Monday, 29 January 2018

VIVIX PASARAN MALAYSIA HARAM ???
Vivix yang kami makan, kami jual di Malaysia adalah yang botol merah dalam gambar. Kami juga orang Islam yang sentitif isu halal.
Nauzubilah meneguk minuman haram mahupun syubahah.

Jom tengok video pendek itu untuk lihat sendiri kandungan atau bahan yang ada dalam Vivix. ( credit to Master Farah Wahida)Kandungan utama Vivix Malaysia adalah MUSCADINE GRAPE atau nama saintific Vitis Rotundifolia.

Muscardine grapes 


Manakala Vivix yang dipasarkan di USA mengandungi RED WINE.
Kalau anda belum tahu, RED WINE adalah satu dari beribu nama spesis anggur. Nama saintific Vitis Vinifera.

Ni lah beza nya wine grapes dgn grape bese yang kita makan tu 
Kalau kita petik anggur ni makan, halal. Macam buah anggur yang kita beli kat supermarket. Shaklee USA extract dari buah anggur yang bernama RED WINE bukan dari RED WINE “Arak Merah”.
Red wine grapes a.k.a vitis vinifera
Pernah dengar penerangan ustaz petugas JAKIM. Demi nak keluarkan kelulusan halal, JAKIM akan pastikan semua pembekal pembekal bahan mentah, pemprosesan dan persekitaran kilang pembuatan mematuhi justifikasi halal.

Sebab itu bukan senang beri kelulusan halal. Mereka memegang amanah agama. Silap mereka beri kelulusan pada produk yang sebenarnya tidak halal, mereka menanggung dosa berjuta-juta orang Islam.Begitu juga ketelitian dalam memilih badan luar yang sama fungsi dalam mengiktiraf halal. Islamic Service of America ISA adalah badan yang mengeluarkan pengiktirafan halal di Amerika.
Jika JAKIM silap dalam mengiktiraf ISA sebagai satu badan yang memperakui justifikasi halal. Bayangkan besar mana dosa yang ditanggung.

Mencari halal itu wajib. Fitnah itu mungkar.


Saja nak share yang ni Vivix di pasaran JepunYang ni plak Vivix di pasaran Canada 
Nak try la Vivix sebotol...

Ha meh contact Fazlina kat sini www.wasap.my/60195560012 😉

No comments:

Post a Comment

CUKUPLAH VITAMIN D DARI CAHAYA MATAHARI JE ..

Ahaa.. once upon a time. Maklin pun ingat camni , halah takyah la sibuk2 nak kesah vitamin D cukup ke dak dalam badan kita ni. Kan hari2 tia...