nak organik lagi dan ada additional bahan bahan kimia lain.

Unlike Shaklee, sumber supplement Shaklee bukan sahaja diambil daripada tumbuhan dan haiwan yang dijaga atau dipelihara secara 100% organik, tapi masa penuaian dan pemprosesan kat kilang pun masih lagi mengekalkan status organik.

That is BEYOND ORGANIC.

Ada Senior Master share tadi sampai kan botol supplement Shaklee sendiri kalau kita tanam, ia bersifat biodegradable.

So when you choose Shaklee, you will know three things to be true.

It is SAFE.
It is PROVEN.
And it is EFFECTIVE.

BAGAIMANA MEMILIH PRODUK PELINDUNG MATAHARI? .

Image
.
.
“Saya dah baca label produk saya ni. Ada yg tertera SPF , ada juga yg tertera PA; apa bezanya ?”
.
.
SPF ialah SUN PROTECTIVE FACTOR atau FAKTOR PELINDUNG MATAHARI. Fungsi SPF adalah menggandakan peluang anda untuk bertahan di luar sebelum anda mula mendapat kerosakan kulit atau sunburn. SPF juga merujuk kepada kemampuan pelindung matahari utk menghalang sinar UVB (B:burn), bukan UVA (A:aging)
.
.
Sebagai contoh, jika berjemur di luar selama 30 minit akan mengakibatkan anda mendapat sunburn, maka penggunaan SPF15 is menggandakan “peluang” anda untuk bertahan iaitu sebanyak 30x15 : 450min.
.
.
Baca sampai habis ni ....
.
.
➕SPF15 melindung 94% dari sinar UVB
➕SPF 30 menahan 97% dari sinar UVB
➕SPF50 sehingga 98% dari sinar UVB
.
.
TAPI KENA INGAT, SPF 50 bukan bermaksud “perlindungan berganda” berbanding SPF 15 sehingga uolls rasa tak perlu ulang pemakaian produk sunblock setiap 2-4jam. Ini kerana pelindung matahari dengan SPF yang lebih tinggi menghalang hanya lebih sedikit sinar UVB dari SPF yang …

MENGANDUNG DENGAN SET SHAKLEE

Image
IKHTIAR HAMIL DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE

Nutrisi yang lengkap juga sangat penting untuk kesuburan bagi mereka yang sedang dalam ikhtiar untuk mendapatkan zuriat.

Fazlina highly recommend untuk mereka yang pernah mengalami keguguran untuk mencuba Set Kesuburan Shaklee juga - paling penting ESP, B COMPLEX dan VITA LEA.

Di sini Fazlina nak share dengan anda semua MANFAAT dan KELEBIHAN setiap supplement untuk KESUBURAN:

• GLA untuk stabilkan kitar haid & hormon, also untuk hasilkan ovum yang sihat.

• ALFALFA untuk atasi masalah keputihan yang boleh menyebabkan jangkitan kuman, antara penyebab susah lekat. Juga untuk stamina & bertindak as KACIP FATIMAH semas bersama.

• VITALEA ni multivitamin lengkap untuk make sure badan cukup keperluan nutrisi & bersedia untuk hamil.

• B COMPLEX mengandungi Folic Acid untuk perkembangan awal baby, memang disarankan oleh Doktor untuk consume semasa sedang ikhtiar hamil lagi. Juga sebagai anti stress.

• ESP untuk menguatkan otot rahim. Some…